שאלה לבנקאיות

עאפי

New member
שאלה לבנקאיות

היי! אני מנסה לאגור חלב לימים קשים, אבל ללא הצלחה. מקווה להיעזר במנוסות ממני...

התאומים המתוקים שלי בני חודש ויונקים כעת כמעט באופן מלא.

מה קרה עד עכשיו? הבת קיבלה כמעט אך ורק תמ"ל בבית החולים בגלל קשיים בהנקה ובבית עברנו לחלב שאוב ובסופו של דבר, בעזרת יועצת הנקה, הגענו למצב של הנקה עם תוספת של חלב שאוב ותמ"ל (כ-70 מל שאוב ותמל, עוד כ60 מל ביום). הבן יונק מההתחלה באופן מלא.

הבעיה - כאשר אני שואבת נוצר מחסור במהלך היום שמחייב אותי לתת תוספת לבת (מה ששאבתי ויותר) וככה נוצר מן מעגל כזה שאני לא מצליחה לצאת ממנו. אני מנסה להשלים בהנקה, אבל מגיעה למצב שבו שניהם יונקים אחד אחרי השני במשך שעתיים שלוש ולא שבעים, זה מסתיים במתן תוספת לבת...

השאלה שלי בגדול היא איך אני מייצרת יותר חלב במצב כזה?
האם רצוי להפסיק לשאוב ולנסות לבסס הנקה מלאה אצל הבת לפני שאני מתחילה לשאוב שוב?

ועוד משהו שתמיד עניין אותי לגבי שאיבות. האם שאיבה "על ריק" מעודדת ייצור של חלב?

מנסה לענות

תנסי למצוא חלון זמן שבו את יכולה לשאוב באופן קבוע, נניח שעתיים אחרי שהם הולכים לישון.

אם אני מבינה אותך נכון - היא מקבלת בסכ הכל 70 שאוב ביום ?

שאיבה על ריק אמורה לעודד ייצור חלב.
את יכולה גם לקחת חילבה להגברת החלב, אבל לא הייתי ממהרת לעשות זאת כי חבל על הכסף אם אין באמת צורך יכול להיות שניהול הנקה יפתור את הבעיה.

אם תפרטי קצת יותר לגבי ההנקות במהלך היום וכמה פעמים את שואבת אוכל אולי לעזור יותר
בהצלחה

שאיבה להגברת חלב

הי עאפי

מזל טוב כפול, ברוכה הבאה למשפחה שלנו :)

לא בטוחה שהבנתי, מסנה לענות. אם אני טועה - הסבירי לי בבקשה שוב..
כמה פעמים ביום הקטנה יונקת ? אם אני מבינה נכון - בכל ארוחה היא מקבלת תוספת - אם יש שאוב ואם לא אז תמ"ל - כמה תוספת בכל ארוחה ?
אני נזהרת במה שאני כותבת כי כשיש יועצת הנקה שעוזרת ומלווה, אני משתדלת לא "להפריע" כי היועצת יודעת את עבודתה.
האם ניסית להניק את שניהם יחד (גם כדי לחסוך בזמן) ? איך זה הלך ?
אם לא - את יכולה לנסות להניק אחד ולשאוב מהשד השני במקביל, גם זה יכול לעזור ביציאת החלב.

קצת קשה לי לענות לך על השאלה האם להפסיק לשאוב ולבסס הנקה מלאה,כי אינני מכירה את כל פרטי הסיפור.
האם את רוצה להגיע להנקה מלאה גם עם הקטנה ? אם כן - מדוע לא לנסות כמה ימים לעבור רק להנקה מלאה איתה ?

אני מחכה לתשובותייך ואז אמשיך לענות לך.

יום נעים

עאפי

New member
תודה על התגובות בנות

הצלחתי קצת להתקדם רק מזה שהעלתי את הבעיה לפורום. הפסקתי לשאוב ולתת תוספות ועכשיו כבר כמעט יומיים הם יונקים בלי לבקש תוספת. בחזרה לפרטים: השאיבה הייתה פעם ביום וכך גם תוספת התמל שניהם היו השלמה לתאומה בארוחה אחת במשך היום. שאבתי בדרכ בלילה, כי אז הייתי מלאה יחסית והם ישנו לפרקי זמן ארוכים. שניהם יונקים כ8 פעמים ביום בשעות קבועות בלילה ובתחילת הבוקר, ובשארז הזמן בשעות לא קבועות, לפי בקשה. עולים יפה במשקלים. הנקה כפולה עד עכשיו ארעה אבל בגלל שלא היו להם תפיסות טובות ולי - כאבי גב, הפסקתי לנסות. איך ניתן להניק ביחד עם תמיכה לגב ולעורף?

איזה יופי

לגבי ההנקה הכפולה אני לא יכולה לעזור כי גם ליי זה לא הלך כל כך.
יש כרית די מומלצת של מאמיסטסה להנקת תאומים, יש לי אותה אבל גם איתה לא הלך לי

הנקה וכאבי גב ועורף

הי עאפי

כל הכבוד על ההתקדמות!!

תוכלי לפרט קצת איפה את יושבת ואיך את מניקה ?
על המיטה/ספה בסלון/ שטיח וכדו' ?
האם את מניקה עם כרית הנקה או בלי ?

כיתבי ואז אמשיך ואנסה להציע הצעות לשיפור העומס על הגב והעורף.

למעלה