שאלה לבאי הפורום

lvb

New member
איזו שאלה מוזרה...

זה תלוי באיזה רפרטואר ובאיזו הזדמנות. יש לקראיאן (לדוגמא, מפני שמישהו נתן אותו כתשובה) הקלטות דרמטיות שצורה כמעט חסרת תחרות, לפעמים זה טוב ולפעמים לא כל כך טוב, ויש לו גם הקלטות לא מאוד מעניינות. אותו כנ"ל לגבי ברנשטיין, אבאדו, ראטל, ברנבוים, קלמפרר, פורטוונגלר, פריצ'אי ועוד ועוד. יש אמנם מנצחים שלא נוטים לדרמטיות רבה במיוחד, אלא לליריות גדולה יותר, אפשר למנות בהם את פיליפ הרווחה, למשל, או את סר נוויל מרינר. פרט למנצחים שהוזכרו בהתחלה, שיש להם נטיה מסוימת לדרמה, אני אוסיף גם את פריץ ריינר, גיאורג שולטי, ולטעמי גם רוג'ר נורינגטון.

באמת שאלה מאד קשה

אתה יכול לתת לנו שמות של יצירות שאתה מעוניין לשמוע בביצועים דרמטים, ואנחנו נעזור לך למצוא את הביצועים הדרמטים האלו.

hargil123

New member
???

אני לא יודע להצביע על יצירות ספציפיות. פשוט שמתי לב שכמעט בכל פעם שאני מאזין למוזיקה קלאסית, חסר לי משהו....

svevo

New member
אולי ג'וליני

ר' הקלטות לאופרות של מוצרט,למשל

svevo

New member
תגיד, אתה לא החכם ש-

המלצת מזוודה ענקית בת 170 דיסקים - קומפליט מוצרט - למ ת ח י ל י ם?? באמת אחלה המלצה!

אני המלצתי על האוסף בתור היכרות...

אבל אתה נשמע כאילו אתה ממליץ על ג'וליני כעל ביצוע מופת לאופרות של מוצרט.

lvb

New member
אני שמעתי את ג'וליני...

עושה דון ג'ובאני, ואני חושב שהיה טוב, אפילו טוב מאוד. אמנם לא בדיוק כוס התה שלי, אבל רק מבחינת טעם אישי. גם ברקויאם שלו יש מקומות מאוד יפים. ודון ג'ובאני שלו נחשב, אפילו היום, וכבר הרבה מאוד שנים לביצוע הטוב ביותר, או מהטובים שבהם. אז זה שאתה לא מסכים זה סבבה, אבל אתה מגיב כאילו שזאת המצאה שלו והיא לחלוטין מנותקת מהמציאות...

זה מזכיר לי ימים עברו

שמעתי את ג'וליני מנצח על לה-סקאלה בתל אביב לפני קצת פחות מחמישים שנה(!!) גם בפיגרו, גם בדון ג'ובני. הייתי נער. זו הייתה הפעם הראשונה בחיי שלקחו אותי לאופרה. מובן שבאלבום זיכרונותיי אלה היו הביצועים הגדולים מכולם... כל עוד אזכור משהו, לא אשכח את הצמרמורת המחשמלת שעברה בי לצלילי האוברטורה של הפיגרו... אני זוכר כמה מהתמונות כאילו ראיתי אותן אתמול... וכמה נבהלתי כשהיה אפקט של פיצוצים ועשן כשהדון נחטף לגהינום!

עם כל הכבוד,

הסטנדרטים של ביצועי מוצרט היום עלו לרמה אחרת לגמריי, וזה לא נכון להמשיך להשוות את זה לביצועים של שנות ה70. הדון ג'ובאני של ג'וליני נחשב בזמנו לביצוע נהדר, ואפילו יש לי אותו בספריה האישית שלי. אבל הגיע הזמן להתעורר, אנחנו כבר עומדים על סטנדרט הרבה יותר גבוה בכל מה שקשור למוצרט. (כמובן שאני מדבר על מקרים נבחרים, אני לא מדבר על מקרים כמו הדון ג'ובאני שהיה בזלצבורג שנה שעברה למשל, שאין לי מילים לתאר כמה הוא נורא)

lvb

New member
טוב, זה ברור...

זה שביצוע הוקלט בתקופה מסוימת זה לא ערובה לאיכות לכאן או לכאן. גם היום יש דברים מזעזעים, וגם פעם היו דברים נפלאים גם בלי מודעות גבוהה מדי להיסטוריה.

אתה מדבר על מירוץ הסוסים

של הביצועים, ואני מדבר על הרישום של זיכרונות ילדות. כלומר זה לא עניין של כבוד, וגם לא של הערכה שלי לביצוע זה או אחר, וגם לא לשאלה איזה דיסק הייתי קונה היום. בעוד 40 שנה הקדש לזה רגע של מחשבה. למשקע של הזיכרונות הראשונים. תבנית נוף ילדותנו.

למעלה