שאלה לגבי אולטרסאונד אצל ד"ר ורד אייזנברג

Koala Bear 1

New member
שאלה לגבי אולטרסאונד אצל ד"ר ורד אייזנברג

שלום!

אני מעוניינת לעשות אולטרסאונד אצל ד"ר ורד אייזנברג בעקבות חשד לאנדומטריוזיס, ויש לי כמה שאלות:
1. האם ניתן להגיע לאולטרסאונד אצלה מבלי לפגוש לפני כן רופא מומחה בתחום?
2. האם ניתן לעשות את האולטרסאונד אצלה בפרטי, או רק בתה"ש?
3. האם בתה"ש ניתן לקבוע תור ישירות לאולטרסאונד אצלה? אם לא, כיצד זה הולך?
4. יש לכן אולי מושג מה אורך התורים למטרה זו..?

תודה רבה רבה!!
קואלה.

לואי84

New member
אני ביררתי בעבר

לגבי האופציה לעשות אצלה את האולטרסאונד באופן פרטי כי הי קיבלתי תור מרוחק בתל השומר. המזכירה שלה אמרה לי שאת האולטרסאונד הספיציפי לאנדומטריוזיס היא עושה רק בתל השומר ולא במרפאה שלה (לא ברור לי אם זה כי האולטרסאונד בתל השומר יותר משוכלל, יש מצב שכן). מה שקרה בסוף שהחליטו בתל השומר שהיא תבוא עוד יום ואז הקדימו לי את התור.
כל זה היה לפני כחצי שנה אז אולי הדברים השתנו מאז...
האם אפשר לעשות רק את האולטרסואנד בלי ייעוץ במרפאה בתל השומר, אני לא יודעת להגיד לך. תבררי במרפאה עצמה.
האם החשד הועלה ע"י רופא נשים "רגיל"? ועל סמך מה? בכל מקרה מומלץ לפגוש מומחה בתחום...

Koala Bear 1

New member
לואי -

זה שהחליטו שתבוא בעוד יום והקדימו לך את התור - נעשה בזכות פנייתך למזכירה שלה במקום הפרטי, או בלי קשר?
מה היה אורך התור פחות או יותר (חודשים..?)?
אשמח מאוד לראות מומחה, אני פשוט לא רוצה לחכות כי הזמן יקר (לקראת תרומת ביצית...), אז העדפתי להתחיל מהאולטרסאונד אם אפשר...
החשד הועלה בעיקר על ידי, בעקבות קריאה ממושכת, וריבוי של סימטומים שעשויים להעיד... את ההפניה קיבלתי מרופאת הפריון שלי (לא "רגילה".. :) ).

לואי84

New member
לא במקום הפרטי

אלא בתל השומר. הסברתי למזכירה שם שחשוב לי לעשות את האולטרסאונד כמה שיותר מהר כי הקיבלתי המלצה מרופא פנימי לעשות CT בטן והתלבטתי מאד. כנראה עוד בנות התלוננו שהתורים רחוקים ובגלל שהיה עומס אמרו שיוסיפו יום שהיא תבוא לתל השומר. לא יודעת אם זה היה משהו חד פעמי/זמני או לטווח ארוך.
כן, אם אני זוכרת נכון זה היה בסדר גודל של חודשיים שלושה לא זוכרת בדיוק) אבל בסוף עשיתי אותו תוך שבועיים שלושה...
נראה לי שעם מספיק שיכנוע אפשר לקבל תור יותר מהר.

Koala Bear 1

New member
המון המון תודה לך!

עזרת לי מאוד ואף עודדת!

אתקשר לשני המקומות ביום ראשון על הבוקר. (יש סיכוי שעובדים בשישי..?)

לואי84

New member
לא עובדים בשישי

ובתל השומר עונים רק עד 14-15 בצהריים. אם לא יענו לך מיד, אל תתייאשי. פשוט יש רק מזכירה אחת שעונה לטלפונים ועושה את כל השאר אז לפעמים קורה שצריך להתקשר הרבה...

בשמחה רבה, שיהיה בהצלחה.

לואי84

New member
קחי בחשבון

שלא תמיד רואים משהו באולטרסאונד גם אם הוא מאד משוכלל ונעשה ע"י מומחית כמו ד"ר אייזנברג. רופא מומחה לאנדו', יכול לפעמים לזהות מוקדים ע"י מישוש בבדיקה ידנית אז כדאי ללכת על כל החבילה...

Koala Bear 1

New member
טוב שאת אומרת.

אם כך אקבע בכל מקרה את שתי הפגישות.
איך עובד בד"כ התהליך? קובעים מראש את שני התורים, או לרוב רופא מפנה ל- US?
צריך שני טפסי 17 נפרדים מהקופה?

תודה רבה!!

לואי84

New member
הרופא מפנה לאולטרסאונד

וכן, הבאתי טופס 17 נפרד כשבאתי לאולטרסאונד עצמו.

לואי84

New member
ואם לא עשית אף פעם

בדיקה דם של CA 125 רוב הסיכויים שהרופא שם יגיד לך לעשות אותה, אז את יכולה כבר לבקש מהרופא בקופה...

לואי84

New member
זה עוד משהו

שיכול להצביע על כיוון של אנדו'. אבל כמו שאמרתי, לא תמיד. למשל אצלי התוצאה הייתה בנורמה אבל יש לי אנדו'.

לואי84

New member
לפעמים חושדים באנדו'

על פי תלונות בלבד בלי שמוצאים ממצאים כלשהם ואם הסמן גבוה זה יכול להוות אינדיקצי שזה הכיוון.

ההיגיון אומר שקודם כול צריך לעשות US

כדי לאבחן בכלל אם יש לך אנדומטריוזיס. כך היה אצלי לפחות. תורים רחוקים מאוד.

למעלה