שאלה לאקדמאים...

kboy2

New member
שאלה לאקדמאים...

רציתי לדעת למה בחרתם ללמוד דווקא פיזיקה? מה הניע אתכם לבחור ללמוד תואר כ"כ תובעני וקשה? וגם כזה שאחוז הפרישה ממנו הוא מאוד גבוה??? וגם העובדה שזה לא תואר כ"כ קל מבחינה תעסוקתית, בטוח לא עוזרת.

מבחינתי זה פשוט מאוד.. אני פשוט אוהב את זה..

זה תחום כ"כ יפה בעיניי, אני ממש נמשך אליו, ואני יודע שאני רוצה לעסוק בו.. לכן אני לא חושב על הקושי, או על התועלת. בצומת הבחירה שבין הכסף והתועלתניות לבין עיסוק במה שאני אוהב- בחרתי את הבחירה שלי :) (לא שפיזיקאים חייבים לרעוב ללחם, אך בוודאי מבוקשים פחות מהרבה מקצועות הייטק וכד' אחרים)

StrengthHonor

New member
יש לי תחושה ש

נתח לא קטן מהסטודנטים של פיזיקה יודעים חלקים ענקיים מהחומר עוד לפני שהם עוזבים את הצבא\תיכון והם פשוט רוצים להשלים את החורים ולהוציא תואר

הרגת אותי

"להשלים את החורים"
הפיזיקה אפילו לא מתחילה במומנטים וזרם חילופין. אני מציע לך לעיין בתוכניות הלימודים של מוסדות אקדמיים נחשבים כדי לקבל מושג על היקף החומר העצום שנלמד.

StrengthHonor

New member
אני יודע , אבל בסופו של דבר מה לעשות שאני צוד

באים לשמה רק אנשים שחולמים להיות פיזיקאים , מעתניינים מאוד בנושא לא אנשים שצריכים תואר וכל הדברים האלה , גם כמובן , אבל מקצועות אחרים מתחרים לזה טוב יותר מפיזיקה רוק האנשים שבאים ללמוד פיזיקהבאופן אקדמאי סביר להניח שהם גם למדו מעבר למגמות של הבית ספר , באופן פרטי (אני מתעניין בזה ואני בכלל לא לומד את זה בתיכון) אז סביר להניח שלא חסרים אנשים שבאמת הספיקו לחרוש , למרות שבשביל תחביב המילה הזאת לא מתאימה. וחלקים רבים מה"חומר"(שוב חומר זה מה שחורשים עליו כעבודה יבשה בשביל להשיג ציון) כבר מוכרים להם בצורה זו או אחרת עדיין לא כל החנונים עברו לשחק משחקי רשת ולהתעניין בחומרה של מחשבים. אגב יש הרצאות מצולמות בנושאים שפיזיקה אחד מהם , ביוטוב למרות שלא יצא לי לראות עד כמה הם באמת עוזרות.

תשמע

קצרה היריעה מלהכיל את כל המסלולים והחוגים שמציעים תארים כדי למסגר על הקיר בפיצוציה (כי זה כל מה שאפשר לעשות איתם). אז אתה יכול לומר שגם פיזיקה היא מקצוע כזה, אבל אני בניגוד לרוב האנשים ממש לא מתעקש לחפש את הכסף מתחת לפנס. פיזיקאים ישראלים הם מוצר מבוקש בחו"ל, במדינות מסוימות משתמשים בכלים ומעבדות שאפשר רק לחלום עליהם בישראל. כך ש במידה ותיקלע לידיי הזדמנות כזאת תהיה בטוח שאני אזנק עליה. בסה"כ תחום כיפי למדי, מי שרציני בעניין יכול להתקדם לתואר שני, דוקטורט, ולחיות טוב מאוד גם בארץ. אני אישית לומד לתואר דו-חוגי יחד עם מדעי המחשב כי אני רוצה להתקדם בשני האפיקים אבל בגדול - שכל אחד יעשה מה שבראש שלו.
אגב, מה אתה מתכנן ללמוד בעתיד?

StrengthHonor

New member
הנדסה אזרחית

וגם מהצד קצת כימיה קוונטית כדי להנדס אזרחים(טוב נו בניינים) מצינורות פחמן.

למעלה