המעבר למזון מוצק
שלום משמש. עד כמה שידוע לי, בננות לא אמורות להיות אלרגניות ולא משלשלות. אולי הסיבה לשלשולים היא אחרת? אני העברתי את הבן שלי למזון מוצק בהדרגה. בהתחלה נתתי כפית של מיץ תפוחים במשך שבוע. אחר כך קצת בננה מגורדת בכפית, גם כן במשך שבוע. לא מיד כמות גדולה, רק לטעום. נתתי גם שזיף, למרות שזה לא מומלץ, אבל עבר בסדר. נתתי למצוץ קצת מלון, אבל הופיעה אצלו פריחה מוזרה על הבטן, אז הפסקתי למשך חודש. אחרי חודש גם המלון נאכל תוך צלילי שמחה ואושר עצום (אני מתארת לעצמי איזה דיכאון זה, לאכול כל יום אותו דבר). בגיל 5.5 חודשים עברנו כבר לארוחת פירות מלאה+ כפית טחינה בפנים, בשביל הברזל. העיקר לנסות כל פרי בנפרד, כדי לראות שאין אלרגיה. היום הוא אוכל כל סוגי הפירות, חוץ מהמועדים לפורענות-אפרסק, מנגו ותותים. לגבי מרק- בטיפת חלב אמרו לי שלא צריכים להתחיל לאט-לאט, אלא ישר לבשל מרק אמיתי. היום הוא אוכל בצהריים מנת מרק, רגל עוף, עגבנייה וביסקוויט. (חשוב שיחזיק את הביסקוויט ביד ויאכל לבד) חוץ מזה נתתי לו לאכול כבד עוף, קציצת דגים, במבה, פיתה, מלפפון חמוץ, סלמון ועוד. הכל בגדר טעימה והתנסות. עבר בסדר. אז שיהיה לך בהצלחה, ותכתבי על החוויות שלך- אני יודעת שאני מתפוצצת מגאווה בילד החמוד שלי, אז אשמח לשמוע גם את החוויות שלך ביי