שאלה לבשלנים:

limim

New member
שאלה לבשלנים:

מה ההבדל בין משפר אפייה 10 וקסנטן גם? ומה ההבדל בין תערובת לחם משופרת של "שביטבע" לקמח מרמולייט? יש לי מתכון שמכיל קמח משופר ומשפר אפייה 10 ורציתי לדעת האם אפשר להמיר לקסנטן גם וקמח מרמולייט ובאיזה יחס. תודה

סביוני

New member
אחרי נסיונות חוזרים ונשנים...

זרקתי לעזאזל את כל התוספים האלה. אני מסתדר מ-צ-ו-י-ן בה"א הידיעה רק עם התערובת המסובסדת של מרמולייט, זו שקונים בסופרמרקט. כדי לקשור רכיבי בצק אני מוסיף קמח תפו"א. שום משפר אפיה ושום קסנטן גם - זה רק הופך את התוצר הסופי לצמיג ומעצבן, (אני לא עצבן, רק כשמעצבנים אותי) (-: ומרק המלוחייה שלי הצליח היום מעל ומעבר למשוער!!!!

limim

New member
אני דווקא אוהבת את הקסנטן גם

הרבה פעמים הלחמים יוצאים לי במרקם הרבה יותר אחיד עם התוסף הזה. ומה אתה חושב לגבי השאלה שלי? אני מניחה (וניסיתי) שאי אפשר לעשות בצק רולדה על בסיס קמח מרמולייט בלבד... ודווקא קמח תפו"א מעצבן אותי. עד עכשיו לא היו לי נסיונות מוצלחים איתו..

סביוני

New member
רולדה

אין לי ניסיון עד כדי כך מוצלח עם בצק על בסיס התערובת של מרמולייט, משום שהוא נדבק יחסית לידיים בהשוואה לקמחים אחרים. הדרך היחידה שנראית לי סבירה בהקשר שאלתך היא לקמח את הבצק עוד ועוד עד שיש לנו גוש בצק כזה ביד שלא נדבק לנו לידיים. הבעיה איתו שהוא יהיה קשהף אולי מדי, ולא ממש רך לאחר האפיה.

סביוני

New member
אצלי הוא דבקי מגעילוני כזה...

אבל יכול להיות שאני לא יודע להשתמש בו.

shirag1

New member
../images/Emo53.gif לגבי בצק שק"מ

בדר"כ אני אופה לבעלי עוגות (שהוא הצליאקיסט) עם הקמח לעוגות של אורנים או עם קמח תפוח"א + אבקת אפייה (תלוי בעוגה - לא תמיד זה מצליח...). בשבוע שעבר ניסיתי להכין רולדה עם המתכון של בצק שק"מ - שמנת, קמח תופח ומרגרינה - והחלפתי כמובן את הקמח התופח "הקימחוני" לקמח תופח "צליאקי" . בקיצור, נכשלתי כישלון די חרוץ....
הרולדה התפרקה תוך כדי הגילגול ונמרחה לי על התבנית כמו קווץ'
האם למישהו ממומחי האפייה כאן יש ניסיון עם הבצק הזה? איך אפשר להכין בצק נורמאלי לרולדה? האם הקסטנטאן-גם יכול לעזור (אף פעם לא השתמשתי בו). כל סיוע יתקבל בברכה....

למעלה