שאלה לאנשים הנפלאים שפה

bell22

New member
שאלה לאנשים הנפלאים שפה

אני סטודנטית לעבודה סוציאלית והייתי מאוד ורוצה לעבוד בפנימיה, אבל אני מודה שאינני יודעת בדיוק במה זה כרוך הייתי מאוד שמחה לשמוע קצת מניסיון שלכם איך זה? והאם אתם חושבים שיש אפשרות לעבוד בפנימיה במשרה חלקית?

לוזית

New member
העבודה בפנימיה מאד מענינת, מגוונת,

מאתגרת ומלאת סיפוק. העבודה כוללת טיפול פרטני, הנחיית צוותים כולל מדריכים, מחנכים, אמהות בית וכד. יש הרבה מקום ליזמה אישית ולעבודה לפי הסגנון והתחומים הקרובים ללבך. הכוונה לדגשים שונים של כל עו"ס. למשל שילוב עבודה קבוצתית(אפשר לעבוד עם קבוצות תלמידים או אנשי צוות כגון:אמהות בית, בנות שירות לאומי או שנת שירות, מדריכים וכד.) יש הנותנים יותר דגש על עבודה מערכתית ואחרים על פרטנית. ברב הפנימיות העוסיו"ת מקבלות הדרכה ומשתתפות בימי עיון, דבר המעשיר את העבודה. בפנימיות בהן יש כמה עוסי"ות האווירה בצוות העוס"יות טובה ומפרה. העוס"ת גם אחראית לקשרי חוץ עם מוסדות בקהילה ועם ההורים.
יש אפשרות לעבוד במשרה חלקית. אני עובדת בפנימיה שרב תלמידיה שייכים למינהל לחינוך התיישבותי ועליית הנוער, תוכלי לקבל אצלם פרטים בטל: 036898888

bell22

New member
תודה רבה עוד שאלה קטנה....

תודה רבה על התשובה המפורטת והרחבה אני בהחלט רואה שיש קווי התפתחות עתידיים במקצוע הזה.... השאלה היא אם אני רוצה להתחיל בתור מדריכה בפנימיה לפני שאני אהיה עו"סית על מנת לצבור קודם ידע וניסיון - האם זה אפשרי, האם מבחינת מתכונת הלימודים של שנה ג אפשרי לשלב עבודה+לימודים (כיוון שיש גם מעשי) תודה

אפשרי מאוד במשרה חלקית

רעיון מעולה שאומץ ע"י כמה אנשים טובים שאני מכיר, רובם אחריי התואר, לפניי שהלכו על תואר שני ו/או עבודה סוציאלית לשמה.

למעלה