שאלה לאריאל אריאלי בנוגע לאנטנת FM לרסיבר

שאלה לאריאל אריאלי בנוגע לאנטנת FM לרסיבר

ראיתי שאמרת:
כלל ידוע הוא בתקשורת אלחוטית, שהחוליה הזולה ביותר - האנטנה - היא המשפיעה ביותר. עוד בהיותי טכנאי קשר בצבא, למדתי כי שיפור הקשר האולטימטיבי הוא שיפור מיקון וסוג האנטנה. האלמנט הזול בשרשרת הוא המשפר הטוב ביותר.
במקום ל"חפור" כל כך הרבה ב- MUTE וכל מיני "פטנטים אלקטרוניים", פשוט חבר אנטנה טובה עם כבל קואקסיאלי מתאים (ברדיו אזרחי 75 אוהם RG59) במיקום נכון ובכיוון הנכון, ותקבל קליטה סטראופונית ללא הפסקות.
שאלה: האם האנטנה הזו עונה על הגדרתך ?
http://www.hama-israel.co.il/items/830085-אנטנת-FM-הכולל-פלג-חיבור-לרסיברים-אורך-1-5

EB10000

New member
ההנחה הזאת לא בהכרח נכונה

אצלי ברסיבר ימהה אין כלל קליטה בסטריאו וקליטה גרועה במונו. לאחרונה רכשתי טלפון XIAOMI NOTE 4X עם FM מובנה. 10 ס"מ מהרסיבר ימהה, עי אנטנה של האוזניות בלבד, הוא קולט את כל הערוצים בסטריאו מלא ללא רעש ובאיכות מעולה באוזניות..

טיונר בגודל של מטבע מחברה סינית סוג ז' בעל רגישות טובה פי 10 מהטיונר שיש ברסיבר חדיש מדגם אחת לפני ספינת הדגל של ימהה...

Ron W

New member
האם בדקת התאמה לתקן fm אירופאי מרווח תדר pre emphasis

100khz ו 75uS

EB10000

New member
אין לי הגדרות כאלו

בהגדרות מתקדמות יש רק צעד התקדמות התדר והוא על מצד תואם אירופה... יש מצב שיש תקלה ברסיבר, אולי נתק בין חיבור האנטנה לטיונר בפנים. בכל אופן שוקל 20 ק"ג ונרכש בהזמנה מיוחדת מגרמניה. אין לי את הכוחות להתעסקות, ועוד אחרי שיממהה אמרו שיש קודם לבדוק אותו עם אנטנה מרובית אלמנטים על הגג לפני שמסיקים שיש תקלה.. ז"א שהם מודעים שהטיונר שלהם לא שווה הרבה ודורש סיגנל חזק מאד ללא רעשים...

Thats it

שלום
רק שאני מזועזע מהמחיר שהיה (99 ש"ח) וגם מהחדש...(50 ש"ח).
בתקווה שיספק את הסחורה.
בהצלחה.

ראה הערתו של EB10000 בחויות הקליטה של הרסיבר שלו...מקווה שזה יעשה
את העבודה. צריך לפרוס את זה, וצריך לבדוק כיווניות (הגג של ה-T ב-180מע'
ולא ב-360 מע'!).

תשובה

שלום
181 מע' = 1 מע' וכו'...359 מע' זה כמו 179 מע'.
המחבר בקישור לא מתאים לרסיבר.

סוג של...אבל תמיד יחף

EB10000

New member
בדיוק את האנטנה הזאת רכשתי מבלנקט ב"ש ב 20 שח

היא לא עזרה לימהה הבעייתי שלי, אבל באונקיו היא עבדה טוב מהמקורית. על מה 99 או 50 שח?

האנטנה המוצגת כאן היא אנטנת "דיפול" 300 אוהם להתקנה ביתית.

בדרך כלל אנטנות אלו מגיעות עם הרסיבר ומשמשות לקליטה באיזורי קליטה טובה.
אם מדובר באיזור קליטה חלשה, נראה כי האנטנה לא תספק ויהיה צורך לעשות שימוש באנטנה חיצונית.
בכל מקרה מחיר של 50 ש"ח למי שיש לו "ידים טובות" נראה לי מוגזם. אפשר לרכוש כבל 300 אוהם בחמישה שקלים ולייצר את האנטנה לבד.
אריאל אריאלי

הם כותבים 75 אוהם ומשתמשים במחבר קואקסיאלי

המתאים לכניסת אנטנה 75 אוהם, אלא, שהאנטנה המצגת מתחברת באמצעות Tween Lead שהוא חוט 300 אוהם ואינו מתאים למחבר 75 אוהם!
לכן, אי ההתאמה בין החוט לבין כניסת האנטנה במקלט מוריד לפחות 3 ד"ב (לא חישבתי, אבל, משהו בין 3 ל-6 ד"ב) והמשמעות היא שיצא תועלתה בחסרונה.
אריאל אריאלי

למעלה