שאלה לבנות

maccabist 1

New member
אני לא יוצא מנקודת הנחה כזאת

דיברתי רק על מי שכאן בפורום הזה או בפורום שנוגע לדברים שצריכים התייעצות וכו`.מי שמחפש ריגושים אחרים בתפוז אני חושב כמוך שבהחלט ניתן להגדיר את רמתו הרוחנית -ירודה,ודרישה לבית של תורה די מגוחכת בשבילו/ה.

maccabist 1

New member
לא מסכים איתך

אדם שרמת המוסר העצמי שלו ברמה נאותה מבין היטב את הרמה הפחותה של המקומות הנחותים שבתפוז. אין צורך ב-high Q גבוה לזה.

maccabist 1

New member
שאלה היא המטרה הראשונית של הכניסה לכאן.

השעמום מביא לידי חטא לא תפוז, תפוז זה רק המכשול.

שםאנילא

New member
לפי השיטה שלך שדרך אגב סותרת את חז"ל אתה תוכל

ללכת בכיף דרך כביש שבו אולי תיתקל בנשים ולמרות שיש לך דרך אחרת ששם בטוח לא תיתקל... נכון? אם ענית בכן כדאי שתלמד שוב את הנושא גולש...לפעמים גולש... הבנת?

maccabist 1

New member
לא הבנתי את ההקבלה בין המקרים

לי אין זמן פנוי לחפש בגוגל ובמקומות אחרים ציטטות לדבריי כמו שיש לכמה אנשים כאן. אך אסביר את הטעות בהשוואה שהבאת,כשאדם הולך בדרך שהוא יראה מראות אסורות הוא עובר ב`לא תתורו` מכיוון שהיתה לו דרך אחרת `נקייה`,למרות שהוא משתדל ושומר על עיניו בדרך ה`פרוצה`,אפי` הכי יעבור בלאו ד`לא תתורו`.אדם שנכנס לתפוז לפורום כלשהוא למטרת ייעוץ,הכוונה,שיתוף... לא עובר עבירה כלשהיא,אלא א"כ הוא נכנס לכאן כי ממש אין לו מה לעשות בחיים ואז זה מתכון להתרסקות,אבל אם יש לו מטרה וכשהוא מסיים הוא יוצא אז איפה פה האיסור?(זה על אותו היתר של `בעל אומן טרוד באומנתו`) שמע אחשלי אני לא חדש בתפוז...אז שאף אחד לא יספר לי ש"נופלים בלי שרוצים" כי להתכתב עם בחורה שלא למטרת נישואין וסתם ל`פאן` זה איסור של `אביזרייהו דעריות` ,מאמין שאם תרצה תמצא את הציטוטים המתאימים לכך בזמנך החופשי, כשלאדם יש מטרה של :להתייעל בשידוכים,לשים לב לבעיות ולפתור אותם עם ייעוץ של אנשים אחרים ונקודות מבט שונות אז הוא יודע איך לא ליפול.הכל מתחיל שמסיימים את שלב היעוץ והשיתוף ועוברים למצב של `הפגת שעמום`. מקווה שדבריי הובנו כהלכה ולא ייצא מכשול תחת ידי.בהצלחה לכולם!!

שםאנילא

New member
אתה חושב שזה כך עם כולם? כמה נופלים לעומת אלו

שלא? אני רק ציינתי שלא ניתן לדעת מה האדם עשה כשהיה כאן...

שםאנילא

New member
אני צוחק...אבל אני מדבר על רמות מסוימות...אני

חושב שאדם לומד כל היום אין מה לחפש באינטרנט אלא אם כן פשוט הוא אוהב ללמוד

2ת Wל ר2

New member
נכון! אתה צודק בהחלט!!

אם היה לי מה לעשות.. לא הייתי כאן.. אבל.. לפעמים משעמם לי לצערי וכבר אמרו חז"לנו.. השיעמום מביא לידי חטא.. אם היה לי מה לעשות, משהו שהיה מעסיק אותי ברצינות ומעניין אותי, לא הייתי כאן... תצטרף לתפילותיי..

שםאנילא

New member
הבעייה היא כשיבררו עלייך ויבינו שאפילו היית ר

רק כאן זה לא אומר ומעיד שלא היית גם במקומות אחרים וכבר הבאת לדוגמא את הפייסבוק... הרי זה לבד סותר את מה שביקשת... ולכן המלצתי אלייך ברחי כמה שיותר מהר מכאן אלא אם כן בקשתך היא סתם עוד מילה באויר...

2ת Wל ר2

New member
אני לא *רק* כאן.

אני גם עובדת בין היתר.. אבל לא הרבה. וחוצמיזה- איפה יבררו? אף אחד מקרוביי אינו יודע שאני מטיילת לי בעולם הוירטואלי כך ש.. זה לא יתגלה בבירורים.. ו.. תודה על ההמלצה. רק שזה לא בדיוק עוזר.. צריך תפילות ותעסוקה נון-סטופ. ולא. אני, בד"כ, לא אומרת סתם מילים באוויר..

שםאנילא

New member
אסביר לך בפשטות...אנסה...העולם שלנו מונהג על

ידי המושג מידה כנגד מידה מה שאדם עושה הוא יקבל בחזרה... הבנת? לקבל בחור רקוב מבפנים זה רעה נוראה ולא תמיד ניתן לברר את זה בדיוק כמו שאמרת שלא ניתן לברר עלייך... מי שמנהיג את העולם זה הקב"ה

2ת Wל ר2

New member
היי!

אני לא רקובה מבפנים! ולא רקובה בכלל וגם לא אקבל בחור כזה! ידוע לי שכל מה שאני עושה ומתמודדת- גם הוא ולכן, אני מתפללת עליו... חוצמיזה.. אני מתפללת יום יום שאצא מכאן. אשמח אם גם אתה תצטרף לתפילות.

שםאנילא

New member
לא אמרתי שאת כך...ניסיתי לרמוז לך בעדינות שאת

בעצמך במעשייך מפילה את המשוואה לומד יום שלם = גולשת ?? נראה לך תקין?? יחסית למשוואה הזאת זה ריקבון

2ת Wל ר2

New member
אוקיי. אתה צודק. ואני מודעת לזה

שזו טעות להיות כאן. (ידעת המחלה היא חצי מהתרופה.. אבל רק חצי..) ואני מנסה לעשות מאמצים לשנות את המצב!! השיעמום הורס כל חלקה טובה..

למעלה