שאלה לאמהות

marinka

New member
שאלה לאמהות

שלום לכולם. יש לי תינוק בן 7 חודשים, והוא הילד הכי מקסים בעולם. הוא אוכל 3 ארוחות של סימילאק , ארוחה אחת של פירות ומרק בצהריים. אולי יש לכם הצעות איך אפשר לגוון לו את האוכל ומה אפשר לתת לו חוץ מזה בגיל כזה. תודה מראש ושנה טובה לכולם.

משמש

New member
מתכונים טעימים לתינוקות

marinka שלום! למרות שהתינוק שלי רק בן ארבעה וחצי חודשים, רכשתי כבר את הספר החמוד עליו רציתי להמליץ לך: ``לא רק דייסה- מדריך לתזונת תינוקות`` שכולל לא פחות ולא יותר מאשר 100 מתכונים קלים להכנה ומאוד מקוריים. כתבו את הספר ענת רז ואירית ששון, שתי אימהות ``מן השורה``. הספר בהוצאת ``דומינו``- ירושליים. חוץ מזה, אשמח להתייעץ איתך בנוגע למעבר למזון מוצק, התחלתי לתת לבני מיץ תפוחים, ניסינו גם מיץ בננות - הוא מגיב בשילשולים! ניסיון לתת לו כמה כפיות של מחית תפוחי-עץ גם גרמו לשילשולים. עזבנו את זה בינתיים, הוא שוב רק על סימילאק והשילשולים נחלשו. אולי הוא עוד לא בשל לשינויים האילו? צעיר עדיין? אשמח לשמוע מנסיונך, משמש.

marinka

New member
המעבר למזון מוצק

שלום משמש. עד כמה שידוע לי, בננות לא אמורות להיות אלרגניות ולא משלשלות. אולי הסיבה לשלשולים היא אחרת? אני העברתי את הבן שלי למזון מוצק בהדרגה. בהתחלה נתתי כפית של מיץ תפוחים במשך שבוע. אחר כך קצת בננה מגורדת בכפית, גם כן במשך שבוע. לא מיד כמות גדולה, רק לטעום. נתתי גם שזיף, למרות שזה לא מומלץ, אבל עבר בסדר. נתתי למצוץ קצת מלון, אבל הופיעה אצלו פריחה מוזרה על הבטן, אז הפסקתי למשך חודש. אחרי חודש גם המלון נאכל תוך צלילי שמחה ואושר עצום (אני מתארת לעצמי איזה דיכאון זה, לאכול כל יום אותו דבר). בגיל 5.5 חודשים עברנו כבר לארוחת פירות מלאה+ כפית טחינה בפנים, בשביל הברזל. העיקר לנסות כל פרי בנפרד, כדי לראות שאין אלרגיה. היום הוא אוכל כל סוגי הפירות, חוץ מהמועדים לפורענות-אפרסק, מנגו ותותים. לגבי מרק- בטיפת חלב אמרו לי שלא צריכים להתחיל לאט-לאט, אלא ישר לבשל מרק אמיתי. היום הוא אוכל בצהריים מנת מרק, רגל עוף, עגבנייה וביסקוויט. (חשוב שיחזיק את הביסקוויט ביד ויאכל לבד) חוץ מזה נתתי לו לאכול כבד עוף, קציצת דגים, במבה, פיתה, מלפפון חמוץ, סלמון ועוד. הכל בגדר טעימה והתנסות. עבר בסדר. אז שיהיה לך בהצלחה, ותכתבי על החוויות שלך- אני יודעת שאני מתפוצצת מגאווה בילד החמוד שלי, אז אשמח לשמוע גם את החוויות שלך ביי

משמש

New member
תודה marinka

הרבה תודה על המידע המפורט, גם אני במקומך הייתי גאה - נראה שיש לך בן שבהדרגה מוכן להתנסות בהמון טעמים חדשים! אצלנו הסתבר שלא היה כל קשר בין השילשול לנסיונותי הראשוניים במיצי פרות וכדומה. השילשול היה פשוט וירוס ועצתו של רופא הילדים עבדה פלאים ועזרה לנו להתקדם למזונות חדשים, בהתחלה קצת מחוסר ברירה (כדי להפסיק את השילשול) ואחר כך מתוך הנאה. ככה זה עבד: למשך שלושה ימים הרופא אסר עלי לתת לתינוקי שלי תחליף חלב והגביל אותנו לשילוב של שלושה מרכיבים שמהווים הרכב מנצח למלחמה בשילשול * גזר * אורז * בננות כל קומבינציה מתקבלת בברכה- ומה לא עשיתי! רסק בננות עם מי-אורז, מיץ גזר, פירה מגזר ואורז וכו`. זה עבד נהדר ותוך 24 שעות נעלם השילשול כלא היה וחזרנו בהדרגה לחלב אך השארנו בשיגרה את המוצלחים ביותר: מחית גזר ומחית בננות. אנסה במקביל ליישם את העצות שלך בהדרגה, תודה!

יעלבוגו

New member
מזון מוצק

אני מתגוררת בקיבוץ ולמרות שבני רק בן שלושה חודשים אני מבקרת בבית התינוקות ולומדת את נושא המעבר למזון מוצק. אצלינו מתחילים בגיל 4 חודשים עם ירקות מבושלים. ירקות כתומים - גזר דלעת ובטטה. כל יום מנסים ירק אחר (מרוסק במזלג) ולאחר וידוא , שאין אלרגייה מרסקים את הירקות הנ``ל בבלנדר + תוספת של מרק צח. לאחר כמה ימים מוסיפים תפוח אדמה וקישוא ולבסוף 2 כפות אורז. כך במשך כמה שבועות. השלב הבא הוא תוספת עוף מבושל. לגבי פירות - מתחילים רק לאחר אכילת הירקות. הטענה היא שהפרות מתוקים ולכן יאכלו בקלות אחרי ירקות . לעומת זאת המלוח לאחר המתוק - לא כל כך בטוח. בכל אופן, דיאטנית הקיבוץ (בית התינוקות פועל על פי הנחיותיה) ממליצה לבשל את הפרות. להתחיל עם תפוח ואגס. בהצלחה. יעל.

Michal Baum

New member
שאלה לאמהות

אני נתתי לבנות שלי להתנסות בכל דבר אבל מעט ולראות את התגובה שלהן. בדרך זו הם יתרגלו לאכול את כל המאכלים ולא נוצר מצב שבגיל מבוגר נצטרך להכין לכל אחת אוכל מיוחד. נתתי כפית גבינה, נתתי טונה, אוכל שאת אוכלת, כדי שהחיך יתרגל לטעמים שונים. לא הכל יחד ולא בכמויות, הכל בהגיון. בהצלחה.

סבתא

New member
למרינקה אמא בפעם הראשונה

תינוק בן 7 חודשים יכול כבר לכרסם ביסקויט מקמח מלא או לחם מקמח מלא, זה מסדר להם את הקיבה נהדר, זה בריא וזה גם מעסיק אותם, רק זכרי לתת לו את זה בישיבה ולהשגיח כל זמן האכילה. בתאבון ותהני ממנו!!!

למעלה