שאלה לגביי alien registration number

שאלה לגביי alien registration number

שלום לכולם,
אני מתעניינת בעבודה כטכנאית רנטגן בארה"ב, והתברר לי שעליי ללמוד 6 חודשים ואז לגשת למבחן רשיון אמריקאי כדיי שיכירו בתעודות שלי.
אני אמורה להרשם לבית ספר קיים וללמוד בתוכנית מתקדמת, הבעיה שהם דורשים alien registation number וגם social security number
איך אני יכולה לשהות בארה"ב ולהגיע למעמד שבכלל מאפשר לי לקבל alien registation number?

חשבתי על להרשם ללימודים ללא קשר,לקחת כמה קורסים רק כדיי לקבל ויזת סטודנט ואז אולי תחת הויזה אני מקבלת את alien registation number זה מה שיאפשר לי לקבל את הרשיון. זה נכון?

אשמח לעזרה,
תודה מראש :)

AlicePJ

New member
אל תעשי קומבינות

תחפשי מוסד שמלמד טכנאות רנטגן ומעניק ויזת לימודים, בלי לעשות כל מיני קומבינות עם מוסדות אחרים ולימודים של דברים שאת לא מעוניינת ללמוד. אני בטוחה שיש המון המון מוסדות ברחבי ארה"ב, בטוח אפשר למצוא מוסד שיעניק לך ויזת לימודים.
כדי לקבל ויזת לימודים את חייבת להיות בלימודים במשרה מלאה, כלומר כמה קורסים לא יספיקו, את חייבת תוכנית מלאה.
הבעיה היא שלימודים לא יעניקו לך אישור עבודה, אלא רק אישור לימודים שבסופם תצטרכי לחזור לישראל. כדי לעבוד בארה"ב תצטרכי למצוא מקום עבודה שיוציא לך ויזת עבודה, ויוכיח שיש לך כשרונות מיוחדים ואי אפשר למצוא אמריקאי שיכול לעשות את אותה עבודה. בנוסף, תצטרכי שיהיה לך תואר ראשון או 12 שנות ניסיון בעבודה הזאת כדי לעמוד בתנאי הסף לקבלת ויזת עבודה. גם אם במהלך הלימודים תקבלי סושיאל סקיוריטי נאמבר, זה עדיין לא אישור עבודה ולא יאפשר לך להשאר בארה"ב כשתסיימי ללמוד או לעבוד בארה"ב בצורה חוקית.

John the Savage

New member
זה לא יעזור לך, מכמה סיבות

1. ויזת סטודנט נועדה ללימודים במוסד לימודים מסויים. אם תקבלי ויזה עבור לימודים במקום אחד ותלכי ללמוד במקום אחר, את עוברת על חוקי ההגירה.

2. ויזת סטודנט מחייבת אותך ללמוד בהיקף של משרה מלאה. לא ניתן רק לקחת כמה קורסים.

3. בכדי לקבל Alien registration number לא מספיק ויזת סטודנט. סטודנטים זרים מקבלים את המספר הזה רק אם הם מקבלים אישור עבודה (EAD). לאישור כזה זכאים רק במקרים ספציפיים (כגון תוכנית OPT) ורק באישור מוסד הלימודים.

4. מאד סביר שמוסד הלימודים שבדקת מקבל רק אזרחים או בעלי גרין קארד ולכן מבקש את המספרים הנ"ל.

AlicePJ

New member
ותוודאי שזה מוסד רציני - יש מוסדות שידועים

בתור קבלני ויזות סטודנט שהם לא מוסדות רציניים באמת, והשגרירות מכירה אותם ולא תיתן לך ויזה אם תרשמי אליהם. אם זה מוסד רציני ואמיתי אז זה יקטין את הסיכון מבחינתך.

למעלה