שאלה לבן אדם קרוב לי מאוד

gali49

New member
שאלה לבן אדם קרוב לי מאוד

התגלה סרטן בכבד ובעצמות גרורות גרורות והיא צריכה לעבור טיפולים כימוטרפיים. מכיוון שאינני מכירה את העולם הזה החלטתי לחקור בינתיים התחילו בטיפולים רדיולוגים - והיא מרגישה חלשה השאלה האם מותר לה להתעמל שמעתי שהתעמלות וכושר גופני מאוד עוזר להתגברות על המחלה האם זה נכון?? היא טוענת שאין לה כח לכלום רק לשכב במיטה?? האם לסוג כזה של סרטן יש תקוה?? תודה על כל התשובות

תמיד יש תקווה!! ../images/Emo42.gif

היא עוברת עכשיו טיפולים שלא קלים לגוף ומאד מעייפים ומחלישים. זה שלב שעובר אחרי שנגמרים הטיפולים. אם כרגע היא מרגישה שאין לה כוח ורוצה לשכב במיטה, אז שתנוח את כל הזמן שדרוש לה. זו עייפות כזו שכאילו כל הזמן שם ומנסיוני, מתקופה ארוכה של הקרנות, הייתי ישנה 12 שעות בלילה ועוד שעות במהלך היום וזה לא הספיק. אבל כשבועיים אחרי סיום הטיפולים כבר מתחילים להרגיש יותר טוב והעייפות הזו לאט נעלמת לה וחוזרים הכוחות וגם הרצון לעשות דברים, לצאת, לטייל ולהזיז את הגוף. מצד שני - תעשי טוב אם תציעי לה לצאת ולהסתובב, אפילו סתם לשבת על שפת הים או בגינה. הכל במסגרת היכולות שלה כרגע. עצם זה שאת שם בשבילה, שאת דואגת, שהיא יודעת שאכפת לך ואת מנסה למרות שאת נתקלת בשלילה ממנה, נותן הרגשה טובה יותר ואת הכוח להמשיך דרך הטיפולים. שנה טובה גלי

למעלה