שאלה לאנשי הbjj

sgracie

New member
תפרט באיזו דקה, זה קרב של 11 דקות למי יש כוח

לראות את כולו?

YardenBu

New member
*תפרטי, ולצערי אני לא יכולה לתת מיקום

מדוייק, אחרת סביר להניח שהייתי יודעת על מה ניתן הניקוד

אני יכולה להגיד ש-2 נקודות הגיעו בסביבות ה-05:50
השאר הגיעו עד הדקה השמינית בערך. תודה:)

welterweight

New member
סוויפ ומעבר גארד

הסוויפ יכול להראות טיפה מוזר - היא קיבלה ניקוד של סוויפ אחרי שדייויס ויתרה על פוזיציה בניסיון להכניע וכך למעשה היוצרות התהפכו וגרייסי עברה לפוזיציה העליונה - אבל זה לא לגמרי מופרך וגם בADCC יש מצב שמזכיר את זה (משיכת גארד כדי להשלים גיליוטינה תעלה בנקודות אם ההכנעה לא הצליחה).נראה גם שהיא קיבלה את הניקוד רק אחרי שהיא השתחררה מההכנעה מאחר וכשהיא עדיין הייתה בסיכון הניקוד פורסם שם וניקוד הסוויפ עוד לא הוכנס.

מעבר הגארד היה ניקוד לגיטימי לכל דבר ותחת כל חוקת תחרות גראפלינג שאני מכיר היא הייתה מקבלת אותו.

YardenBu

New member
תודה, אתה יכול לפרט רק מה זה הסוויפ הזה?

חדש לי כל העניין הזה.

welterweight

New member
סוויפ זה כשהלוחם שנמצא מלמטה

מצליח להפוך את המצב ולעבור לפוזיציה עליונה.

במקרה המדובר קיירה ניסתה לבצע סוויפ מעמדה שנקראת Deep Half Guard כשהיא למטה. הנה דוגמא למשהו שהיא יכלה לנסות משם: http://www.youtube.com/watch?v=cqNPUJQAoOQ

דייויס הצליחה להשתלט לה על אחת הידיים ויצאה למעשה להתקפה משלה (ארמבר) שלטובתה היא ויתרה על הפוזיציה העליונה - היא נשכבה על הגב וניסתה לסיים את ההכנעה.קיירה,תוך כדי ניסיון להגן הצליחה לחזור למצב בו היא על הברכיים (ודייויס כאמור למטה) ולכן אפשר לטעון שבוצע שם סוויפ מאחר שעכשיו קיירה היא העליונה ודייויס התחתונה.אם הדבר הזה אכן נחשב כסוויפ או לא - זה תלוי בחוקת התחרות שאותה אני לא מכיר,אבל לאור העובדה שהיא אכן קיבלה ניקוד על כך אני מניח שזה נחשב.

YardenBu

New member
הבנתי. אבל זה קצת מכוער, זה יוצר מצב

שמי שהייתה במצב של התקפה ויזמה רוב הקרב הפסידה בעצם. אין מוטיבציה לנסות לסיים קרבות אם מקבלים יותר ניקוד על הגנות מאשר על התקפות. תודה רבה על ההסבר והסרטון!

welterweight

New member
באופן אישי זה נראה לי יותר כמו תוצר לוואי

של איזשהו סאב-טקסט של תחרויות גראפלינג שאומר שלמרות הפוטנציאל ההתקפי שלה,גארד היא עדיין עמדה נחותה ולכן יש נקודות על מעבר גארד אבל אין על החזרה לגארד ויש נקודות על סוויפ אבל משיכת גארד תוריד ניקוד בהרבה תחרויות.
בסופו של יום,הגראפלינג הוא ספורט מבוסס לחימה,שלא לומר הגנה עצמית,ועמדה תחתונה בסיטואציות כאלה היא די בעייתית.זה שהלכת להכנעה זה יפה מאד,אבל אם איבדת פוזיציה ולא השגת את ההכנעה את נמצאת בבעיה.ברחוב זה יתבטא במרחב ראיה מוגבל,חופש תנועה מוגבל וחשיפה למכות,ובטורניר זה יתבטא בניקוד ליריב.

בנוסף,מדובר במשמעות מעשית של הכלל הידוע של Position before submission.

YardenBu

New member
אני רואה את הנקודה שלך, מסכימה עם הרוב, אבל

באותה הרוח צריך אולי לצ'פר יותר בנקודות את מי שמנסה להכניע. אם מדובר על רחוב עצם ההימצאות על הקרקע כבר בעייתית, צריך לשאוף לרוץ משם כמה שיותר מהר. למרות שאני לא רואה דרך להבדיל בנקודות בין מישהי שמנסה לסגור קרב ונתקלת במישהי עם מספיק טכניקה לעצור אותה ובין מישהי שסתם מוותרת על עמדות כדי להשיג ניקוד.

welterweight

New member
יש לך צ'ופר למי שיוזם

זה אמנם לא ניקוד רגיל אבל יש לך מושג שנקרא Advantage שאותו מקבלים על נסיונות הכנעה (שמן הסתם לא צלחו).במקרה של שיוויון בניקוד הרגיל,הניצחון ילך לזה שצבר יותר נקודות כאלה.

ככה גם מוודאים שאף אחד לא יוותר על עמדה סתם - הניקוד פחות ערך לניקוד הרגיל ככה שזה לא שווה לעשות את זה סתם,ומצד שני הוא נותן יתרון כלשהו כך שהמאמצים לא עוברים בלי תגמול כלשהו.למעשה,אם תסתכלי ב 04:09 בניקוד תוכלי לראות שדיוויס אכן מקבלת ניקוד כזה על הניסיון.

moich

New member
לא ראיתי את הקרב אבל

בתור אחד שעשה קורס ניקוד, אני יכול לומר לך, שכשלוחם שהיה בעמדה עליונה יוצא להכנעה, ועל ידי כך התהפכו היוצרות, כל עוד ההכנעה בתוקף אין ניקוד ברגע שנגמר נסיון ההכנעה, הלוחם שניסה מקבל אטוונטג׳ על הנסיון הכנעה, והלוחם השני מקבל 2 נקודות על סוויפ, כי עכשיו הוא למעלה, למרות שהוא לא ייצר את המצב.

YardenBu

New member
מה הרעיון בהשהיית הניקוד? הרי בכל מקרה אם

ההכנעה תצא לפועל הקרב יסתיים, לא?

אז ככה

למיטב הבנתי, קירה התחילה את הסוויפ בדקה 01:28 אבל נשארה בגארד ובסכנת בריח עד דקה 04:28.
ברגע זה היא השתחררה ובעצם השלימה את הסוויפ (הארוך ביותר איי פעם?)

YardenBu

New member
אוקיי, אז אפשר להבין שזה לא מצב רגיל וסתם היה

מכוער.. תודה:)

משה קיץ

New member
ירדן,גם אם קירה לא הייתה מקבלת ניקוד על ה

סוויפ,עדיין היא הייתה מנצחת על המעבר גארד.(שזיכה אותה ב-3 נקודות)
בנוסף יש לזכור שהיריבה שלה הייתה יותר כבדה ממנה,אז בהחלט כל הכבוד לקירה.

YardenBu

New member
הן לא אמורות להיות באותו משקל? או שנשקלים

יום לפני? זה סתם קצת מעצבן לראות את הנקודות הולכות למי ש"לא עושה כלום" ורק נמנעת מטעויות, אבל כנראה זה מה שעובד כי נזכרתי הרגע בקרב מאינוויקטה שקונן יצאה מגליוטינה רק כי היא חיכתה ובאמת לא עשתה כלום, אז לא משנה...

למעלה