שאלה לאנשים מבינים בלבד

• פותח הנושא tkui
  • פורסם בתאריך

tkui

New member
שאלה לאנשים מבינים בלבד

אם אני יכול ללכת לישון במקום מסוים בזמן מסוים ואני מתעורר במקום אחר בזמן אחר, איך אני יודע שלא התעוררתי אדם אחר?

shkool

New member
באמת שניסיתי להבין...

למה בדיוק אתה מתכוון? שאתה הולך לישון בישראל עכשיו וקם באנגלייה של של המאה ה-18? אם הזכרונות שלך נשמרים, אז מן ההכרח שאתה לא אדם אחר, כי אתה זוכר את עצמך הולך ישן בישראל... shkool

tkui

New member
אני מתכוון...

אני מתכוון לזה שאני יכול לקום בבוקר בן אדם אחר ולא לשים לב לזה

russell

New member
מה הטעם של השאלה?

באותה מידה אפשר לשאול אם אני "באמת" קיים או שאני בסך הכל שחקן במשחק מחשב או משהו כזה...בסופו של דבר אנו חיים בחוסר וודאות מוחלט וכל דבר אפשרי-אולי אף אחד חוץ ממך לא קיים וכל תפיסת המציאות שלך של העולם מסביב היא"המצאה" של החושים שלך.

עגנון

New member
אתה מוזמן...

לקרוא את ספרו המונומנטלי של מרק טווין "יאנקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור". נשמח לקרוא בפורום זה את רשמיך.

rob roy

New member
תלוי מה השתנה אצלך

אם הלכת לישון כישראלי בישראל שנת 2002, וקמת רומאית ברומא שנת אפס, ובידיעותיך אתה רומאית, ומדברת לטינית, ולא יודעת אודות מכוניות (תפסת ת´עיקרון?) הרי שלא תדע על השינוי. כלומר אם "תיכנתו" אותך מחדש כמו שצריך - אז לא תחוש בהבדל. אבל אם התכנות לא היה מושלם, למשל מצאת עצמך בנעליו של אדם בעל אופי מנוגד לך, גם אם אתה לכאורה מכיל את זכרונותיו - יש סיכוי שתחוש שמשהו לא כשורה. והסרט "זכרון גורלי" מתייחס לשאלה הזאת בצורה נחמדה (או לפחות עתירת אפקטים).

קולפילד

New member
אם אתה

אם אתה יודע שקמת במקום אחר אז הינך עדין אתה. אם לא, אז אתה לא תוכל לשאול את השאלה. בכל זאת, אדם שמאבד את הזכרון הוא לא אותו אדם שהוא היה. הוא כבר לא אבא של מישהו, בעל מקצוע, אמור לנסוע לחו"ל. כעומק השיכחה כך המרחק מעצמותו. אם יש לך הסבר לוגי למה קמת במקום אחר (להשלים את הזמן הלא מודע שלך) אז אין בעיה. אני מניח שתמיד נוכל למצוא משהו (הליכה בשינה, בדיחה של מישהו, חטיפה ע"י חיזרים...) אם זה לא מה שהתכוונת אליו או שיש לך השגות - תחדד. והערה אחרונה. כותרת "רל למי שמבין" לא סביר שתבוא אחריה שאלה סתומה ומעורפלת.

shabaz

New member
זה תלוי....

אם שתית אלכוהול והלכת לישון בסמטה אפלה, ואז באו אנשים ועשו לך טיפול פנים...ואתה קם בפנטהאוז. אז זה יכול להיות... אתה הולך לישון מישהו איפשהו ואתה קם מישהו אחר במקום אחר

אין מספיק נתונים בשאלה

עולם בו ניתן ללכת לישון במקום ובזמן מסויימים ולהתעורר במקום ובזמן אחרים הינו עולם בעל מערכת חוקים שונה מהעולם המוכר לנו. בשביל לענות על השאלה שלך צריך לדעת מה מערכת החוקים של אותו עולם. סביר להניח שהיא מכילה בתוכה תשובה לשאלתך.

shvedraki

New member
לא בהכרח

כשאתה ישן ברכבת או במטוס אתה נרדם במקום ובזמן מסויימים ומתעורר במקום ובזמן אחרים.

למעלה