שאלה לגביי גילאים

שאלה לגביי גילאים

שלום! לאחרונה צצה אצלנו השאלה מאיזה גיל בריא להתחיל קפוארה, והאם הנושא רלוונטי בגילאי 4-5. מה דעתכם על העניין? מישהו כאן יכול אולי להפנות אותי לאיזשהו מאמר של איש מקצוע, שמדבר על איזה גילאים בריא להתחיל? כשמשווים קראטה לקפוארה, מה יותר בריא להתחיל בגילאים האלה? אשמח לתגובות
מאי.

~נזכרת איפה קראתי על זה~

אה כן, בספר
עפ"י מה שכתוב בספר מסויים שקראתי, קפוארה טובה לילדים, מבחינת ריתימיקה, הגמישות שיש לילדים בכל מקרה, והאפן לטפח אותם. לימוד על עבודת צוות, ביטחון בעצמך ובאחרים, שחשוב בכל גיל. והכי חשוב, מוזיקה, וכיף. זה לפי דעתי גם בכלליות. אם אמצא משהו יותר מוסמך, אודיע לך. אני ממליצה גם לנסות בפורום "להיות הורים" אולי הם יודעים משהו בעיניין אם יש להם ילדים קטנים. בהצלחה

potro

New member
אני מדבר מניסיון אישי בלבד

הקפואירה מתאימה לכל הגילאים אך כמו כל דבר הילד צריך לרצות,אם הוא רואה שהדבר מתאים לו אז אין דבר יותר טוב בשבילו מזה ,כל השרירים עובדים במיוחד רצועת הכתפיים שמתפתחת בגיל הזה הקורדינציה ,העבודה בצורה אלכסונית עם הגפיים טובה לפיתוח עבודה עם שתי האונות של המוח בבת אחת וגם המוסיקה (למרות שחוש הקצב בדרך כלל מתפתח בגיל מאוחר יותר -שש,שבע),השמחה שבקפואירה והחברה לא מזיקה בכלל רק חשוב שתבדקי מי המורה הניסיון שלו וההסמכה שלו מורה שלא יודע לעבוד עם ילדים יכול להזיק להם. שיהיה בהצלחה

ToryMaster

New member
שאלה טובה

אני יודעת שבמזרח ילדים מתחילים להתאמן באמנויות לחימה בערך מהרגע בו הם מסוגלים ללכת ולהבין מה שנאמר להם. זה כמו בלט, ככל שמתחילים מוקדם יותר, ככה זה נטמע בך יותר. אני חושבת שההשוואה בין קראטה לקפוארה קשה עד בלתי אפשרית. מהמחקרון שערכתי על שתי האמנויות, יש בהן הרבה דברים מאוד שונים, שלא לדבר על שיטת הלחימה ואיך שזה נראה. התלבטתי המון בשאלה הזו, בעיקר כי בקראטה הוצעו לי דברים שבקפוארה לא, מה שהכריע את הכף עבורי היה העובדה שבקפוארה אני כבר מכירה אנשים. מאוד כדאי לדבר עם הילד ולשאול מה הוא רוצה יותר.

למעלה