שאלה לבוגרי ק"פ ולרופאים שבפרום

מנדי

New member
שאלה לבוגרי ק"פ ולרופאים שבפרום

כידוע לכולם אני בוגר ק"פ אך זה תקופה ארוכה שאני סובל מכאב גב תחתון האם יש קשר בין הקלאב פוד לכאב גב תחתון? ואם כן מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב יש לציין שבסוף החודש יש לי תור לכירפרקטור

Adoushi

New member
שלום לך

אני לא בגור ק"פ ולא רופא. אני רק אבא ללידיא שנולדה עם ק"פ. בשבוע הבא היא בת שבעה חודשים. ממה שלמדתי וקראתי על ק"פ, אין קשר לכאבי הגב התחתון שלך ולק"פ. ק"פ לא אמור לגרום שום כאבים. אולי זה נובע ממשהו אחר, במה את עובד? אולי זה נגרם מישיבה לא נכונה למשך הרבה זמן. צריך לבדוק ולחפש את הסיבה האמיתית לכאב. בהצלחה אצל הכירפרקטור איהאב

יש לי תשובה קצת מסובבת.

אני לא בטוחה במה שאני כותבת אבל זה הולך ככה. עשינו לאושרי חודשיים פלדנקרייז. בקיצור ממה שהבנתי הגוף שלנו מתרגל לתבניות תנועה נכונות ולא נכונות. יכול להיות שאתה כמו 100 אחוז מהאוכלוסיה לא מתנוענעים נכון במשך היום אבל בגלל הק"פ, אפילו אם הוא מתוקן, הגוף דורש לזוז בדרך שמפצה על הק"פ אבל פוגעת במקום זה בגו. ויכול להיות שאין לזה שום קשר לק"פ אבל הרעיון של התנועה הלא נכונה נשאר נכון. אני הייתי בשלושה שיעורים של פלדנקרייז והתחלתי להבין את "לימוד" הגוף לזוז נכון. זה לוקח המון זמן. אולי קשקה תוכל גם להרחיב. מקוה שלא נדחפתי לשאלתך. ברוך השב. תרגיש טוב.

תבדוק

שלום לך, תבדוק פריצת דיסק מרכזית L4 L5 כירופרקט יכול לעזור בברכה חגי

מנדי

New member
תודה

תודה רבה על התשובות ואיהב אני עובד בחברת היי טק רוב היום במשרד כמו כן שדברתי אתמול בערב עם הרופא שלי ד"ר אילן בן יצחק מבית החולים קפלן הוא אמר לי שיכול להיות שזה בגלל הצליעה שעוד נשארה מהק.פ שיש לי אבל בכל זאת הוא ממליץ לי להיבדק אצל כרופרקטור

גווניבר

New member
כשהולכים 'לא נכון' (למשל בעקבות..

בעיה רפואית, או עם נעליים דפוקות) יש השפעה גם על הגב התחתון. יש לך נעליים אורטופדיות בהתאמה אישית? בהצלחה, ורפואה שלימה!

kashke

New member
../images/Emo45.gif צודקת עידית. נתת תשובה יפה מאד

אכן שיטת פלדנקרייז עוזרת רבות להקלה בכאבים ובמוגבלות של תנועה. ואני מביאה ציטטה קטנה בנוגע לשיטה: אדם יכול להחזיר לעצמו את התפקוד היעיל על ידי ארגון מחדש של תנועות גופו. על ידי פיתוח מודעות ל"כיצד אני פועל?", כלומר, לדרך שבה הוא מבצע תנועות בחיי היום-יום, ואפילו הפשוטות ביותר: כיצד הוא הולך, יושב, מחזיק עט, אוחז בכוס וכדומה. שינוי ושיפור משתנים אלה עוזרים לו להפחית לחצים וכאבים גופניים ונפשיים, וכן גורמים להנאה רבה יותר מהתפקוד היום-יומי. במפגש עם השיטה מוצעת לכל תלמיד חוויה של מודעות עצמית הקושרת בין תנועה, תחושה, מחשבה, רגשות ודמיון. זאת, ברבדים שונים של החיים, בקצב אישי וללא אווירה תחרותית. חוויה זו מאפשרת את גילוי הפוטנציאל האישי. מאחלת לך בהצלחה!

למעלה