שאלה לאסתר גרוניס על הנקה

merav1234

New member
שאלה לאסתר גרוניס על הנקה

בני בן חודש וחצי (נולד 3.5 ק´ היום סביבות ה 4.5 ק´ +-) יונק כ 5 דקות בכל פעם (כל פעם=מתי שמתחשק לו) ואחרי 5 דקות מפסיק (או שנרדם או שבוכה או שנכנס להיסטריית בכי ולא רוצה פטמה)ואז= נשאר רעב ואני נותנת לו בבקבוק מה ששאבתי או אם נגמר אז בלית ברירה סימילאק.. שאלות:איך להרגיע את תינוקי ובכל זאת לגרום לו לקחת פטמה של השד לאכול? - האם זה בסדר שהוא יונק רק 5 דקות? האם זה לא מעט מדי? (אח"כ הוא שוב רעב אבל היסטרי) - ביממה האחרונה הוא יונק ואחרי מס´ דקות פולט כמות נכבדה ואז שוב רעב ושוב חוזר על עצמו בדקתי חום=אין חום מתנהג חוצמזה כרגיל פיפי+קקי רגיל וגם צוחק כרגיל לצעצועים ולאמא אז מה בכל זאת הבעיה? תודה מראש על התשובה..

HI, Merav

This is another one of those questions that I cannot answer virtually. I would have to see how the baby latches on to the breast, and what is going on. It sounds like a latch problem, or a strong milk flow problem. When he lets go fo the breast and starts crying, do you see milk squirting from the breast? Do you hear him swallowing loudly? I would definitely try to put him back on the breast when he calms down, and not give him a bottle. If you tell me where you live, I will refer you to a yoetset hanaka in your area.​

merav1234

New member
הי אסתר, בנוגע לתשובתך - המשך

ליאם תופס את הפטמה יחד עם חלק גדול של העטרה. אני מרגישה את הדגדוג שמביא את החלב והוא ממשיך לינוק כרגיל (הוא כבר התרגל לזה שהחלב זורם פתאום יותר חזק - זו לא הבעיה)וכן, אני שומעת את קולות הבליעה ומרגישה את היניקה היטב. בכל זאת-הוא מפסיק לאחר דקות ספורות=בכל פעם.. האם זה בסדר? האם הוא לא צריך לינוק יותר בכל פעם ולא להירדם/להתעצבן? עושה רושם שלעתים הוא מתעצבן כש"אין" לי חלב או כשלא יוצא לו "מהר" מספיק לטעמו..?!

merav1234

New member
אני מתגוררת בחיפה

כבר דיברתי עם טובי מלה-לצ´ה אבל-לצערי אני לא יכולה להררשו לעצמי 300 ש"ח עבור פגישה איתה. האם תוכלי בכל זאת לעזור לי?

../images/Emo4.gif

I would refer you to Toby, who is a yoetset hanaka, and one of the best in the area. If it is difficult for you, maybe she can give you the name of a La Leche Leader in the area who can help you.​

למעלה