שאלה לא ממש ליוצאי ברזיל...

Escova

New member
שאלה לא ממש ליוצאי ברזיל...

אני מתכוון לכאלו שלא גדלו עם קשר מולד לתרבות של ברזיל (זותאומרת שאף אחד מההורים לא דיבר פורטוגזית...) איך למדתם פורטוגזית ??? ספרים (אילו ?), מורים (כנ"ל), מקומות (כנ"ל) וכו'... תענו ברצינות פור פאבור

Baiano

New member
הכי קל - להיות תקופה בברזיל

בפעם הראשונה שהייתי בברזיל הייתי רק חודש וחצי ולא התחברתי כ"כ למקום עד שהיה מאוחר מדי וטסתי משם... בשנה שעברה מעזיבתי עד שחזרתי הכרתי את המוזיקה יותר ולכן גם את השפה, והגעתי בפעם השניה עם רצון ללמוד את השפה (שמיעת שירים בהחלט עוזרת) ופשוט ניסיתי לתקשר עם אנשים ולהבין את השפה. בשלב מסויים אתה מגיע לרמה שאתה יכול לשאול: "איך קוראים לזה? איך אומרים את זה?" וכד' וככה אוצר המילים גדל... עם הזמן אתה גם קולט ביטויים, סלנג ואת צורת המבטא...(עד שהמבטא של ה"פאוליסטס" נשמע לי מצחיק) להגיע לרמה טובה ושוטפת לקח לי בערך 3 חודשים אבל הייתי לבד ודיברתי רק פורטוגזית (מאילוץ) אז זה היה קצת גורם ממריץ.. בכל מקרה ללמוד את השפה לא צריך לקחת הרבה זמן אם אתה בא עם רצון ללמוד, ואם יש לך ספרים או אתה לוקח קורסים אני מניח שעוד פחות

giba70

New member
לטייל, לשמוע ולשיר שירים, להתעניין

אני שמעתי מעט מוזיקה ברזילאית ובלי קשר קסם לי הרעיון לטייל בדרום אמריקה, ולכן טיילתי וניסיתי ללמוד קצת את השפה. כשחזרתי מהטיול כל העניין של דרום אמריקה מאוד משך אותי ולמדתי בחוג ללימודי אמריקה הלטינית: היסטוריה, חברה, תרבות וכדומה, ולצד לימודי ספרדית שהיו חובה למדתי גם פורטוגזית (בעיקר בעזרת חברה ברזילאית) ובמקביל העשרתי את אוצר המוזיקה הברזילאית שלי.

the single

New member
פורטוגזית

שנכנסתי לברזיל היה לי בסיס של ספרדית שלמדתי ע"י ספר+4 קלטות (הוצאת פרולוג) ניתן לקנות גם ערכה כזו של פורטוגזית-היא יעילה מאד(לפחות לספרדית). פורטוגזית עצמה :מילון כיס מצוין של OXFORD המכיל ביטויים סלנג ונח לשמוש. נקנה בריו ב 10 ריאל שווה כל CENTAVA. אבל ופה האבל הגדול עקר התרגול (מחוץ לברזיל כמובן) הוא בצ'אט. באודיגו או וב ICQ יש אפשרות לאתר אנשים עפ"י המדינה.הברזלאים כמו בחיים קלי שיחה באופן מדהים ומאד מתענינים בארצנו הקטנטונת.ברור שהשיחות הראשונות הם בסיסיות ויותר קשות אבל שוב-כמו בחיים הם מנסים להבין אותך גם אם יש לך מילים בססיות בלבד.אני שפרתי המון את אוצר המילים שלי והדקדוק בדרך זו. השלב הבא הוא שיחה קולית (מקרופון שעלותו כמה עשרות שקלים) טוב מאד במיוחד לפורטוגזית כאשר המעבר מהכתב לדבור אינו טריויאלי. בהצלחה! בקשת שנענה ברצינות-עניתי.

the single

New member
אפשר גם ללמוד מהשירים

למרות שהמילים של השירים במיוחד בסגנון AXE לא ממש חכמות בלשון המעטה. החכמה היא פשוט לה להתביש לטעות כי בהתחלה אנחנו נשמעים נורא אבל שוב הם מנסים להבין אותך גם אם אתה ממש מגמגם פורטוגזית או מערבב ספרדית. יש מלא ברזליאים בארץ ואם אתה באזור ת"א לא תתקשה למוצאם בקוקו לוקו.

shellyland

New member
קורסים ללימוד פורטוגזית

אפשר למצוא במכון לקשרי תרבות וידידות ישראל-ברזיל (או איך שקוראים להם...) ושמעתי שהם לא רעים. הסטודנטים באוניברסיטה העברית יכולים גם לקחת קורס בפורטוגזית ו/או בספרות ברזילאית במסגרת החוג ללימודי אמריקה הלטינית (בחלק מהחוגים אפילו ייחשבו להם הנקודות כשפה זרה נוספת). אני גם מצטרפת להמלצה לנסות ללמוד מתוך שירים. נכון שצריך בשביל זה איזשהו ידע מוקדם (השיחונים עם הקלטות בהחלט חביבים לצורך זה), אבל תמיד אפשר לבקש מאיתנו לתרגם שירים, חלקים משירים או סתםמילים קשות. אני בטוחה שיהיו כאן כאלה שישמחו להסביר. בהצלחה.

Escova

New member
תודה לכולם...

טיול לברזיל ??? ברור !!!, מתי ??? רק אחרי הצבא... אבל תודה על הרעיון... שירים אני שומע, זה עוזר באמת ששומעים מילים שאתה כבר מכיר בתוך השיר, אז יש למה להתחבר... קורסים, ושיטות זה בינתיים יהיה לי הכי יעיל תודה על הרצינות !!!

Idan91

New member
אני לא מבינה ../images/Emo187.gif

מה הקשר של ברזיל ללימוד פורטוגזית. טוב, די, אני אשתדל לא לומר יותר מילים בנושא..

shellyland

New member
עידן ../images/Emo46.gif אני קוראת אותך לסדר ../images/Emo88.gif

אני אסביר לך בפעם האחרונה, וכדאי שתקשיבי טוב (ותפנימי לשם שינוי):
פורטוגלית (במלרע) = השפה שמדברים בפורטוגל (או כמו שאומרים בפורום שלנו: למי אכפת
)
פורטוגזית (במלעיל) = השפה שמדברים בברזיל
נודניקית = עידן שמתקשרת לקו החם של האקדמייה ושואלת אותם מה הצורה הנכונה.

hagaire

New member
מורה סוף הדרך!

לכל המעונינים ,אני לומד באופן פרטי כבר 3 חודשים אצל בחור מאד חביב מסאו פאולו במקור,בשם דניאל יוגו,ושיפרתי את הפורטוגזית שלי באופן משמעותי בזכותו.בחור מאד מקצועי ושקדן שמשלב עבודה מחוברות מיוחדות שהביא מברזיל,עבודה עם תוכנת מחשב,צפייה בסרטים ברזילאים,ובעיקר המון תרגול שיחתי.יש אופציה גם ללמוד בקבוצה. הטלפון שלו-051228353 (תל-אביב)

the single

New member
לא גרת בברזיל תקופה?

זה המורה הכי טוב...בשביל מה לקחת שיעורים? או שזה היה במטרה לקראת הנסיעה.

למעלה