שאלה לבעלות/בעלי ניסיון באימוץ ילדי בת זוג

leila k

New member
שאלה לבעלות/בעלי ניסיון באימוץ ילדי בת זוג

מרגע הגשת הניירת לבית משפט, מה צפוי לנו? תוך כמה זמן יוצרים איתנו קשר ראשוני בעצם לתחילתו של תהליך? יש מי שניסתה להגיש עצמאית או שעדיף ע"י עורך דין?

רקפת331

New member
הגשנו עצמאית לבית משפט למשפחה

אישרו בקלות, לאחר שתי פגישות עם עובדת סוציאלית. חבל על הכסף לשלם לעו"ד. פשוט צריך לפתוח תיק בקשה לאימוץ בבית משפט למשפחה ולשלם אגרה של 500 ש"ח (אני חושבת). ואחרי כמה חודשים כבר תיצור איתך קשר עובדת סוציאלית לתיאום מפגש ראשון ואז מפגש שני בגן של הילד. ובסוף מגיעים לבית משפט והשופט משמש כ"חותמת גומי" ומקבלים את האימוץ. בהצלחה

leila k

New member
תודה! ממך זה נשמע ממש קל...

נורא הלחיצו אותנו! מעודד!!!

כנ"ל

אם אתן מקרה "רגיל" אין שום סיבה לשלם לעורך דין. (הניסיון שלי בירושלים אם זה משנה משהו)

with my love

New member

נורא נשמח את תוכלי לכתוב כאן או במסר את הצעדים בדרך.. צריך למלא טפסים? פשות לגשת לביה"מ? מאיפה לוקחים את האגרה ואיפה משלמים? איך פותחים תיק? תודה

miani10

New member
הנה כמה קישורים

(הרי הנושא עולה כאן באופן תדיר) בהודעה זו, ועוד הרבה מידע באותה שרשרת. וכמובן ניתן לערוך חיפוש בפורום. בהצלחה

with my love

New member
וואו, המון תודה! ושאלה נוספת -

האם כל עורך דין יכול לחתום על הטפסים או שמא רק עו"ד לעינייני משפחה? שוב תודה!

כל עו"ד

החתימה של העו"ד היא רק אישור שאתן אלה שחתמתן על ההצהרה שלכן. למיטב ידיעתי לא חייבים בכלל עו"ד. אם תגיעו שתיכן להגיש את הבקשה עם תז תוכלו לחתום על זה שם בנוכחות מישהו מבית המשפט.

diti88

New member
התחלתי את התהליך ועדיין אין התקדמות

מצטערת לחלוק על כל מי שענה, אני התחלתי את התהליך לפני 10 חודשים, ועדיין אין שום התקדמות. התקשרתי כדי לדעת מתי ניתן לקבוע פגישה עם עו"ס ונתנו לי תשובה מעצבנת: "תתקשרי רק אחרי שנה מיום הגשת הטפסים לבית המשפט". נצל"ש- אם יש למישהו דרך לזרז את התהליך אשמח לשמוע איך.

colourful

New member
הדרך היחידה להליך מהיר

זה להגיש בבתי משפט בערים רחוקות מהמרכז. אני מניחה שצריך גם לגור שם...

למעלה