שאלה לגביי רכישת מכשיר חדש

שאלה לגביי רכישת מכשיר חדש../images/Emo53.gif

שלומלום לכולם, לצערי הפאלם שלי שבק חיים ואני שוקל לרכוש מכשיר חדש והלבטים גדולים. האם לרכוש את הפאלם M505 החדש? או אולי לעבור למכשיר IPAQ? מה אתם ממליצים? ובכלל האם לרכוש את המכשיר בארץ או להביא מחו"ל. כמו כן לגביי ה - IPAQ הבנתי שיש מכשיר חדש 3870 האם כדאי לרכוש אותו? בקיצור קצת עזרה מאלו שיש להם נסיון. ומידע היכן ניתן לרכוש את המכשירים בארץ במחירים טובים, כולל מכשירים יד שניה. לגביי עצמי, משתמש במחשב כל היום, בעיקר בתוכנת גולדמיין ואינטרנט. בנוסף כותב הרבה בוורד. שלומלום

שוב אותו סיפור

בן אדם מגיע, מטיל פצצה: "שאלה לגבי רכישת אוטו חדש". שלומלום לכולם, לצערי הרנו 19 שלי שבק חיים ואני שוקל לרכוש רכב חדש והלבטים גדולים. האם לרכוש את הרנו מגאן החדשה? או אולי לעבור לרכב חדש Nissan Terano למשל, מה אתם ממליצים? ובכלל האם לרכוש את הרכב בארץ או לייבא מחו"ל. כמו כן לגביי ה - Nissan הבנתי שיש מכשיר חדש Patrol האם כדאי לרכוש אותו? ועכשיו ידידי, אולי תספר לנו מה עשית עם הפאלם, למה בכלל אתה צריך מחשב כף יד, מה התקציב העומד לרשותך, מה תעשה עם הפאלם/פוקט פיסי, מה חשוב לך במחשב כף יד וכו´

למה אתה כועס?

שלומלום לך, אז ככה, כתבתי כבר בשאלתי המקורית מה אני עושה בענייני מחשבים. בפאלם השתמשתי באופן מסיבי ביומן, ספר טלפונים, תזכורות, תוכנה להזכרת תאריכי יום הולדת וכו´. כפי שציינתי אני גם כותב הרבה בוורד ואשמח לקחת מסמכים איתי ולכתוב בדרך. לגביי תקציב אין לי מגבלה ספציפית אך מטבעי אינני מוציא כספים לחינם. מה שחשוב עבורי במיוחד זה התמיכה בעברית. ואשמח שתהייה למכשיר יכולת הקלטה טובה ולזמן ארוך ככל האפשר, מקווה שנתתי עכשיו מספיק נתונים. שלומלום

קשיו

New member
ברגע שציינת שהעברית חשובה לך

הכרעת את הכף היות ואתה תתאכזב מהעברית הנוכחית של הפוקט פיסי, מה גם שאתה בא עם נסיון מהפאלם.... המלצתי היא ללכת על פאלם , למרות שבאופן כללי אני תומך נהלב של הפוקט פיסי. ואם כבר פאלם אז תשקול את המכשיר של סוני - קליי שלדעתי הוא הטוב מבין כולם - או אפילו תחכה קצת לראות מה הדגמים החדשים של פאלם מציעים (705)

תודה על התשובה ותהיות נוספות

שלומלום לך, תודה על התשובה. האם אתה יכול להפנות אותי לקישורים לגביי המכשיר של סוני שדיברת עליו. לגביי האייפק, מה בדיוק הקושי שם עם העברית והאם הוא קרדינלי. חשוב לציין שבפאלם לא השתמשתי בכתב יד ואת עיקר החומר הייתי מקליד על המחשב הרגיל ומסנכרן לפאלם. כמו כן קראתי כאן על מכשיר פוקט פיסי אחר שנקרא e-200 האם יש קישור לאתר שלו? ומתי הוא אמור להגיע ארצה. תודה מראש, שלומלום

קודם כל הייתי מציע להתביית

אי אפשר להשוות בין פאלם לבין פוקט פיסי, אלו שני מכשירים שונים שנועדו למטרות שונות. פאלם זה אורגנייזר משוכלל עם קצת מעבר, פוקט פיסי לעומת זאת זו מכונת מולטימדיה עם יכולות רבות של מחשב רגיל. המידות/משקל/מחירים גם בהתאם. אם דגם המנהלים של פאלם עולה פחות מ-2000 שקל, הדגם היוקרתי של קאסיו/אייפק/ג´ורדנה מתקרב לארבעת אלפים שקל +, מחירו של מחשב נייד ממוצע- קודם כל תחליט אם אתה צריך את המכשיר לארגן את החיים + כמה תוכנות + טייפ מנהלים אולי (הנדארה למשל), אני מציע לקנות טייפ מנהלים דיגיטלי חיצוני, לא נוח בטווח הרחוק (וגם זולל סוללות) להקליט עם פוקט פיסי + פאלם לכל הדברים שכתבת מתאים גם פאלם וגם פוקט פיסי, שוב, אף אחד לא יכול לעזור לך לבחור מכשיר לפני שתחליט למה אתה צריך את המכשיר נ.ב. i705 לא יגיע לארץ אגב (גם אם יגיע התמיכה האלחוטית לא תעבוד) נ.ב.ב. אולי תקפוץ להאנדי בדיזנגוף סנטר, תסתכל על כל המכשירים שם ותבחר את מה שמתאים לך הכי טוב

Z a k

New member
פרטים נוספים .....

קישור לסיקור על המכשיר של סוני קליי קישור לסיקור על ה E-200 (שהוא ההמלצה שלי מבין כל הפוקט פיסי) שאמור להגיע לארץ תוך שבוע וחצי עפ"י היבואן

תודה רבה על התשובות ועוד משהו....

שלומלום לכם, סליחה עם אני קצת נודניק. בכל מקרה תודה רבה על המידע המפורט. נראה לי שאני אלך על פוקט פיסי. שאלה לגביי העברית, עד כמה המצב רע? האם בכלל אפשר לכתוב בעברית, האם יש מקלדת על המסך בעברית כמו בפאלם? והאם המקלדת המתקפלת תומכת בעברית? ולגביי מסמכי וורד, עד כמה קל לטעון אותם למכשיר ולקרוא אותם ממנו. ואם אפשר הסבר קצר להדיוט כמוני לגביי ההבדלים בין אייפק 3850 לקסיופאה E-200 למה הקסיופאה נחשב יותר טוב? ושאלה אחרונה היכן רוכשים את מכשיר הקליי של סוני בארץ? תודה מראש, שלומלום.

daarren

New member
באתר בוולה פירסתי לינק לסקירות

של המכשירים האלו. לגבי העברית המצב לא רע ( לא מי יודע טוב) אבל היא מתפקדת. יש מקלדת על המסך ( וירטואלית). המקלדת המתקפלת לא תומכת עברית. ( כרגע). וורד זה וורד והוא חלק אינטגרלי ממערת ההפעלה של ה-PPC . אני הייתי ממליץ על IPAQ פשוט יש המון מכישירים בארץ ותוכל לקבל תמיכה יותר טובה מהאנשים שאוחזים בו. ( לא ניראה לי שהחברה של CASIO יוכלו למכור כמות משמעותית מה שכן עש כמה שזכור לי אין תמיכה עברית ל-CASIO )

Z a k

New member
לגבי הקסיו....

בשלב הראשון לפעי מה שהבנתי מהיבואן יגיע משלוח מצומצם שימכר רק בהנדי ולגבי העברית ...הוא אמור לתמוך אני לא יודע איך בדיוק ,אם זה יהיה אותה העיברית שיש בIPAQ של משובית או שזה יהיה העברית שקסיו פיתחו בכל מקרה בתערוכה שהציגו את הדגם הקודם של קסיו הוא היה עם עברית... כך שיש למה לצפות....(ואני מקווה שלא להתאכזב) לגבי התמיכה במכשיר, אני כבר לא יודע מה טיב השירות שלהם מה שכן אני מציין שתי באגים שהתגלו במכשיר שכדאי לבדוק לפני הקניה אם הם תוקנו 1. תאורת מסך נשרפת אחרי שבועיים (אובחן במכשירים הראשונים) 2. בעית מתח ליציאת כרטיס ההרחבה CF (לא ידוע אם תוקן אובחן בשימוש עם כרטיס רשת אלחוטית שלא קיבל מספיק מתח לעבודה)

castroman

New member
לך על האייפק....

היה לי נסיום עם הרבה מאוד מכשירים..... והipaq הוא הכי טוב שיש!!! לך עליו בגירסה 3870... אם כי יש בעיות בנושא הבלוטות בארץ... אז כנראה תיאלץ לקנות בחו"ל... אביאל

האם אתה מוכן לפרט בבקשה

שלומלום לך, האם אתה מוכן לפרט את הנסיון והמכשירים שניסית? אני די סומך על אדם צייג שדווקא ממליץ שלא ללחת על ה - ipaq. זה מכשיר פוקט פיסי ראשון שלי ואני מתלבט (בסוף עוד אקנה פאלם m505 וזהו) מחכה לשמוע ממך, שלומלום

למעלה