שאלה לבנות הפורום, וגם לבנים

• פותח הנושא jif
  • פורסם בתאריך

jif

New member
שאלה לבנות הפורום, וגם לבנים

לשם שינוי יש לי שאלה בעניין החמות (האם לא למטרה זו התכנסנו כאן
) האם לדעתכן צריך לספר לה כל דבר שקורה אצלך בבית? במשפחתו של בעלי, שיהיו בריאים, משתפים את כולם בהכל ואני, נטע זר, מסרבת לפעול כך ולדעתי יש העלבויות מכיוון החמים וגם הבעל שיח´ לא מבין זאת. לדעתו זה ברור שהכל פתוח. איך אומרים לחמות בלי לפגוע בה שזו דרכי וככה יהיה איתי! אני בעניינים מסוימים שומרת על זכות השתיקה

חמודתי, תמשיכי כך ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ואם גם כך יש מספיק אנשים המשפחה (זוגות) שיכנסו להם ל"תחתונים". תקשיבי לזה טוב:
ככל שתמעיטי בשיתופם בחייך הזוגיים והפרטיים כך פחות ישמש נגדך מאוחר יותר.
אם לא לתת להדחף לחיים נקרא אצלם "נטע זר" קבלי זאת כמחמאה בלבד. בהצלחה

jif

New member
בעניין החמות

חלילה, הם לא קוראים לי נטע זר. זה כינוי שנתתי לעצמי, כי מי שמכיר אותי רואה איך אני לא משתלבת במשפחה זו. אני מאוד שונה מהם. אבל שלא תביני לא נכון, הם מתייחסים אלי מקסים. אין לי טענות חוץ מעניין השיתוף.

עניין השיתוף היה טענה או שאלה...

האם יש להם ציפיות ממך לשתף? האם הם משתפים אותך בשלהם?

jif

New member
בהחלט

יש ציפיות לשתף בכל פיפס שקורה לי בחיים ואני לא מעוניינת. אני בטוחה שלא הכל נובע מסקרנות וחטטנות אלא מדאגה. הם משתפים אותי בכל דבר אם לא ישירות אז דרך בעלי. אודה על האמת שלא הכל מעניין אותי...
אני גם נוקטת בשיטה שאם יש דברים שלדוגמא מתכננים, אז עד שזה לא סופי לא לספר לאף אחד ואצלהם זה מאוד מפתיע כשאני מספרת להם משהו שכבר מוגמר ולא שיתפתי אותם בכל הלבטים. אני מעדיפה לעשות זאת כדי למנוע מהם לשכנע אותנו לסגת מדברים או אפילו להפך, לא צריכה עידוד מאף אחד בנוגע לתוכניות שלי. מקווה שהבנת. קצת מבולבל כתבתי.

lolooo

New member
מוכר, ידוע, ובסוף הם מתרגלים

פסיכולוגים קוראים לזה "לשים גבולות". ואם קשה לך ואת לא רוצה לשתף - אז אל תשתפי, ותחייכי בשלווה כשיגידו לך בטו נעלב "מה, לא ידעתי שעכשיו אתם עושים קניות בסופר החדש" (כן, אני מכירה את הסגנון).

הגנובה

New member
JIFI יקירתי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif זכותך המלאה לשמור

את ענייניך הפרטיים - פרטיים
אם את לא רוצה לשתף... אל תשתפי... אם משתפים יותר מידי - יום אחד זה חוזר כמו בומרנג ישר בין העיניים
אומרים לה בעדינות שיש דברים שמשאירים בין בני הזוג ולך לא נוח לשתף כל אחד בכל מה שקורה איתכם בבית... וכמו שאמרת.... תבקשי ממנה לכבד את דרכך והרגשתך...

עציון

New member
גנובה, את צודקת, רק יש בעיה אחת

והיא שהבן, דהיינו, הבעל, בדרך כלל מספר להוריו על המתרחש כך שלכלה לא נשארת פתח מילוט מפני מתקפת החמות. וזה קורה בהרבה בתים טובים....

הגנובה

New member
אם בעלה כל כך פתוח ומשוחרר עם

משפחתו... שיהיה לו לבריאות!! היא עדיין יכולה לשמור לעצמה את הזכות לא להשתתף בכל השיתופיות הזו.... גם אני מאוד פתוחה עם אמא שלי ואחיותי... הן יודעות עלי ועלינו הכל מכל בכל!! - בעלי, לא תמיד מעורב... למרות שהוא יודע בוודאות שאני מדברת איתן על הכל!!! ואני מתכוונת הכל!!! כמובן שהן לעולם לא מעמידות את בעלי במצב מביך ואף פעם לא מחזיקות כעס או טינה כלפיו... הן מאוד אוהבות אותו, הן מאוד מכבדות אותו, אמא שלי מתייחסת אליו כמו שהיא מתייחסת לאחי ומרעיפה עליו אהבה, ואחיותי מתייחסות אליו כמו אל אח לכל דבר... חסר למישהו לדבר עליו לא יפה או לפגוע בו.... זה מאוד תלוי ביחסים בין הבעל להוריו. כל עוד תוצאות השיחות הללו לא פוגעות בה, כל עוד אף אחד לא מכריח אותה להשתתף ולא מעמיד אותה במצבים מביכים.... זכותו לדבר עם הוריו על כל מה שעולה בדעתו. במידה ואמנם היא עומדת בפני מתקפות כתוצאה משיחות הנפש של בעלה עם הוריו ומשפחתו... היא צריכה להבהיר לו, ולא למשפחתו, שזה חייב להיפסק

עציון

New member
שמת לב שהבעיה של JIF היא היחסים

ה"סגורים" בינה לבין חמותה. היא לא מעוניינת לשתף את חמותה בבעיות שונות. ווההתלבטות שלה, איך לשדר זאת לנמען ללא חיכוכים. בעקרון זו לא צריכה להיות בעיה גדולה וזו לא תורה מסיני, אבל כפי שכתבתי לעיל, הבעיה שבן הזוג כן משתף את הוריו- לעיתים קרובות, ואז האשה-כלה במילכוד. השאלה מה הפתרון הטוב ביותר?

jif

New member
תודה על תשובותיכם

נחמד שקיבלתי תשובות לשאלתי למרות שלא ביקרתי בפורום מאז יום ה´. עציון, בעניין בעלי, הוא כבר חונך אילו דברים מספרים ואליו שומרים ביננו. היחסים ביני לבין חמותי הם טובים, אך את בעיותיי אני מעדיפה לשמור לעצמי. כמובן שאני מספרת לה דברים, אך רק שהם בגדר "מוגמר", יענו, לאחר ההתלבטויות והעשיות לגביו. בעלי משתף פעולה ולאחרונה הוא הסביר לאמו שכך העניין ושלא תצפה ממני לשיחות נפש כמו שהיא רגילה משאר משפחתה.ההלם היה גדול!! אני לא מאמינה שהיא רוצה לרעתי, אלא להיפך.

niva99

New member
../images/Emo8.gifהם זה הם -ואת זו את

לעניות דעתי מה פתאום לספר לה מה קורה אצלך בבית?! תפעלי לפי החושים שלך. דעי לך דבר אחד :לא כולם שם דורשי טובתך אך דברים אלו נודעים רק בדיעבד. שיעלבו -את תישארי בחיים.

הגנובה

New member
ניבה... כבר ברכתי אותך להצטרפותך

לפורומנו היקר
אם לא.... ברוכה הבאה

למעלה