שאלה לאמהות עובדות/שני ההורים עובדים

Numi112

New member
שאלה לאמהות עובדות/שני ההורים עובדים

היי,
אני אשת רילוקיישן בעקבות בעלי,והתחלתי לחפש עבודה.
מתעניינת לגבי סידור לילדים (בגילאי בית ספר יסודי).
בישראל היו לנו סבא סבתא, צהרונים, משפחתונים.
ממה שראיתי באזור שלי- אין כאן כאלה, ויש גם הרבה אמהות לא עובדות.
איך אתם מסתגרים מבחינת סידור לילדים? מחלות, חופשות, הכל?

אשמח לשמוע כמה שיותר, וכל מה שתרצו לחלוק
תודה רבה

carlimi

New member
שלום לך

אם הילדים שלך הולכים לבית ספר ציבורי, אזי אמור להיות בו שירות שנקרא BEFORE AND AFTER CARE. זו פחות או יותר המקבילה האמריקאית לצהרונים שיש בישראל, והם עובדים גם לפני שבית הספר מתחיל וגם אחרי, לפעמים גם עד 6 בערב, וגם בחופשות ובמהלך כל הקיץ.
התשלום הוא יחסית סמלי.
מכירה משפחות (בעיקר אלה שידן משגת) שמעסיקות באופן פרטי בייביסיטר לשעות שאחרי בית הספר, מדובר לרוב בסטודנטיות בעלות רכב אשר אוספות את הילדים מבית הספר ונשארות איתם בבית עד שההורים חוזרים מהעבודה.
בהצלחה בחיפוש עבודה!

alphadelta

New member
ומוסיפה

לגני ילדים יש לפעמים שירות של ״צהרון״ (After care) לפני ואחרי שעות הלימודים והם באים עם אוטובוסים ללהוריד ולאסוף מבתי הספר. כך שבשעות האלה יש ילדים בוגרים יותר.
יש הורים שמתארגנים יחד לבייביסיטר משותפ/ת
אפשר גם לרשום דרך ה Recreation Center לחוגים מאד מסובסדים שהיו בבית הספר ישר אחרי הלימודים.

נחמנית

New member
ומוסיפה על ההוספה

יש גם מרכזים קהילתיים שמאפשרים חוגים מסובסדים אחרי בית ספר מטעם העיירה/עיר/רשות מוניציפלית. בהנחה שאת גרה באיזור דומה לשלי, למרות שלא זכור לי שציינת מקום ספציפי.

רוצה להוסיף גם שזו דרך נפלאה בעייני להכיר ילדים למשפחות עם לו"ז דומה. משפחות עם הורה אחד שנמצא בבית מוקדם מסוגלות ליותר חיי חברה אחה"צ שלא תמיד אפשרי במצב של שני ההורים עובדים.

אצלי בביה"ס זה לרוב ביייביסטריות/נני'ס שאוספות את הילדים

ואחראיות עליהם כשהילדים חולים/בחופשות.
זה ברמה שאני רואה לרוב מטפלות ולא הורים אחה"צ. זו הבאסה שלא גרים קרוב למשפחה ואי אפשר להיעזר בהם.

למעלה