שאלה לברמנים המנוסים שבינינו

ארתור ב

New member
שאלה לברמנים המנוסים שבינינו

אוקיי אז ככה. סיימתי את הקורס, מכיר את כל הקוקטלים שהיינו אמורים ללמוד. סאוורים, אקזוטים, שמנת ואת המרטיני יבש כמובן. סה"כ 37 קוקטלים. זה מה שהייתי צריך לדעת בשביל לעבור את הקורס. אבל תכל'ס, מה עוד אני צריך לדעת, ככה בשביל החיים האמיתיים? אני רוצה להתחיל לעבוד ולא בא לי שיפתיעו אותי בכל מיני דברים שלא למדתי. אשמח לתגובות מברמנים מנוסים. תודה רבה!
 

obbb

New member
לא מנוסה אבל...

כולה חודשיים עובד אבל עדיין אנסה: את כל הקוקטיילים שלמדת - תמצא מידע מועיל אחר לשים בשטח במוח שלך. חוץ מכמה קוקטיילים שמועיל לזכור אותם בשביל "התקלות" של לקוחות שאין לך בתפריט - סטייל מוחיטו, קפרינייה, מרטיני, וכו'. אבל גם אלו - ניתן במקרה הגרוע לשאול את הברמן, כי גם אם כן קיים בבר, סיכוי סביר שעושים אחרת מאיך שלמדת. כמו שגיליתי איך שותים וודקה מרטיני בארה"ב אתמול בערך... (בלי ורמוט!) תבוא עם הרבה מוטיבציה, בלי ויכוחים והתנצחויות כמובן. לזכור כמה שיותר איפה נמצא כל דבר והכי חשוב - לא לפחד לשאול, כי עדיף לשאול מאשר לטעות. ידע עיוני יש לך מהקורס ולדעתי במיוחד במקום עבודה ראשון - לא צריך יותר מזה. רוב המידע לא באמת בא לשימוש רק עם סוג לקוחות מאוד ספיציפי שנדיר מאוד שקיים, ולא תיפול לך הקופת טיפים או הבר שאתה עובד בו אם לא תדע פיקס את הניחוחות האופייניים של זן הויוינייה או את סיפור חייו של חוזה קווארבו. ותהיה בטוח שיפתיעו אותך. תמיד.
 

ארתור ב

New member
וואו, הצלחת להלחיץ אותי עוד יותר

זה נשמע לי כמו פאקינג לקפוץ ישר למים העמוקים. ניראה לי פאדיחה אם לקוח מזמין קוקטייל ואתה לא יודע איך להכין, והולך פעם אחר פעם לשאול את הברמן. כאילו, אני לא יודע מה לחשוב. כשאני הולך לעבוד אני רוצה לדעת שאני יודע הכל, או לפחות את הרוב. אבל ללכת לעבוד ולא לדעת מה מצפה לך? מממ מפחיד. מפחיד מאד אפילו.
 

S1ndrome1

New member
אתה יכול להרגע

בוא נתחיל מזה שכמות הקוקטיילים שתוציא לעומת כמות הוודקה-רדבול או צ'ייסרים למיניהם תהיה זעומה. דבר שני, אחרי פאדיחה או שתיים כבר יהיה לך מספיק לא נעים שתזכר בהכל מההתחלה. בנוסף לכל זה, זה לא בושה להגיד על קוקטייל שאתה לא מכיר אותו, הרבה לקוחות באים ממקומות אחרים ומספרים על איזה קוקטייל מוזר שהם שתו שם ומצפים ממך להכין אותו, ולא תמיד זה איזה קוקטייל קלאסי. דוגמא מהחיים שלי, אני זוכר כרגע בקושי חמישית מהקוקטיילים שלמדתי בקורס כי במקום שעבדתי בו עד לא מזמן הזמינו בעיקר קוסמו, בליני או קיר רויאל, כמובן שהיו עוד כל מיני סווארים ודברים פשוטים יותר, אבל כל מקום האופי שלו. עם הניסיון, אתה תזכור יותר קוקטיילים קלאסיים, תכיר יותר קוקטיילים וגם תפתח בפניך האפשרות להמציא קוקטיילים בעצמך, דברים שיהפכו אותך להיות ברמן טוב יותר. כמעט בלתי אפשרי לבוא בלי ניסיון ולצפות להיות 100% וגם אף אחד לא יצפה לזה ממך.
 

obbb

New member
מחזק

אצלי בבר יש סביב ה40 קוקטיילים. החל מקוקטיילי ברד ועד קוקטיילים חמים, שכבות ואפילו קוקטיילים בוערים. אף אחד אבל אף אחד לא זוכר אותם בע"פ. זוכרים את אלו שיוצאים הכי הרבה. ושניה להסתכל בדף לא הרסה אף אחד וכמו שאמרו במילא לא יוצא לך 14 קוקטיילים ב10 דקות כמו בקורס או משהו כזה. תתן מעצמך 100% והשאר יבוא לבד.
 
מחפשת ברמנים שרוצים לעבוד באמסטרדם בסופ"ש

מתאים לך סופשבוע מטורף באמסטרדם על חשבון היינקן? במידה ואתה ברמן/ בעל בר אתה יכול ליהנות מטיסה, מלון, ארוחות, אלכוהול, פינוקים, V IP למועדונים החמים בעולם. הכול על חשבוננו! מה שצריך לעשות זה להיכנס לפה: http://www.facebook.com/pages/Heineken-Israel/16343969527 לשלוח את הפרטים הבאים לכתובת [email protected] • שם מלא • מין • גיל • כתובת מלאה • טלפון • E-mail • הבר בו אתה עובד • שם הבעלים של הבר ואולי גם אתה בדרך לסופשבוע מטורף??? ניתן לראות את חילופי הברמנים משנה שעברה כאן: http://www.spinet.co.il/heineken/index.mht ואם יש לך חברים ברמנים- נשמח אם תעביר להם את ההודעה! צוות היינקן
 
למעלה