שאלה לאמהות עובדות

יונית ש

New member
שאלה לאמהות עובדות

האם הרגשתן הבדל בשינה של הילד אחרי שחזרתן לעבודה אחרי חופשת פסח? הילדה שלי או טו טו בת 11 חודשים. ואף פעם השינה בלילה לא היה הצד החזק שלה. אבל סוף סוף בחופשת הפסח ראיתי שיפור. היא כמעט ישנה לילות שלמים רק איזה התעוררות קטנה 2-3 בלילה. וזה נחשב אצלנו למעולה. אבל עכשיו חזרתי לעבודה והיא בבית עם המטפלת ואיזה לילה נוראי עברנו היא בכתה המון מתוך שינה ונראה כי ביליתי ליד המיטה שלה יותר מאשר במיטה שלי. היא לא מתעוררת לשחק איתי אבל השינה שלה מאוד קלה והיא בוכה המון. האם גם אצלכן יש נסיגה בשינה בגלל החזרה לעבודה? לצערי לקחת אותה לישון איתי זו לא אופציה כי היא לא אוהבת לישון אצלנו במיטה
. ולצאת לחופש שוב זה קצת לא רלוונטי כי צריך גם לעבוד
מה עושים?

zimes

New member
מניסיון של אחרות...

אחת התופעות הרגילות בחזרה לעבודה (אחרי חופשת לידה) היא התעוררויות רבות יותר בלילה, כאילו בשביל "לפצות". תנסי, אולי זה יעזור, להיות אתו צמוד-צמוד בערב. זה מתיש, אבל הוא זקוק לך

לא בטוח בכלל שזה קשור לחזרה לעבודה

שירה בת שנה וחודש ועד חופשת הפסח היא שינה לילות רצופים מגיל ארבעה חודשים חזרתי לעבודה כשהיא היתה בת 7 חודשים וזה לא השפיע עליה אבל מאז הפסח התבלבלו לה השעות, כנראה בגלל שבחג היינו כל יום בארוחות וחזרנו מאוחר והיא הלכה לישון מאוחר מאז היא מתעוררת כל לילה, אתמול היינו ערות משתיים עד חמש לפנות בוקר זה יכול להיות שיניים, זה יכול להיות תוצאה של השעול קיץ, זה יכול להיות בגלל חרדת נטישה ועוד המוןהמון סיבות לא נותר לי אלא לשלוח
הזדהות ונקווה ללילות שקטים יותר

ואללה.....

לא חשבתי על זה עד שהעלת את הנושא, אבל אכן תומר ישן פחות טוב. כמובן שאני יכולה לקשר את זה לעובדה שבעלי במילואים, ואנחנו ישנים אצל ההורים שלי, והוא מצמח שן חדשה... אז אין לי תשובה חד משמעית בשבילך, רק עובדה שתומר באמת ישן פחות טוב.

Shellylove

New member
לא ראיתי הבדל, אבל

יכול להיות שהמעבר לשעון קיץ שיבש לה קצת את המערכות? אצלנו הכל התאחר בשעה (למזלי גם ההליכה לישון וגם הקימה בבוקר).

מלמלה

New member
באמת לא שמתי לב

אבל בחופשת הפסח היא ישנה יותר טוב אני מייחסת זאת גם לזה שהיינו יותר יחד וגם לזה שהיא ישנה יותר בצהריים הלכה לישון מאוחר בער (11 בלילה) ואם היא לא אוהבת לישון אתך גם לא כדאי להרגיל אני עשיתי את הטעות הזו ויש ימים שהקטנה באה לישון אצלי ואני עוברת לישון במיטה שלה

dana29

New member
לדעתי תשמחי שהיא לא אוהבת את המיטה

שלכם, כי הרבה הורים מתמכרים לפיתרון הזה.....אני לא חכמה גדולה כי לא חזרתי לעבודה. מור בן 3 וחצי חודשים, ואני לא יודעת איך הייתי מתמודדת עם הלילות, שכל אחד קצת שונה ממשנהו, ועם עבודה...גם ככה אני לפעמים כ"כ עיפה ביום....לדעתי תתני לה קצת זמן להתרגל שוב לשיגרה, אני החלטתי שרק לאחר שבוע של התנהגות דומה (ב שינה, הנקה או כל דבר אחר)אני יכולה להגיד שזו שיגרה....

michal@gal

Active member
מנהל
אצלנו דוקא ההיפך

אולי בגלל שעון הקיץ, ואולי בגלל שבחופש לא הערתי אותם בבוקר. הילדים ישנים הרבה יותר חזק, ויותר מאוחר, ונורא קשה להעיר אותם בבוקר. אופיר, שתמיד היה מזנק מהמיטה איך שהשעון שלי צלצל, עכשיו בקושי מזיז את עצמו בשביל לתת לי חיבוק כשאני יוצאת לעבודה.

יונית ליבי איתך../images/Emo24.gif

גם עלינו עוברים לילות קשים. אני חושבת שאין כ"כ קשר בין החזרה לעבודה לבין השינה חסרת המנוחה. ייתכן מאד שזה שיניים..עמית מתפתל ובוכה מתוך שינה-בגלל השיניים! תנסי למרוח רסקיו על החניכיים..וגליגם וטיג´ל מאד עוזרים. וכמובן טיפות אזניים! שיהיה לכם לילה טוב ושקט
ות ולהשתמע

רסקיו על החניכיים?!

על זה לא שמעתי! יש משחת רסקיו? כי לי יש טיפות. וכמובן גליגם וטיג´ל, אבל לצערי כל יציאת שיניים מלווה בדלקת אזניים - כמו עכשיו - אז עדיין יש הרבה בכיות והתעוררויות בלילה.

michal@gal

Active member
מנהל
ראיתי כבר משחת רסקיו

אבל לא ידעתי שאפשר למרוח אותה גם על החניכיים. אתן בטוחות בזה?

ליאת +

New member
כן! יש הבדל

תיארת בדיוק את מה שאני מרגישה בימים האחרונים. בחופשת הפסח הרגשתי שאביתר (שנה וחמישה) הרבה יותר רגוע, ושיותר קל להרדים אותו ושהשינה רצופה יותר (כן, גם הוא לא חזק בשינה...). מכיוון שלא היו שינויים אחרים: כי דווקא נצמדנו פחות או יותר לסדר היום של הגן, וארגנו את הימים ככה שכמעט ולא הסתובבנו איתו בערב אז ההסבר היחיד שלי הוא שזה נובע מכך שהיינו ה מ ו ן ביחד. אתמול למשל הוא החזיק את עצמו ער עד אחת עשרה בלילה, כששעת השינה שלו היא שמונה בערב. זה היה לי די ברור שהוא פשוט לא רוצה להפסיד כלום... אפשרנו לו את זה כדי לא להכנס ל"עימותים" שרק מחריפים את כל הבעיות של השינה. בנוסף, אני אשתדל להיות איתו יותר בימים הקרובים: להוציא מוקדם יותר מהמעון ולבלות יחד את אחרי הצהריים מבלי לקבוע תוכניות נוספות.

למעלה