שאלה לברזילי

SicTransit

Active member
מה פשר ההוראה " הפניה לבלוגים או תוכן בקישורים באתרים אסורה "? לאילו אתרים אסור להפנות?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
התנסיתי בזה ולכן אענה. יש בלוגים ופורומים סגורים. אתה יכול להיכנס ולקרוא שם תכנים באישור המנהל, אבל אסור לך להעתיק את התכנים או לקשר אליהם. מתוך כוונות תמימות. העתקתי כתבה כלשהי (שלא היו בה סודות מדינה ולא שום דבר אישי שפרסומו היה יכול היה לפגוע בכותב) ובכל זאת קיבלתי על הראש
ממישהו מהפורום שזיהה את ההעתקה. נתבקשתי להסיר ובסוף גם הסרתי. אז "זה מה יש".

דיברגנט חדש

Well-known member
התנסיתי בזה ולכן אענה. יש בלוגים ופורומים סגורים. אתה יכול להיכנס ולקרוא שם תכנים באישור המנהל, אבל אסור לך להעתיק את התכנים או לקשר אליהם. מתוך כוונות תמימות. העתקתי כתבה כלשהי (שלא היו בה סודות מדינה ולא שום דבר אישי שפרסומו היה יכול היה לפגוע בכותב) ובכל זאת קיבלתי על הראש
ממישהו מהפורום שזיהה את ההעתקה. נתבקשתי להסיר ובסוף גם הסרתי. אז "זה מה יש".
העתקת תגובה מקומונה סגורה ללא אישור כותבת התגובה.
אין כל בעיה להפנות למה שפתוח לכל, הן אם זה קומונה או בלוג.
אגב, אין דבר כזה פורום סגור, למעט פורום מנהלים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
העתקת תגובה מקומונה סגורה ללא אישור כותבת התגובה.
אין כל בעיה להפנות למה שפתוח לכל, הן אם זה קומונה או בלוג.
אגב, אין דבר כזה פורום סגור, למעט פורום מנהלים.
נראה שאינך מכיר הכל אבל זה בסדר. לא ראיתי בך סופרמן מעולם.
והנה, אתה מוזמן לנסות: http://www.tapuz.co.il/Communa/jointheCommuna.asp?Communaid=41021&notpermit=1

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
נראה שאינך מכיר הכל אבל זה בסדר. לא ראיתי בך סופרמן מעולם.
והנה, אתה מוזמן לנסות: http://www.tapuz.co.il/Communa/jointheCommuna.asp?Communaid=41021&notpermit=1
מוזמן לנסות, מה?
הפנית אותי לקומונה סגורה שבמקרה אני חבר פעיל שם ואני יודע איזו תגובה העדבקת משם ומי בעלת התגובה.
יש קומונות פתוחות, שכל אחד יכול לכתוב בהן, אך פורומים פתוחים לכולם, למעט פורום מנהלים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אודה שאני מודע לפעילותך שם. ואם אתה גם יודע מה העתקתי משם, הרי שברור לך, שלא העתקתי שום דבר אישי, או מידע שפרסומו עשוי לפגוע במי שפרסם אותו שם. לכן גם לא טרחתי לחפש מקורות אחרים לאותו מידע, כדי לנתק את עצמי לחלוטין מהחשד, שהחומר הועתק מהמקום שממנו הועתק (וכידוע לך, הדבר היה אפשרי).
והנה לך הוכחה, שלא גנבתי דבר, למעט כתובת המקור...
ושם זה כתוב במודגש:
"9. נכה שהתנהגות רעה חמורה מצדו גרמה לנכותו, לא יחולו עליו הוראות חוק זה המקנות טובות הנאה כל שהן, אך אם הנכה הוא נצרך, רשאי קצין תגמולים להעניק לו מטובות ההנאה הניתנות לנכים לפי חוק זה כפי שייראו בעיניו, ובלבד שלא יעלו על טובות הנאה שהנכה הזה זכאי להם, אלמלא הוראות סעיף זה."
אז.... זה שהיה מי שרצה להקפיד עמי יתר על המידה? אולי הייתה זו זכותו, אבל הוא לא השיג בזה דבר.

מה שנכון, זה שפורום המנהלים הוא פורום סגור, וגם משם, המנהלים לא אמורים להעתיק פוסטים ולפרסמם "במקומות אחרים". מה שכן, לאחרונה מנהלים דווקא כן התבקשו להעביר תכנים מאותו פורום, כדי לחסוך מההנהלה את פרסומם הנרחב... ועלי להודות: זה לא היה פחות ממבזה.

אז לסיכום: אתה רוצה להפריד בין פורום לבין קומונה? או קיי. שיחקת אותה.

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
אודה שאני מודע לפעילותך שם. ואם אתה גם יודע מה העתקתי משם, הרי שברור לך, שלא העתקתי שום דבר אישי, או מידע שפרסומו עשוי לפגוע במי שפרסם אותו שם. לכן גם לא טרחתי לחפש מקורות אחרים לאותו מידע, כדי לנתק את עצמי לחלוטין מהחשד, שהחומר הועתק מהמקום שממנו הועתק (וכידוע לך, הדבר היה אפשרי).
והנה לך הוכחה, שלא גנבתי דבר, למעט כתובת המקור...
ושם זה כתוב במודגש:
"9. נכה שהתנהגות רעה חמורה מצדו גרמה לנכותו, לא יחולו עליו הוראות חוק זה המקנות טובות הנאה כל שהן, אך אם הנכה הוא נצרך, רשאי קצין תגמולים להעניק לו מטובות ההנאה הניתנות לנכים לפי חוק זה כפי שייראו בעיניו, ובלבד שלא יעלו על טובות הנאה שהנכה הזה זכאי להם, אלמלא הוראות סעיף זה."
אז.... זה שהיה מי שרצה להקפיד עמי יתר על המידה? אולי הייתה זו זכותו, אבל הוא לא השיג בזה דבר.

מה שנכון, זה שפורום המנהלים הוא פורום סגור, וגם משם, המנהלים לא אמורים להעתיק פוסטים ולפרסמם "במקומות אחרים". מה שכן, לאחרונה מנהלים דווקא כן התבקשו להעביר תכנים מאותו פורום, כדי לחסוך מההנהלה את פרסומם הנרחב... ועלי להודות: זה לא היה פחות ממבזה.

אז לסיכום: אתה רוצה להפריד בין פורום לבין קומונה? או קיי. שיחקת אותה.
אכן מבזה, כי תפוז אנשים מודיע, נדפק להם :) אבל אני מניח שתסכים שיש הבדל, אם מבקשים ממך להעביר או שאתה מחליט על דעת עצמך.

כן, יש הבדל בין קומונה לפורום ולראיה, אפילו הממשק שונה, הקומונות נשארו בממשק הישן ישן, אין בהן את השינויים החדשים שהיו בממשק הישן, כמו למשל שאין בהן את הקווים שהצביעו בעץ את המסלול שלו עד לתגובה שאתה רוצה להגיב אליה, דבר שמאוד אהבתי באתר הישן וחסר לי כאן באתר החדש.
הוספת קישור מתבצעת שם בצורה פרימיטיבית ועוד ...

ההבדל הכי משמעותי שקומונה, כ"א יכל לפתוח ולא היה כפוף להנהלת תפוז ואילו בשביל לפתוח פורום, אתה צריך אישור של הנהלת תפוז וגם להגיע פיזית למשרדים שלהם בשביל לחתום על חוזה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אכן מבזה, כי תפוז אנשים מודיע, נדפק להם :) אבל אני מניח שתסכים שיש הבדל, אם מבקשים ממך להעביר או שאתה מחליט על דעת עצמך.

כן, יש הבדל בין קומונה לפורום ולראיה, אפילו הממשק שונה, הקומונות נשארו בממשק הישן ישן, אין בהן את השינויים החדשים שהיו בממשק הישן, כמו למשל שאין בהן את הקווים שהצביעו בעץ את המסלול שלו עד לתגובה שאתה רוצה להגיב אליה, דבר שמאוד אהבתי באתר הישן וחסר לי כאן באתר החדש.
הוספת קישור מתבצעת שם בצורה פרימיטיבית ועוד ...

ההבדל הכי משמעותי שקומונה, כ"א יכל לפתוח ולא היה כפוף להנהלת תפוז ואילו בשביל לפתוח פורום, אתה צריך אישור של הנהלת תפוז וגם להגיע פיזית למשרדים שלהם בשביל לחתום על חוזה.
אני מנהל 3 פורומים ומעולם לא הזמנתי למשרדי תפוז ולא חתמתי מולם על חוזה כלשהו. אולי זה משום שלא אני פתחתי את הפורומים, אלא "ירשתי" את הניהול בהם? איני יודע...
ואתה צודק. יש הבדל בין "מבקשים ממך להעביר או שאתה מעביר על דעת עצמך". הקטע הרע הוא, שבמקרה דנן, בקשו מהמנהלים להעביר מידע שאינו קשור אליהם,
והמידע עצמו גם הוא לא היה מלא. אז... כשמבקשים ממך להעביר רשת מחוררת, זה נשמע עוד יותר גרוע...

ולעניין הקומונות; אודה שלא חברתי לקומונות, ולא ממש התעניינתי כיצד הן פועלות (להבדיל או כמו) הפורומים...
והאמן לי! לא היה לי שום עניין "לגנוב" מהם חומר, גם אם נראה למי מהם שחרגתי מהמוסכמות.
כפי שיכולת להיווכח, יכולתי לחפש מראש את הכתבה שאליה קישרתי אמש, ואז איש לא היה בא אלי בטענות כלשהן, כי גם לא הייתי טורח להזכיר את העובדה,
שהעיון לעניין הגיע אלי מאותה קומונה.
אבל אין בעיה. למדתי את הלקח, ודי סביר גם, שלא אנסה לשוב ולבקר באותה קבוצה. יש לי די והותר דברים לעשותם גם בלי שאבקר שם...

המנהל אז עזב . הגשתי מעמודות . ראינו אותי שם . לא היתקבלתי. כי דיברתי הרבה . בסוף הפורום ניסגר מחוסר תנוע .
מוישה . יש חדש בעניין של העיזבון . של המנוח בבנקוק . אישתי התיילנדית . קישרה בין עורך דין מישראל שנשוי לתיילנדית כאן . לבין האלמנה בבנקוק . המנוח השאיר כאן רכוש רב . כאשר יפתחו השמיים . היא תגיע לישראל . לטפל בירושה . כך סיפרה לי אישתי

למעלה