שאלה לבנות שילדו אחרי תפר צווארי

שאלה לבנות שילדו אחרי תפר צווארי../images/Emo13.gif

אני עכשיו בשבוע 24+5
אחרי תפר צווארי שנעשה בשבוע 13 עם עובר אחד. יש לי כמה שאלות לבנות שהיה להן תפר צווארי וילדו 1. באיזה שבוע נפתח התפר ? וכמה כואב הליך פתיחת התפר ? 2. כמה זמן אחרי פתיחת התפר ילדתן ? 3. האם הלידה היתה רגילה או ניתוח קיסרי ?

תשובה חלקית

נראה לי שאת התפר פותחים בסביבות שבוע 37 אם אין צירים לפני כמובן, והפתיחה למיטב ידיעתי לא כואבת כלל. כך נראה לי, מידע ולא מנסיון.

אפשר לפתוח גם קודם

בד"כ שבוע 34, שהוא סוף תקופת הפגות המוחלטת (גם תינוק שנולד בשבוע 35 הוא פג, אבל סביר להניח ששהותו בפגייה תהיה מוגבלת מאוד אם בכלל) הוא גם סוף התקופה שבה חשוב להשאיר את התפר. החל משבוע 35 לא מנסים לעצור לידה, כך שאין טעם להשאיר את התפר, ובאמת אצל נשים רבות זה המועד שבו מוציאים אותו. השאיפה היא להימנע ממצב שבו מתחילים צירים כשהתפר עדיין במקום. הוצאת התפר כרוכה באי-נוחות לזמן קצר ותו-לא. עתליה

לי נאמרבבי"ח, לאחר שעשו לי תפר

שהם נוהגים להוציא התפר בשבוע 36(כמובן, שזה מותנה בכך שאין נסיבות מיוחדות כמו צירים) לגבי הלידה, ד"ר סיוון השיב אתמל, למיטב זכרוני(את יכולה לבדוק בשו"ת) ששלב שני עשוי להתארך עקב הצטלקות הצוואר, אך אם מנהלים הלידה נכון ובסבלנות, אין מניעה מלידה טבעית

כד

New member
לי הסירו את התפר בשבוע 37 בלידה הרא

הראשונה וילדתי בשבוע 40,הסרת התפר לא כואבת אבל זה קצת לא נעים,אני יודעת שהמועד להסרת התפר זה שבוע 36-37 או כשמתחילים צירים או ירידת מים,אחרי התפר הראשון ילדתי בלידה רגילה ונוראית,ואחרי התפר השני והשלישי עברתי קיסריים והורידו לי את התפר אחרי הנתוח,אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות מנסיוני הרב...

אומי 3

New member
הורידו לי את התפר בשבוע 36

ההורדה לא היתה נעימה. ילדתי בלידה רגילה בשבוע 39 בזרוז- הרופא לא הסכים שאלד בתל"מ. הלידה היתה קצת ארוכה (26 שעות) אבל היתה חוויה מדהימה. לא ידעתי שאמור להיות לתפר איזה שהיא השפעה על הלידה ולא נראה לי שהיתה לו השפעה מיוחדת.

אומי 3

New member
אף אחד לא סיפר שיש כל כך מעט זמן...

מנסה להספיק להיות אמא ועוד... וזה לא פשוט.. . תודה שאלת

למעלה