שאלה לגביי רווח בשיניים.

CheN 007

New member
שאלה לגביי רווח בשיניים.

אני בת 17,כול חיי היה לי רווח גדול בין השיניים הקידמיות והחלטתי שאני רוצה לצמצם את הרווח הזה, הרופא שיניים אמר לי שהפיתרון הוא או טבעות בשיניים (גשר) או הדבקת מין חרסינה כזאת על השיניים שתסתום את הרווח הזה בעיניי המתבונן. עכשיו השאלה שלי היא,האם יש סיכונים כולשהם בהדבקת החרסינה? הוא אמר לי שזה מאוד עדין אז אני יצטרך להזהר ולא לאכול דברים כמו פיצוחים,אבל השאלה היא האם הדבקת חרסינה יכולה לגרום לי לנזק בשיניים? לגרום להם להתעקם? לכאוב? מה הסיכונים? תודה מראש אם מישהו יודע ויענה.

חזיתות (פסטות) חרסינה

שימוש בציפויי חרסינה על מנת לצמצם דיאסטמה (רווח בין השיניים הקדמיות) הוא טיפול מקובל כשיש בו צורך, אך אינו מתאים בכל מקרה. את החרסינה לא "מדביקים" על השיניים כמות שהן, אלא הדבר דורש הכנה (השחזה) של השן, בדומה להכנת השן לכתר, אך פחות. כלומר, דרושה הקרבה של חומר שן לטובת האסתטיקה. עם זאת, הכנה לא מספקת של השן או בצורה לא נכונה, אכן עלולה לגרום לכך שהציפוי יישבר או ייצא בזמן הפעלת כוח על השן בכיוון מסוים, למשל בנגיסה. ישנם עוד שיקולים לכאן ולכאן, ואין טעם לפרטם מבלי להכיר את המצב הספיציפי שלך. בכל מקרה, לפני שמחליטים, מומלץ לעשות הדמייה בפה של התוצאה הצפויה. לעיתים, מתברר שהתוצאה שתתקבל לא תהיה אסתטית מספיק, ואז אפשר להחליט שהמצב הנוכחי עדיף, לפני שעושים מהלכים לא הפיכים ומשחיזים את השיניים. לדוגמה: מתברר ש"הרחבת" השיניים על מנת לצמצם את הרווח תביא לכך שזוג החותכות העליונות המרכזיות ייראו רחבות מדי, בצורה לא-טבעית. המטרה בטיפולים מהסוג הזה היא לקבל מראה טבעי ואסתטי ככל האפשר, ולא רק לצמצם את הרווח. רוחב השיניים צריך להיות פרופורציונלי לשכנותיהן, יש להתחשב בצורתן ובקמירותן של השיניים, קו החיוך, קו החניכיים ועוד...
בהצלחה!

CheN 007

New member
ואין עוד אופציות?

אין עוד דרכים לצמצם רווח מבלי להשחיז את השיניים ולעבור את ההליך הזה? תודה על התשובה אגב.

יש

1. יישור שיניים (הוצע לך) 2. ציפויי חרסינה מסוג Lumineers שאינם דורשים השחזה, אך מיוצרים בארה"ב ועלותם גבוהה מאוד. בנוסף לכך, אם מדובר על זוג שיניים בלבד תיתכן בעיה בהתאמת הצבע. לכן, במקרה כמו שלך זו לא האופציה המועדפת ועדיף לעבוד עם טכנאי אומן שמתמחה בעבודות אסתטיות בארץ, על מנת להשיג תוצאה מושלמת. 3. הכנה מינימלית יותר ותוספת חרסינה / חומר מרוכב רק באזורי מפגש השיניים, אך גם לכך יתרונות וחסרונות. חשוב להדגיש שכל התשובות הן ברמה העקרונית בלבד, מאחר ולא בדקתי אותך. אין מנוס, שבי עם הרופא שלך ודוני עימו באפשרויות השונות.

למעלה