שאלה לבעלי ניסיון בתיקי איחוד

שאלה לבעלי ניסיון בתיקי איחוד

יש לי אדם שחייב לי כספים ,לאותו אדם ישנו תיק איחוד שמאחד למעלה מ 20 תיקי הוצל"פ שונים,בעיקבות פתיחת תיק האיחוד החייב אינו עומד בצו התשלוהים שניתן נגדו ,לאחר מיספר בקשות לפירוק תיק האיחוד נאות ראש ההוצל"פ להוציא פקודת מאסר על החוב המיצטבר בכלל תיק האיחוד ,קומץ זהום הופקד לזכותי ,אני מבין שעד שמיתאסף סכום של 100 שקלים לכל תיק רק אז אני התחיל ליראות את כספי ,נכון לעכשיו ראש ההוצל"פ לא שש לפרק את תיק האיחוד אבל גם לא מחייב את החייב לשלם ,עליי לציין שלחייב באופן חוקי אין רכוש .אך החייב יושב טוב ורכושו קשה לאיתור מרשה לעצמו להשכיר כל כמה שנים בית פרטי אחר באיזור יוקרתי במדינה ותמיד הוא טוען שהרכוש אצלו בבית לא שייך לו המכטניות שהוא מישתמש גם אינם שלו ,למי יש רעיון או ידע באיזה הליך אני יכול ליפעול לצורך גביית החוב עליי לציין שחובות החייב כלפיי ניפסקו על ידי בתי מישפט כחלק מפיסקי דין להוצאות בגין הליכי מישפט בתביעות שהחייב הגיש נגדי . אני חשבתי להגיש בקשה בגין ביזיון החלטות השופטים באותם פיסקי דין האם עליי ליפתוח אצל כל שופט בהליך זה או מספיק להגיש את התביעה אצל אחד השופטים שנתנו את פיסקי הדין בערכאה הגבוהה יותר .

הכל תלוי בגודל החוב

אם מדובר בסכום משמעותי, כדאי להעזר בעו"ד. אם מדובר בסכום קטן, אתה בבעיה. הליך בזיון בית המשפט מתיחס לפסקי דין והחלטות שלא ניתן להוציאן לפועל בהוצל"פ. לכן זה לא הליך שפתוח בפניך.

תודה על התשובה

רציתי להבהיר שהליך הביזיון רציתי לבצע לא בהוצל"פ,אלה בפני בתי המישפט שפסקו את פסקי הדין ,האם אז אני יכול לבצע תביעת ביזיון בית משפט .

למעלה