שאלה לגביי מסע חוץ ארצי

Forever Odd

New member
שאלה לגביי מסע חוץ ארצי

אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל אני בכל זאת אשאל: אוקיי, כרגע סיימתי לראות תוכנית בנג'יונל גאוגרפיק על מסע חוץ ארצי או בין גלקטי או כל שם אחר, והם דיברו שם בין היתר על הבעיה של חוסר כוח משיכה, על העובדה שללא כוח משיכה צפיפות העצמות בגופינו הולך ופוחתת והם הציעו כל מיני הצעות לשימור צפיפות העצמות בעזרת כוח צנטריפוגלי כמה שעות ביום, אז השאלה שלי היא, האם זה אפשרי לבנות מן ספיננת חלל או משהוא בסגנון.. עגולה שמסתובבת סביב עצמה ובעלת בסיס שלא מסתובב, וכשהיא מסתובבת סביב עצמה במהירות מסוימת זה ידמה את כוח הגרוויטציה על כדור הארץ לא? <לפחות במהירות מסויימת>, האם הדבר הזה נכון? ואם כן האם הוא בר ביצוע?

kozakish

New member
נראה לי שזה נכון, עם בעיה קטנה

אני לא בטוח עד כמה זה חשוב ומשפיע, אבל יתכן כי ספינה כזו תגרום לבעיה בגוף האדם, משום שכוח הכובד יהיה תלוי במרחק מהמרכז. חוץ צריך שהדם לא יתחיל להפרד למרכיביו כמו בצנטרפוגה המשמשת בדיוק למטרות אלו. הערה: רק חשבתי על הנושאים האלה, אין לי באמת ידע כמותי בעניין.

niv1990

New member
אני חושב שכן

לא יודע אם הוא בר ביצוע, אבל סיבוב עצמי אמור להפעיל כוח שקול דומה, ואם אני לא טועה זו רעיון שחושבים עליו.

sagima

New member
כן

זה גם אחד הדיזיינים של תחנת חלל, טבעת ענקית שמסתובבת סביב המרכז שלה כך שנוצרת "כבידה", ואז אנשים גם יוכלו לחיות שם בנוחות כי תהיה להם ריצפה (שזה גם בעיה פסיכולוגית מאוד קשה בטיסות לחלל) וכאלה.

למעלה