שאלה לגביי חוזה חכירה ברכישת דירה יד שניה בבניין משותף

TheUnstoppable

New member
שאלה לגביי חוזה חכירה ברכישת דירה יד שניה בבניין משותף

שלום,

אני במשא ומתן לקראת רכישת דירת יד שניה בבניין משותף כשהקרקע שייכת לקק"ל.
העו"ד שלי קיבלה מהעו"ד של המוכרים את חוזה החכירה, ועליו חתומים הבעלים הנוכחיים, הם קנו את הדירה ישירות מהקבלן, הבנין בן 10 שנים ועבר פינוי בינוי, לפני הפינוי בינוי היה שם בית ישן.

שתי שאלות לגביי חוזה החכירה:

1) העו"ד שלי טוענת שאין צורך שאני אחתום על חוזה החכירה ושרק החוכרים הראשונים צריכים לעשות את זה ומה שחשוב זה מה שרשום בטאבו. האם באמת זה מה שתמיד עושים? רק החוכרים הראשונים מוזכרים בחוזה החכירה וכשמוכרים את הדירה למישהו אחר, אז חוזה החכירה נשאר כמו שהוא מבלי להוסיף חתימה של החוכר החדש או להוציא חוזה חכירה חדש על שמו?. מדוע אם כך לא חתומים שם בעצם החוכרים של הדירה בבית הישן שהיה שם קודם?.

2) בחוזה החכירה לא רשמו את "הערך היסודי של המגרש", החלק הזה פשוט נשאר ריק, האם זה בעייתי?. (העו"ד שלי אמרה שזה הטריד אותה קצת, אבל זה לא נורא), אילו בעיות יכולות לצוץ מכך אם בכלל?.

תודה.

כרוכשים אתם נכנסים בנעליהם של החוכרים הראשונים

יש חשיבות לבדיקת הסכם החכירה (בד"ב הוא גם יצורף כנספח להסכם המכר).
אעיר בזהירות שחשוב שתהיו מיוצגים ע"י עו"ד שעיסוקו במקרקעין ולא כזה שעושה הסכמים "על הדרך".
&nbsp
בהצלחה רבה.

TheUnstoppable

New member
תודה אבל לא הבנתי מתשובתך

האם יש צורך להעביר את חוזה החכירה על שמי או שהוא אמור להישאר על שם החוכרים הראשונים?

TheUnstoppable

New member
הזכויות כן, אבל לגביי חוזה החכירה מול המנהל, חתומים עליו

החוכרים הראשונים, העו"ד שלי טוענת שאין צורך לשנות את החתימה עליו על שמי, זה נראה לי קצת תמוהה, האם באמת כך הדבר?.

zammy

New member
זכות חכירה חייבת להיות רשומה בטאבו

וזאת לאחר אישור מינהל מקרקעי ישראל אלא אם הדירה מהוונת.
עורך הדין שלך חייב לדאוג לכך.

TheUnstoppable

New member
הזכויות מהוונות ל49 שנים, אני לא מדבר על הרישום בטאבו אלא רק

לגביי החתימה על חוזה החכירה עליו חתומים החוכרים הראשונים. בטאבו ברור שהזכויות יועברו על שמי.

למעלה