לא הבנתי את ההקבלה בין המקרים
לי אין זמן פנוי לחפש בגוגל ובמקומות אחרים ציטטות לדבריי כמו שיש לכמה אנשים כאן. אך אסביר את הטעות בהשוואה שהבאת,כשאדם הולך בדרך שהוא יראה מראות אסורות הוא עובר ב`לא תתורו` מכיוון שהיתה לו דרך אחרת `נקייה`,למרות שהוא משתדל ושומר על עיניו בדרך ה`פרוצה`,אפי` הכי יעבור בלאו ד`לא תתורו`.אדם שנכנס לתפוז לפורום כלשהוא למטרת ייעוץ,הכוונה,שיתוף... לא עובר עבירה כלשהיא,אלא א"כ הוא נכנס לכאן כי ממש אין לו מה לעשות בחיים ואז זה מתכון להתרסקות,אבל אם יש לו מטרה וכשהוא מסיים הוא יוצא אז איפה פה האיסור?(זה על אותו היתר של `בעל אומן טרוד באומנתו`) שמע אחשלי אני לא חדש בתפוז...אז שאף אחד לא יספר לי ש"נופלים בלי שרוצים" כי להתכתב עם בחורה שלא למטרת נישואין וסתם ל`פאן` זה איסור של `אביזרייהו דעריות` ,מאמין שאם תרצה תמצא את הציטוטים המתאימים לכך בזמנך החופשי, כשלאדם יש מטרה של :להתייעל בשידוכים,לשים לב לבעיות ולפתור אותם עם ייעוץ של אנשים אחרים ונקודות מבט שונות אז הוא יודע איך לא ליפול.הכל מתחיל שמסיימים את שלב היעוץ והשיתוף ועוברים למצב של `הפגת שעמום`. מקווה שדבריי הובנו כהלכה ולא ייצא מכשול תחת ידי.בהצלחה לכולם!!