שאלה לבנות קרישיות יתר

שאלה לבנות קרישיות יתר

שואלת עבור אחותי שמתכננת היריון בקרוב ,אני איבדתי את בני בשבוע34 +6 (אחד מזוג תאומים לא זהים) בעקבות כך נשלחתי לבדיקות קרישיות יתר ובה מצאו לי נוגדנים לקרדיוליפין ופקטור 8 גבוה ,אחותי הראתה את התוצאות לרופא הנשים שלה מתוך כוונה שהוא יתן לי גם הפניה לבדיקת קרישיות והוא אמר לה שאין צורך ואין לה מה לדאוג,האמנם? חבל לי שהיא תעבור דבר דומה לשלי או אחר בגלל רופא שחושב שהתוצאות לא מדאיגות ומקטין ראש כדי לחסוך לקופ"ח את עלות הבדיקה .

etti34

New member
כדאי לה כן להיבדק לקרישיות יתר

עד כמה שאני יודעת, קרישיות יתר אצל אחד מבני המשפחה מצדיקה בדיקת המשפחה כולה. כך היה אצלי כאשר גילו את הבעיה של הקרישיות יתר (אצלי זה פקטור 5 ליידן) - ההורים שלי ואחי נשלחו אף הם להיבדק. קרישיות יתר היא מוטציה גנטית, וכמובן שעוברת בתורשה. לכן - בהחלט ייתכן שגם אחותך סובלת מהבעיה. אני במקום אחותך הייתי מבקשת מרופא המשפחה הפניה להמטולוג. קרישיות יתר בדם היא בתוך תחום ההתמחות של ההמטולוגיה, ובכל מקרה מי שמוסמך להפנות לבדיקות קרישיות יתר הוא ההמטולוג ולא רופא הנשים.

אני מסכימה ב100% עם אתי ../images/Emo45.gif

אכן, לעתים להפרעות במערכת הקרישה יש רקע גנטי, ולכן יש הצדקה לscreening של כל המשפחה (אגב, רלבנטי לא רק לנשים בגיל הפוריות, אלא גם לבני 50+, שאלה הגילאים שבהם קרישיות יתר עלולה במקרים מסוימים לסכן חיים). תותבננה, אני ממש לא מצדיקה את התייחסותו של הגינקולוג של אחותך (תגידי מי זה, שנכניס אותו לרשימה השחורה...), אבל התגובה שלו איננה בלתי- צפויה, לאור העובדה שרבים מהרופאים אינם רואים בעין יפה את ההתעסקות המוגזמת, לטעמם, בכל מה שקשור לקרישיות יתר ע"י נשים שמתכננות הריון בשנים האחרונות, ומצדיקים את עמדתם בכך שרובן המוחלט של ההפרעות המאותרות הן כנראה תמימות ולא הן אלה שגרמו לאובדן/ים. בעיניי הגישה הזו מרתיחה, כי אם כבר מצאת משהו חריג, למה לא לטפל לפחות בו? בכל אופן, אני חושבת שהממצא בהחלט מצדיק פנייה להמטולוג, שהוא כבר יחליט אם להעביר אותה סקרינינג או לא. יכול להיות שהיא "רק" תקבל המלצה לאספירין ו/או למעקב היי ריסק, אבל לפעמים זה כל מה שצריך. מאחלת
לאחותך, והמון
ות לך ולפצפון. עתליה

בטח שלהתעקש על בדיקה!

ילדתי את ביתי בשבוע 35 לאחר זירוז במשקל נמוך לגיל ההריון. היא הפסיקה להתפתח והוחלט ליילד. רק אחרי ההריון עשו לי בדיקות קרישיות מלאות ונמצאתי הומוזיגוטית לmthfr . אחד הדברים החשובים שהמטולוגית בבלינסון אמרה לי שאדאג שאחי ואחותי יעברו גם הם בדיקה. אחותי עשתה בדיקה ונמצאה הטרוזיגוטית. היא יותר מבוגרת ממני ועברה כבר 4 הריונות תקינים לחלוטין. אחי עדיין לא עשה את הבדיקה, הוא דוחה את זה משום מה למרות שכל פעם אני מזכירה לו. אני מנסה להסביר לו שחשוב מאד שיעשה את הבדיקה מאחר ויש קשר בין קרישיות יתר למחלות של כלי הדם כמו הצרת עורקים, חסימות ואירועי לב. שאחותך תתעקש לעשות את הבדיקות!!!!

תודה לכל מי שענתה לי ../images/Emo24.gif

אני אדאג שאחותי תחליף רופא ותיבדק ,אגב יש המלצות על רופאים טובים של מכבי בקריות (גניקולוגים)?

עדכונים מרופא הקרישיות

אז הייתי אצל יועץ הקרישיות של הקופה עם תוצאות של פקטור 8 גבוה ונוגדנים לקרדיוליפין (חיובי חלש) הוא הסתכל בדו"ח הפתולוגי של התאום שנולד מת ועל התוצאות ואמר שהוא לא בטוח שיש קשר בין תוצאות הקרישיות למוות שלו (וזה למרות שהיו לי הפלות בטרימסטר הראשון לפני ההיריון של התאומים)הוא חושב שהתאום פשוט נחנק מחבל הטבור(זה אמנם מופיע בדו"ח שהחבל היו כרוך סביבו) .נשלחתי לחזור על בדיקת הקרישיות ולשלוח לו את התוצאות כשתהיינה ואז הוא יחשוב על זה שוב. אדם מאוד נחמד הרופא הזה אבל למה יש לי תחושה שמנסים לחסוך על הגב שלי ? מי הוא בכלל שיקבע מה הרג את הילד שלי בעודו ברחם ?הרי כולנו מתהלכים בחוסר ידיעה אבל הנה יש תוצאות שהן לחלוטין מחוץ לסוגריים והוא הסביר את זה בכך שאחרי לידה ובפרט אחרי קיסרי יש לעיתים תוצאות שווא (ביצעתי את הבדיקה 5 וחצי חודשים אחרי הלידה)

היית אצל ברלינר, נכון?

אני קצת מופתעת וקצת לא. כמו שאמרתי לך, הוא לא ממש אוהב את ה"הייפ" מסביב לקלקסן, ואת זה שחצי מהזמן הוא צריך לרשום את התרופה הזו לסתם הריוניות, שלתפיסתו הגינקולוג הלא-ממש-מבין משהו שלהן מנסה "לרפד" להן את ההריון (כאמירת אגב, רופאים עם התמחות ברפואה פנימית, כמו המטולוגיה, קרדיולוגיה וכו', נוטים מאוד לזלזל בגינקולוגים משום מה...). מצד שני, כשאני הגעתי אליו לבדיקה, למרות שכבר הורו לי להזריק קלקסן מסיבות שלא היה עליהן ויכוח, ולמעשה הגעתי אליו רק לצורך התאמת מינון, הוא דווקא מאוד התעניין לשמוע על היסטוריית ההריונות שלי וכן ראה בהן גורם רלבנטי (למרות ששוב - אני הייתי מקבלת קלקסן גם בלי אף הפלה). אני מבינה את התחושה שלך שמישהו כאן ניסה לחסוך כסף על חשבון הבריאות הנפשית שלך, אבל היות שאת במילא לא מתכננת עוד הריון בחודשים הקרובים (ותקני אותי אם אני טועה
), תעשי את זה בדרך שלו. להדפיס מרשם לקלקסן לוקח בדיוק דקה במדפסת לייזר, אז אין טעם ליצור אצלו אנטגוניזם מעכשיו. כשתבואי אליו שוב עם התוצאות החדשות שיראו אותו דבר, ותזכירי לו שאת עושה IVF כדי להרות ושזה לא היה ההריון הראשון שלך, יכול להיות שהגישה שלו תשתנה. ועוד דבר, הצטערתי וכאב לי לחשוב עלייך בסיטואציה הזו. קבלי ממני
. עתליה

עתליה מקסימה../images/Emo24.gif

אכן הייתי אצלו ואני בהחלט הולכת לפעול בדרך שהנחה אותי (לחזור על הבדיקה). אין לי מה להפסיד ואם אתכנן היריון (יקח עוד קצת זמן לעניות דעתי)אני כבר אמצא את הרופא שיתיחס ברצינות לרזומה כדי לרפד לי את ההיריון (לפחות כדי לאפשר לי להרגע ואפילו קצת לאור ההיסטוריה המפוארת) והייתה סיטואציה כואבת אצלו כמו שהרגשת נכון ,שיחת היגיון מלאה בספוקלציות של אם ואילו אולי כך ואולי אחרת ובינתיים הילד שלי כבר מת .

למעלה