שאלה לאשר: מיסוי בישראל על מכירת RSUs לאחר תקופת החסימה

idan306

New member
שאלה לאשר: מיסוי בישראל על מכירת RSUs לאחר תקופת החסימה

שאלה לגבי מס הוני לתושב חוץ. (יותר מ5 שנים מחוץ לישראל)
האם יש איזשהו פטור או חיוב מס מופחת על חיוב מס על החלק ההוני של הרווח ממכירת RSUs לאחר תקופת החסימה?

יש לי כרגע מניות אצל נאמן בישראל אשר בעת מכירה, הם מעדכנים את המעסיק בישראל (שאינני עובד שלו כבר, אני עובד בארה״ב עבור היישות האמריקאית) והם מנפיקים תלוש שכר ומנכים 25% מס הוני (לאחר תקופת החסימה אין נתח החייב במס פירותי).
אני יודע שזו נחשבת הטבת מס משמעותית בישראל לעובדי הייטק היות ומס פירותי (שולי) לרוב עובדי ההיטק הינו גבוה מ25% - אבל בארה״ב המס השולי (שלי) הוא כמובן נמוך יותר ומכאן מגיעה השאלה. מה גם שאם לא אשלם מס בישראל, זה ייקל על מילוי טפסי המסים כאן כי לא אצטרך לבקש קרדיט על מס זר

תשובות

שלום עידן,
אתה שואל: "האם יש איזשהו פטור או חיוב מס מופחת על חיוב מס על החלק ההוני של הרווח ממכירת RSUs לאחר תקופת החסימה?"
דין אמריקאי:
אנחנו יודעים שמכירה של נכס-אם יוצרת רווח הון כפופה לשיעור מס פדרלי הקשור למשך ההחזקה בנכס. אם אתה מחזיק בנכס הנמכר מעל שנה -תוכל להיות זכאי לשיעורי מס נמוכים יותר (שיעורי המס על רווח הון זמן ארוך תלויים בגובה ההכנסה האחרת שלך -אך המקסימום הוא 20 אחוזים (ועוד 3.8 בפוטנציאל)
אז זה לשאלתך.

דין ישראלי:
אני חושב שאתה מאוד תרצה לבקש זיכוי ממס זר על מה שתשלם בישראל כדי לקזז את החבות של המס האמריקאי. אתה תצטרך אבל להשיג הבנה ותיעוד של סוג ההכנסה.
אני לא משוכנע שאני שותף לקביעה שכל רווח ההון הוא הוני.
אנא ראה הוראות סעיף 102(ב)
"2) בחרה החברה המעבידה במסלול רווח הון, והנאמן החזיק במניות עד תום התקופה לפחות, יראו את הכנסתו של העובד כרווח הון בסכום שווי ההטבה, והוא יחויב עליו במס בשיעור של 25%;
(3) על אף האמור בפסקה (2), היתה המניה המוקצית מניה הרשומה למסחר בבורסה, או מניה בחברה שמניותיה נרשמו למסחר בתוך 90 ימים ממועד ההקצאה, יראו את חלק שווי ההטבה בגובה ממוצע שוויין של מניות החברה בבורסה בתום שלושים ימי המסחר שקדמו להקצאה, או בתום שלושים ימי המסחר שלאחר הרישום למסחר כאמור, לפי הענין, בניכוי ההוצאות, כהכנסה לפי סעיף 2(1) או (2) לפי הענין, ואת יתרת שווי ההטבה כרווח הון החייב במס בשיעור של 25%, ובלבד שהסכום שנקבע כהכנסה לפי סעיף 2(1) או (2) כאמור, לא עלה על שווי ההטבה במועד המימוש; לענין תיאום ההוצאות שהוציא עובד ברכישת המניה המוקצית, יוכפלו הוצאות כאמור במדד יום ההקצאה או יום הרישום למסחר, לפי הענין, ויחולקו במדד יום ההוצאה, והכל יתואם מיום ההקצאה או הרישום, לפי הענין, ועד למועד המימוש."

היינו, אם החברה נסחרת -חלק מהרווח הוא פירותי (כל הרעיון הוא שאם אתה מקבל הטבה שהיא מדידה עם שווי שוק, חלק משווי ההטבה הוא פירותי)

החלק המעניין הוא שאם אתה למעשה תושב חוץ וגם יכול להצהיר שכף רגלך לא דרכה בישראל ב2017 (אם זו השנה), האמנה תגביל את יכולת המיסוי של ישראל במקרה זה (אנא ראה סעיף 15)
http://www.mof.gov.il/chiefecon/internationaltaxation/doclib/usa_heb.pdf
אשר טוריאל, רו"ח (משפטן) EA

idan306

New member
תודה רבה אשר

יש פה הרבה חומר לקריאה ומחשבה.
כנראה התבלבלתי עם החלק הפירותי. אני אבדוק עם הנאמן בראשון בבוקר שעון ישראל

למעלה