שאלה לגביי זכויות יוצרים

sassas36

New member
שאלה לגביי זכויות יוצרים

איך יודעים מה אסור להעתיק , גם במוצרים באומנות למשל ? והאם זה שונה באתרים בחו"ל? קניתי דרך האינטרנט ( EBAY חו"ל) הוראות הכנה של משהו. זה הגיע כקובץ במייל. זה מה שכתוב בסוף הקובץ, האם הכוונה שאסור להשתמש בקובץ למכירה או שאת מה שהכנתי אסור למכור ?!!

כתוב רק שאת החלק היצירתי במה שהועבר

אסור לשכפל או למכור הלאה. מתכון, להבנתי, אינו יצירה. העימוד והעיצוב של המתכון עשויים להוות יצירה. להבנתי, היישום של המתכון אינו יצירה נגזרת, ואינו קשור למתכון עצמו (אחרת זה נופל בדיני פטנטים, שם הליך ההכנה הינו חלק מההגנה). כל זה להבנתי בלבד, ואני איני עו"ד.

מתכון

אני בד"כ נמנע מלתת חוות דעת משפטיות מחייבות בפורום בגלל בעית היעדר המידע ומניעת הסתמכות על העצות, ולכן לא השבתי תחילה, אך לגבי מתכון - מתכון אינו יצירה אלא אם יש בו משהו מיוחד. הפסיקה הזרה (ולאחרונה גם הישראלית באורט נ' על השולחן) התלבטה בכך ונתנה לבסוף הגנה רק למתכונים ייחודיים.

אם כתוב שזכויות היוצרים בקובץ ההוראות שמורות

איך אתה מגיע לשאלה האם המוצר שאתה מרכיב, אסור להעתיק אותו? מה הקשר בכלל?

sassas36

New member
ע"פ מה שכתוב בהוראות

כמו שנכתב בשאלה, קניתי הוראות הכנה למוצר ( עשוי מקרטון ופלסטיק) בסוףפ ההוראות יש את ההערה שהוספתי בשאלה. האם ההערה מדברת על איסור שימוש בהוראות למכירה או למוצר שמכינים ? אני יכולה ליצוור את המוצר ולמכור ?

כתוב בפירוש "of this publication"

לא בטוח איך אפשר לפרש זאת אחרת. ובכל מקרה, אם הפובליציה המדוברת היא מתכון נטו לבניית המוצר המדובר, כלומר תהליך שאין בו ייחוד, אני אישית לא חושב שאפילו על זה יש זכות יוצרים. אבל כאמור - אני לא עו"ד.

למעלה