שאלה לא ממש קשורה לפרק...

שאלה לא ממש קשורה לפרק...

מהי העברה אירוטית? האם זהו מושג פסיכולוגי / משהו שעלול לקרות בטיפול? או שמדובר ברמיזות מיניות וטיזינג באופן כללי ללא קשר לעולם הפסיכולוגיה? אשמח לשמוע דעה מבוססת בנושא :) תודה.

אל דן

New member
הדגמה של המושג

על פי התפיסה המקצועית (הגישות היותר מסורתיות), מה שקרה לנעמה נקרא העברה אירוטית/ התאהבות טרנספרנסיאלית...... לאמר...... בעקבות קשר טיפולי ארוך עם ראובן המטפל, מתחילה נעמה להרגיש כי היא מתאהבת בו. ראובן מצידו, לא עשה שום אקט של פלירטוט, לא יזם שום מהלך/ עשייה/התנהגות שיש בה רמיזות מיניות נורמטיביות/ שכיחות, שיגרמו לנעמה להבין/להרגיש שהוא מעוניין בה. במקביל- בתת מודע של נעמה, זוהתה באופן חלקי, דמות גברית מעברה שיש לראובן דימיון אליה. באמצעות קשר אינטימי(כלומר של קירבה רגשית ותלות טיפולית), נעמה מתחילה להרגיש במודע שהיא מאוהבת /מתאהבת בראובן. ההנחה הינה שמדובר לא במעשה של ראובן, אלא זה מגיח מעולם הדמויות שהכירה נעמה מעברה. משהו דומה, חוויה דומה, חלקי זכרון מילדותה האישית. הטיפול לפי מישנתי, היה אמור לזהות את המקור לכך, לעבד את זה ולהפיק חוויה מתקנת. עד כה, לא ניראה ש"ראובן" יבחר להמשיך לעבוד על זה, כהזדמנות פז ל"תיקון" / שיחזור קונפליקט מעברה, אלא יתחיל בהתליך הסיום של הטיפול..... אני הייתי הולך לפי תחושת הבטן שלי, ועט על חלון ההזדמנויות הזה, למען הענקת הטיפול באופן שלו זקוקה נעמה. פתרון הקונפליקט הנ"ל עשוי לחסוך מנעמה, את שרשרת האכזבות וחוסר היציבות ביחסי עם גברים. מקווה שהארתי במשהו את המושג.

שרונסקי

New member
אי אפשר לדעת

אולי לאבא שלה שהיה פיתויי, אולי הדמות הנשית במשפחה ככה מתנהגת (האמא, שזו היתה אולי דרכה להגיע לגברים?) זה משהו שאמור להפתח בטיפול כדי שהיא תהיה ערה לשימוש שהיא עושה במיניות ובהתאהבות כדי לקבל התייחסות, או כדי לברוח ממחויבות

העברה אירוטית או

דפוס התנהגות קבוע של הפיכת גברים למריונטות על פי התסריטים שנכמה כותבת ויוזמת ומה שחשוב לה להיות זו שמפעילה את המריונטות שהם הגברים כמו הפרובוקציה להתקשר לידין בזמן הטיפול

שרונסקי

New member
גם וגם

זהו, שלדעתי יש כאן את שניהם. יש העברה, וחלק מההעברה שלה זה להפעיל גברים, וכך היא מפעילה גם את ראובן. העברה יש בכל התחומים, כל דפוס שאנחנו מפעילים , כדפוס, לא כ'ראובן', למשל, הוא העברתי, כשמו, העברה מאדם X לגברים בכלל. הטיפול אמור לחשוף את ההעברות האלה. גם תוקפנות זו סוג של העברה. אצל נעמה הארוטיות הולכת יחד עם חודרנות, דרשנות והפעלת האחרים, כמו שכתבת

ראובן אמר לה שהוא כמו דייב הזה שהיא

הייתה אצלו בחול ורצתה שיאמץ אותה... אולי לו ראובן דומה וזה מה שהוא ניסה לומר לנעמה גם?!....

סו

New member
קוראים לו ראובן

והוא אותי מרדים שלא לומר מעיק היא מזכירה לי את הרחוב הכמעט משותף וקוראים לה נעמה אני לא רוצה לשמע מה הם אומרים מספיק לי לצלול להם לתוך הפנים הוא עם המבט היא בציקצוק השפתיים. ----------------------------------------- <נראה לי שנחמד לי פה בינתיים>

למעלה