שאלה לבעלות נסיון בהנקה

אלה_ה

New member
שאלה לבעלות נסיון בהנקה

לחברה שלי יש בעיה שכמות החלב התמעטה. יש משהו שהיא יכולה לעשות להגביר את כמות החלב?

עירית ל

New member
הגברת ייצור חלב

אני זוכרת שהשתמשתי בתכשיר הומאופטי בשם "חלב אם". זו מרקחת מגעילה שיש לשתות ממנה כשלושים טיפות שלוש פעמים ביום. הייתי סקפטית לחלוטין, אבל הפלא ופלא זה עבד. לאורך תקופת הנקה של שישה חודשים השתמשתי בזה מספר פעמים ובכל פעם יממה אחרי השימוש ייצור החלב התגבר משמעותית.

נעה גל

New member
יכול להיות שהיא נמצאת באחת מהקפיצות

המופרסמות שיש בהנקה (גיל שבועים, חודש וחצי, 3 חודשים, וחצי שנה)? כלומר, הילד מגביר את צריכת החלב ולוקח כמה ימים עד שהכמות מתיצבת שוב. בכל אופן, הדרך הכי טובה להגביר את כמות החלב היא: א. לשתות מים (3 ליטר ביום) - חיוני! ודבר שני להניק לעיתים קרובות יותר עד שהכמות גדלה.

noa_f

New member
לחבר ת´ילד לציצי עד שיתגבר ייצור

החלב. ולא להקשיב לאף רופא / אחות טיפת חלב / אמא / חותנת שאומרים לתת תחליפים בנוסף! כדאי בכלל לקחת מולטיויטמינים בתקופה הזו ולאכול בריא וטוב. (סליחה על הבוטות)

anat30g

New member
סליחה על ההשוואה

אבל כגודל הדרישה כך כמות התנובה - ככל שילד יונק יותר - ככה השד מייצר יותר חלב... מי שזה מעורר בו אסוציאציות של פרות - גם אצלן זה ככה. אני מסכימה עם נועה - לתת לילד לינוק מתי שהוא רק רוצה - יניקה מסיבית תגביר את יצור החלב... גם נועה צודקת - יש משברי חלב - הילד גדל והחלב מותאם בכמותו לצריכה קטנה יותר - כמי שהניקה 4 ילדים (ובתוכם 2 זוג תאומים) אני יכולה לומר שאם רוצים אין זאת אגדה
ענת

תלוי מה גרם לה לחשוב שיש ירידה בחלב

אמנם בתי נגמלה כבר מזמן אבל הנקתי אותה כמעט שנה וקראתי המון על הנושא. לפעמים לאם נדמה שכמות החלב ירד למרות שהדבר אינו נכון (למשל מפני שהיא כבר לא מרגישה גודש או משום שהתינוק יונק בתדירות גבוהה יותר). אלה יכולות להיות תופעות נורמליות - לדוגמא 3-4 חודשים לאחר הלידה נשים רבות לא מרגישות שום "מלאות" בשד למרות שיש להן חלב בשפע וזאת בגלל שנוצר איזון בין הביקוש וההיצע. זה תלוי גם בגיל הילד - יש תקופות שיש קפיצות גדילה ואז התינוק ינוק בתדירות גבוהה יותר במשך מספר ימים על מנת להגביר את יצור החלב. אז השאלה היא מה גורם לה לחשוב שכמות החלב התמעטה. הפתרון לרוב הבעיות בכמות החלב הן להמנע ככל הניתן ממתן תוספות, לעשות מרתון הנקה, לשתות ולנוח הרבה. דרך אגב, יש פורום הנקה מעולה שעוסק אך ורק בהנקה ומנוהל על ידי יועצת הנקה מוסמכת בעלת נסיון וידע עשירים. אני ממליצה בחום!

לאה_מ

New member
אם היא לא נמצאת עם הילד יום שלם

היא יכולה לשאוב. אגב, היא יכולה לשאוב בכל מקרה וזה יתן לה גם קצת מושג על כמות החלב (וגם יעודד ייצור נוסף, כך שהמדובר בשתי צפורים במכה אחת).

לא ניתן להעריך את כמות החלב מהשאיבה

זוהי סברה מוטעית אך נפוצה (לשאוב ולפי זה לראות את כמות החלב). כפי שכתבת, השאיבה באמת מעודדת את יצור החלב אבל זה בהחלט לא נותן אינדיקציה לגבי כמות החלב שהתינוק מוציא בעת היניקה. התינוק הרבה יותר יעיל מהמשאבה בהוצאת החלב ובגירוי רפלקס שחרור החלב. מה גם שהשאיבה היא פעולה נלמדת ולוקח זמן עד שהגוף מתרגל ולומד להתיחס לשאיבה כאל יניקה ולשחרר את החלב. אני מכירה לא מעט נשים שבקושי הצליחו להוציא 50 CC בשאיבה אך הניקו ללא שום בעיה במשך תקופות ממושכות. הדרך הטובה ביותר לדעת אם יש מספיק חלב זה להסתכל על התינוק : האם הוא רגוע, עולה במשקל, התפתחותו תקינה, נותן כמות מספקת של חיתולים רטובים (סופרים פיפי והכמות תלויה בגיל) וכו´. במקרה של ספק כדא להתיעץ עם יועצת הנקה *מוסמכת* ולהזהר מעצות של טיפת חלב ורופאי ילדים שהידע שלהם בתחום ההנקה מוגבל ולעיתים מיושן מאוד.

למעלה