אז ככה:
קודם כל זה לא מלידה. הבן שלי נולד פג, והתחלנו בגיל שלושה חודשים, כשתפסתי קצת אומץ. אבל אפשר בהחלט להתחיל מהלידה, אפילו עדיף. בגדול - פשוט ככה. אני מגדלת את הילד בלי חיתולים, עד כמה שאפשר. זה לא אומר שהוא עושה פיפי וקקי בכל הבית, הוא למד שעושים את זה בכיור (לשם נוח לי להרים אותו). זה כמו חינוך גורים, למי שיצא פעם לאמץ כלב. בזמנים או אירועים קבועים, לוקחים את הילד לכיור ומחזיקים אותו בתנוחת פשפוש. אם הוא עושה פיפי במקום אחר - לוקחים אותו לכיור, ושמים בתנוחה. אחרי כמה זמן הוא לומד לחכות לכיור או לבקש להגיע לשם, וגם אם הוא עושה קצת במקום אחר, הוא ממשיך בכיור כשאני לוקחת אותו לשם. מתי אני לוקחת? כשהוא מתעורר. רוב התינוקות לא עושים פיפי מתוך שינה עמוקה, אלא כשהם מתחילים להתעורר. אז אחרי השינה בטוח תהיה סיבה ללכת לכיור. תינוקות גם לא אוהבים לעשות פיפי במנשא. אז כשאני מוציאה אותו מהמנשא אני לוקחת אותו לכיור. ובנוסף, אם הוא יונק בצורה מקוטעת - מתחבר-מתנתק-מתחבר-מתנתק ולא מתרכז ביניקה, כנראה שיש משהו שמפריע לו, ובהחלט יכול להיות שהמשהו הזה הוא פיפי או קקי. וכמובן, כשהוא מפליץ, ויש חשש שזה יכול להתפתח לדברים נוספים.
בהתחלה יש המון פספוסים. המון. אבל עם הזמן, ככל שמשאירים את הילד יותר בלי חיתול ושני הצדדים לומדים אחד את השני, זה מסתנכרן. המטרה היא לא לגמול את הילד. גם בגיל שנה יכולים להיות עוד פספוסים. המטרה היא כשם השיטה, לגדל אותו בלי חיתולים, ולכל אחד את סיבותיו הוא. זה יותר נוח לילד, זה יותר אקולוגי, ומה שבעיני הכי חשוב - זה משמר את השליטה וההבחנה בסוגרים שהיא
יכולת מולדת, ושימוש בחיתולים גורם לנו להתעלם מהיכולת הזו ואז בגיל שנתיים-שלוש הילד צריך לגלות אותה מחדש, כמעט מאפס. וזו גמילה של ממש. עוד חשוב לדעת היא שבעוד שבגמילה 'רגילה' מחיתולים האחריות על הצרכים היא של הילד, כאן האחריות היא על ההורה. הילד עשה פיפי על המזרן? כנראה שאני לא הייתי מספיק קשובה אליו, לא הצעתי לו ללכת תוך זמן מתאים לו, או שלא ראיתי או שמעתי שהוא מבקש. והיום, בגיל 9 חודשים, הוא בהחלט מבקש. לא בכל פעם, אבל בהחלט יש סימנים קבועים. יש לו 'מילה' לקקי ולפיפי, הוא מסתובב בידיים שלי כשהוא רוצה שאהפוך אותו עם הפנים לכיור (או לעץ, או למה שנמצא מולנו) וזה רק משתפר ביחס ישר לזמן שעובר וביחס הפוך למספר החיתולים שאנחנו שמים לו. מתי אני כן שמה חיתול? בלילה, כי מסיבה כלשהי קשה לו להשאר יבש כל הלילה בחורף (בקיץ זו לא היתה בעיה. כשהוא היה בן 4 חודשים הוא התעורר יבש משנת הלילה שלו), ובכל מיני מקומות 'רשמיים' כמו פגישות בהתפתחות הילד וכו', שדורשות ממני לשבת ולהקשיב לעוד מישהי במשך שעה, ולא תמיד אני יכולה להיות לגמרי קשובה לילד. לכל משפחה יש את הוריאציה שלה לבלי חיתולים. יש כאלו שרק אמא ואבא עושים בלי חיתולים והמטפלת מחתלת כרגיל (הילד לומד מהר מאוד להפריד ולהבין מי עושה מה), יש כאלו שעושים בלי חיתולים בבית ומחתלים בחוץ, יש כאלו שעושים כל מיני וריאציות עם חיתולים חד ורב פעמיים וכו'. יש את הבסיס, וכל משפחה מתאימה אותו לצרכיה. מידע נוסף אפשר לקרוא כאן (זה רק נראה ארוך, אתם צריכים רק את ההתחלה):
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/...9%EC%E3%E9%ED_%E1%EC%E9_%E7%E9%FA%E5%EC%E9%ED