שאלה לגביי הכסף

שאלה לגביי הכסף

שלום רציתי לשאול איזה מטבע כדאי לקחת לפולין. אני לא מעוניינת להמיר שם כסף אלא רק בארץ אבל הבעיה היא שבארץ אפשר להמיר זלוטי רק לכיוון אחד כלומר רק לקנות ואז אם נשאר כסף לא מקבלים שקלים חזרה תמורת הזלוטי ואני לא יודעת כמה כסף לקחת. אני רואה שרשמו פה לקחת דולרים..איך אפשר לשלם שם בדולרים זה לא בזלוטי? תודה

לזרושקה

New member
כעקרון..

לפני שטסתי.. אז היה לי גם יורו וגם דולר.. אבל כשהגעתי לשדה תעופה אז החלפתי משקלים ישראליים לזלוטי.. (אל תחליפי מיורו או דולקים לזלוטי כי אח"כ זה יעלה לך עם עמלות ועוד שטויות כאלה..) וחוץ מזה.. את יכולה גם בפולין עצמה להלחיף מדולרים/יורו לזלוטי.. המקום שמחליפים בו כסף נקרה "קנטור"

Old Cat

New member
יורו, דולר, לא משנה

בשדה התעופה ניתן להחליף שקלים לזלוטי וגם חזרה מזלוטי לשקלים. הבעיה היחידה היא שכמו בכל שדה תעופה גם כאן יש עמלה גבוהה. בהמרה ישירה זלוטי-שקל (אם את קונה ישר זלוטי בשדה התעופה) יש חישוב של הבנק שעושה המרה משקל לדולר כאילו שאת קונה מהבנק יורו בשער הגבוה, ומיד הבנק קונה ממך את המט"ח בשער נמוך יותר כדי לשלם לך בזלוטי. בפועל זה אותו ה"סיבוב" של השערים רק שלא אומרים לך את זה. בגלל זה ההפרש לרעתך בקניית זלוטי בשדה, או גם במכירתו חזרה לבנק כשאת חוזרת. בפולין ניתן להחליף יורו או דולר בכל מקום אצל חלפנים פרטיים, שהם עסק מוכר ומסודר וגם נותנים לך קבלה ואישור, ונקראים בפולנית KANTOR. בדרך כלל נותנים לכם ביום הראשון אפשרות מסודרת להחלפה כזו, אצל חלפן מסודר ובטוח.. שער הדולר הממוצע (יציג) היום 2.76 זלוטי לדולר שער היורו הממוצע (יציג) הבוקר 3.78 זלוטי ליורו. החישוב באופן גס יכול להיות לפי 1.60-1.55 ש"ח לכל זלוטי, בהשוואת שערים יציגים

תודה רבה אבל לא הבנתי משהו

אם אני פורטת פה בארץ בחנות לא בדיוטי פרי משקלים לזלוטי זה הכי זול לא? וחוץ מהזלוטי כדאי להביא עוד דולרים ויורו אתם אומרים? נגיד כדי לי להביא לשם זלוטי בסכום של 350 שקלים בערך...ולהביא עוד דולרים או יורו?

Old Cat

New member
בבקשה

אם את מחליפה בבנק בארץ או בדלפק הבנק או בדלפק חברת החלפנות בשדה התעופה , את משלמת הכי הרבה עמלה. אם כבר יש לך דולרים או יורו, הכי כדאי זה להחליף אותם שם. אם אין לך דולרים ואת מתכוונת לקנות רק כדי להחליף, אז לא כל כך משנה. הכי כדאי זה לקנות דולרים או יורו בדואר ולהמיר אותם שם אצל החלפנים בעיר. כמה להביא? זה תלוי כמה את מתכוונת להוציא. על קניות בחנות הדיוטי לא מדברים, זה ענין אישי שלך וכדאי בכלל לא להתעכב לצורך הזה. בסביבות 100 דולר צריך להיות מספיק גם למזכרות קטנות. עוד רעיון: את הזלוטי שנשארים, למה לא למכור כאן למי שנוסע אחריך? .

מדריך1

New member
כסף

מתוך נסיוני. החליפי בשדה התעופה בן גוריון, 30-40 שקל לזלוטי, על מנת שיהיה לך כסף לשירותים, שתיה וכו' עד שיתאפשר החלפה בפולין. וכפי שנאמר לא חשוב איזה מטבע את מביאה אתך. מנסיוני הם לא מחליפים שקלים.

Old Cat

New member
למדריך - החלפת שקלים

בוורשה בקניון גלריה מוקוטוב יש חלפן שקונה שקלים ונותן זלוטי. על כל פנים היה כזה לפני 8 חודשים. את השער הוא מחשב בצורה כמו שתיארתי עם החישוב של הבנק, כלורמ בהמרה לדולר ואחר כך מיד חזרה המרה לזלוטי, כל פעם בהפרש שער לטובתו. אלא שכמובן לא נונתים לאף אחד מחברי המשלחת להגיע לשם באופן חופשי מתי שנוח, ובצדק כך. אז צריך להתאים למצב הקיים ולהחליף היכן שהמדריכים מאפשרים.

למעלה