שאלה לאנשים שלומדים חשבונאות...

שאלה לאנשים שלומדים חשבונאות...

אני רוצה ללמוד בשנה הקרובה חשבונאות באונ' חיפה והשאלה שלי היא כזאת. הפסיכומטרי שלי הוא 668, ממוצע בגרות 102-103. לפי אתר "מידעת" אני טיפה מעל חתך הקבלה, לפי האתר של האונ' אני לא. אני מאמין שמי שלומד את זה שם מן הסתם ידע מה חתכי הקבלה בערך, כי הם פחות או יותר אותו הדבר כל שנה. עם הנתונים שלי אני אמור להתקבל או שאני אצטרך לעבור את סיוט הפסיכומטרי שוב? תודה רבה

stkachov

New member
הי

אני לא הייתי מסתמך על הפסיכומטרי הזה, יכול להיות שזה לא יספיק לך על חודה של נקודה. מידעת זו מערכת לא מעודכנת, וכמובן שמה שקובע זה החישוב ע"פ המערכת של כל אוניברסיטה בנפרד. בכל אופן, גם אם אתה טיפה מעל החתך קבלה, אל תשכח שזה חתך קבלה של שנה שעברה. למרות שסביר להניח שהוא יהיה דומה גם השנה, הוא בהחלט יכול להשתנות בכמה נקודות למעלה או למטה(ובמקרה הנוכחי רק למעלה). לפני שנה היה המחזור היה הכי גדול והגיע לכ 80 סטודנטים, השנה כבר לומדים 100 סטודנטים, ואני מניח שהמספר רק יעלה, או שחתך הקבלה יעלה אם ירצו לשמור על אותו מספר סטודנטים ולא להגדילה. אני לא הייתי מסתמך על חודה של נקודה(במיוחד שעל פי החישוב של האונ' אתה כלל לא עומד בחתך הקבלה), ומנסה לשפר פסיכומטרי, או לוקח בחשבון שקיים סיכוי סביר שלא תתקבל. כמו כן, אני ממליץ בחום לפנות למזכירות החוג לכלכלה ולשאול אותם בדיוק. הם יוכלו לתת לך תשובה מדוייקת ורשמית. בכל אופן, בהצלחה !

תודה.. כנס...

אבל לא בהכרח חייבים לעבור את סף הקבלה כדי להתקבל, לא? יש גם את טווח ההמתנה, ואם אני קרוב יותר לחתך הקבלה מאשר לחתך הדחייה, אז יש לי סיכוי לא?

stkachov

New member
תראה, סיכוי תמיד יש

אבל יש גם סיכון. השאלה היא אם אתה מוכן לקחת את הסיכון.

למעלה