+++
לי מותקן Custom ROM והוא לא הראשון. כבר החלפתי כמה. מה שמותקן אצלי הוא בלי כל השפות, בלי quick tour והשטויות האלו. אבל עם התיקון ל SMS, הדרייבר ל FAT32, קיצור דרך להקלטת וידאו. בסה"כ הרום הזה פינה לי משהו כמו 2 מגה. הייתי יכול גם להסיר את Versamail ועוד כמה שטויות אבל זה כבר נראה לי מיותר (להסיר). אני שוקל לייצר רום חדש לעצמי עם VM בגרסה האחרונה כולל הפאטצ'ים לסנכרון מול אקסצ'יינג' (אלו שקונים בכסף מפאלם) וגם להכניס את העברית לרום ובכך לבטל את הצורך בנעילה שלה על ידי RLOCK. אני שוקל את זה כבר די הרבה זמן פשוט עדיין לא הגעתי לזה. עקרונית, כל הרומים שניסיתי מ TreoCentral היו יציבים ובטוחים ועד היום לא היתה לי שום תקלה. מה שכן, אני התייחסתי להחלפת הרום כמו לעדכון תוכנה. כלומר, לא בניתי על שחזור מגיבוי אלא על התקנה מלאה של כל התוכנות לאחר מכן. השורה התחתונה היא, לדעתי, שזה כדאי. זה ניקה מהמכשיר שטויות ופינה זכרון שלא היה, ובנוסף, הוסיף לו פיצ'רים שלא היו לו בלי זה. אם זה שווה את השערות הלבנות וקיצור שנה מהחיים בגלל החרדה בזמן שמופיע המסך הלבן של מחיקת הרום? זה כבר לשיקולך. אני רק יכול להגיד לך שאחרי הפעם השלישית זה כבר מפחיד פחות מ HR. דיסקליימר
: אין לראות בהודעתי זו המלצה לבצע שינויים כלשהם בזכרון המכשיר או בכלל. מי שמוצא לנכון לעשות זאת עושה זאת על אחריותו המלאה וללא כל קשר להודעה זו. יש להביא בחשבון שכל התעסקות עם זכרון המכשיר יכולה להפוך אותו לבלתי שמיש לחלוטין.