שאלה לגבי אוהל

fazer_1000

New member
שאלה לגבי אוהל

אני צריך לקנות אוהל לטיול אבל אקנה אותו ככה"נ בארה"ב (גם זול יותר באופן משמעותי וגם אני אהיה שם תקופה קצרה ולא בא לי להסחב מהארץ ולהסתובב שם עם שק"ש ואוהל וכל העניינים). מאחר ובחו"ל יש אלפי חברום ודגמים ולכולם ביקורות שונות ומשונות ואין לי הרבה הבנה בתחום- אם תוכלו להכווין אותי בגדול לתכונות שאמורות להיות באוהל וכמו כן מה החשיבות של עמידות כלפי רוח וגשם. בגדול אני מתכנן לקחת אוהל של שניים או שלושה אנשים שמתאים ל3 עונות. העניין הוא שזה לא מסתכם בזה ויש אוהלים שיותר עמידים בגשם ורוחות וכאלה שפחות, מה שבדר"כ אומר גם שהם יותר קלים ומאווררים, שנראה לי שזה דבר חשוב. השאלה היא כמה פעמים יוצא (אם בכלל) לישון בטרקים כשיורד גשם והאם אלו גשמים חזקים? רוחות? שלג, רחמנא ליצלן? ממה שקראתי אני מבין שהאוהלים היותר אטומים לגשם הם גם יותר יקרים ואני מחפש משהו שלא יעבור את ה150-170 דולר שנראה לי סביר. אגב, בבקשה אל תמליצו לי על DOITE כי שמעתי עליהם רק דברים רעים מלא מעט אנשים (שחלקם אפילו לא טירקו יותר מדי ועדיין היו להם בעיות) כך שאני מעדיף מראש לחסוך את החוויה.

SOLO TREKKER

New member
יצא לי לא מעט לישון בטרקים

בגשם ובברד, וגם פעמיים להיות תקוע באוהל 36 ו- 48 שעות בשלג בלתי פוסק. גם אני קניתי את האוהל הנוכחי שלי בארה"ב בחנות REI באנקורג' - אלסקה. ל- REI יש חנויות בכל עיר גדולה בארה"ב כך שלא תהיה לך בעיה למצוא אותה. האוהל הנוכחי שלי הוא אומגה של SIERRA DESIGN. אוהל לשני אנשים, 4 עונות. ראה בקישור: http://sierradesigns.com/tents.display.php?id=65

natyh

New member
סיירה דיזיין מאונטיין הארדוור

נורת'; פייס אלו החברות המובילות , ראה ב אי ביי מוצרים למיניהם יש חברות נוספות פחות טובות , בעיקרון יתכן מאד שתמצא עצמך בשלג או גשם סוחף בטרקים , אין בדרום אמריקה הנחות מבחינת עמידות לגשם או ו רוח. (אומנם שירשרת אליך סולו אל הכונה לפייזר ) האופציות הן לשכור שם בכל מקום בו האטרקציה היא טרקים הוארז קוזקו וכדומה . לקנות בארה"ב אוהל הכי טוב שאפשר ההבדל במחיר לא מאד משמעותי בין האוהלים הטובים לפחות טובים . אתר REI הוא אתר מחנאות מצוין . והנה קישור אפרופו אלסקה נא להתעלם מהפירסומת... ובתמונות חנות rei

The Cat Woman

New member
../images/Emo45.gifגם לי יצא לא מעט ...

יש לי אוהל של SALEWA, 2 עונות, אוהל לשני אנשים. קניתי בארץ, הציעו לי עליו מחיר ממש טוב (חנות של חבר) בכלל- לפי מה שהבנתי מספיק אוהל 3 עונות והבנתי גם שSALEWA חברה מעולה בכל הקשור לאוהלים (וגם שק"שים האמת) לא מכירה חנויות בארה"ב ולא הייתי, אז אסמוך על המילה של הבחורצ'יקים פה- קנה בארה"ב

fazer_1000

New member
ראיתי את האוהל הנ"ל בכמה מקומות ויש לי

הזדמנות לקנות אחד חדש ב200$ כולל משלוחה, סביר? (EBAY) הבעיה שנראה לי שהוא טיפה כבד, בכל מקום שקראתי עליו מציינים שהוא קצת כבד אפילו ביחס לאוהל שלושה אנשים. אגב, אני מניח שבטרקים שונים אני ארצה לישון עם עוד מישהו כדי שאפשר יהיה גם לחסוך באוהל ולחלק את המשקל- יש מקום באוהל לשני אנשים (לא בכפיות..)? ואיך הוא מבחינת אוורור כשלא יורד גשם? אני די זורם עם קור אבל חום ולחות זה משהו שאני פשוט לא סובל ולא מסוגל לישון איתו.. תודה אגב לכל המגיבים.

SOLO TREKKER

New member
תשובות:

המחיר נראה לי סביר בהחלט. לגבי המשקל - בהשוואה לאוהל 3 אנשים של SIERRA DESIGN (דגם אלפא) האוהל הזה בהחלט לא כבד. אני הלכתי איתו לא מעט ולא היתה לי בעית משקל. בטרק שעשיתי בקווקז ביולי שעבר, ישנו שני אנשים באוהל הזה (בשאר הטרקים שלי איתו הייתי לבד). יש בו מקום לשני אנשים (לא בכפיות
), רק שאת הציוד משאירים ב"מרפסת" של האוהל (החלק של יריעת הכיסוי עם פתח הכניסה). האוורור שלו מצוין (אחרת, גם בקור, היתה נוצרת התעבות אדים באוהל שהיו הופכים למים במהרה. זו גם הסיבה שבעת ההקמה יש למתוח את יריעת הכיסוי כדי להימנע ככל האפשר מאזורי מגע בינה לבין גוף האוהל). כשחם מאוד - יהיה חם באוהל. ע"י השארת פתח יריעת הכיסוי פתוח אפשר לסלק חום מהאוהל/לאוורר אותו בצורה יעילה יותר.

למעלה