שאלה לבשלנים - מישהו כאן משתמש בכיריים חשמליים?

מיכאל ג

New member
שאלה לבשלנים - מישהו כאן משתמש בכיריים חשמליים?

אני עובר לדירה חדשה ועלתה השאלה של איזה כיריים להתקין במטבח. אני אוהב את המראה של להבה נחמדת מתחת לסיר, אבל סנטימנטים בצד - האם כדאי לעבור לטכנולוגיה פחות ויקטוריאנית? אני שואל גם לגבי חשמליים וגם לגבי אינדוקציה. מה שבעיקר מעניין אותי זה עד כמה זה משנה מבחינת מהירות ההתחממות וגובה הטמפרטורה - האם הם יכולים להחליף את הגז? ולגבי טכניקות בישול - אני רגיל להחזיק את המחבת קצת מעל האש, לסובב לכאן ושם, להקפיץ - זה נוח בחשמליים או שזה מצריך מגע ישיר עם הפלטה?

Maldini Girl

New member
דעתי הלא מקצועית

חשמליים אני לא אוהבת בכלל. לאחרונה קניתי כירה חשמלית כי נתקעתי בלי גז. נכון שזו הייתה הכירה הכי פושטית בעולם, אבל אני מאד לא נהנית בעבודה איתן. אני פשוט מרגישה שהרבה יותר קשה לי לשלוט בחום, שלא לדבר על העניין שגם כשמכבים את הכירה היא נשארת חמה למלא זמן, וגם הניקיון של זה קצת מעצבן.
&nbsp
בנוגע לאינדוקציה- לאחרונה באיזו דירת נופש שהייתי יצא לי לעבוד עם אינדוקציה.
גם פה לא אהבתי. אבל אסתייג ואגיד שגם כאן- כנראה שזה לא היה האינדוקציה הכי מוצלח שיש. התחושה שלי הייתה שגם על החום החזק ביותר זה לא "צולה" את האוכל אלא רק מבשל אותו (במשך חמישה ימים עשינו רק תבשילים כי זה מה שהיה אפשר לעשות). האינדוקציה גם היה מעט מסורבל לתפעול, אבל מניחה שזה עניין שמתרגלים אליו. כשאני רואה למשל שבתוכניות סטייל מאסטר שף הם עובדים עם אינדוקציה זה נראה מוצלח ולא נראה שיש להם את הבעיות שאני נתקלתי בהן.
אני הכי אוהבת גז בסופו של דבר. ייתכן שיש לו הרבה חסרונות, אבל בעייני הוא הכי נוח והאוכל בו יוצא לי הכי מוצלח. אבל מסתייגת בפעם השלישית ואומרת שייתכן שזה כי זה מה שאיתו עבדתי רוב החיים.

פוקסי99

New member
אני יעשה כך

לי יש הרבה שנים כיריים קרמיות והם מאיכות ועומדים יפה בדרישות שלי .
כיום אני בשלב של בניית מטבח חדש ומהניסיון במטבח הישן אני מתכוון לרכוש שתי כירות דומינו (כיריים עם שני משטחי חימום) אידוקציהוהם יונחו במרחק שנוח להניח מספר סירים ולצידם כירת גז כפולה לבישולים כמו מוקפץ .כאשר אסיים את המטבח לדעתי עוד חודשיים אשלח תמונות.

פוקסי99

New member
לא הובנתי נכון

אני בונה את המשולב!!
רוכש 2 כירות אינדוקציה בעלי שני משטחי חימום .
וכירת גז נפרדת בעלת שתי להבות ובונה אותם על משטח השיש
לדוגמה כיריים אינדוקציה שניים כאלו
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=910962
וכיריים גז
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=824369
ואת שניהם אני אתקין על משטח השיש לפי הנוחות שלי

למעלה