שאלה לגבי אולטרסאונד

שאלה לגבי אולטרסאונד

שלום, לאחרונה פניתי לרופא נשים לצורך בדיקה כללית שיש לבצע מידי חצי שנה. בזמן שהרופא בדק אותי הוא אמר כי הרחם שלי מעט מוגדל ושלח אותי לעשות בדיקת אולטרסאונד על מנת לבדוק את גודל הרחם ומרקמו (הוא לא עשה לי במקום כיוון שמדובר במרפאה צבאית ולא היה ברשותו מכשיר שמבצע אולטרסאונד). כשקבעתי תור נאמר לי כי חצי שעה לפני הבדיקה עלי לשתות 6 כוסות מים. עכשיו השאלה שלי היא כזו - שמעתי שיש גם מה שנקרא אולטרסאונד וגינלי, האם מישהו יודע אם הבדיקה שאליה הופניתי היא וגינלית או רגילה, ע"פי הפרטים שמסרתי? ודבר נוסף - ביום הבדיקה אני אמורה להיות במחזור, האם עלי לדחות את הבדיקה?

בדיקת אולטראסאונד

רוב הסדיקות המבוצעות כיום הינן בדיקות וגינליות ולדעתי זו הבדיקה שעלייך לעבור, ובבדיקה זו אין צורך לשתות אלא להפך, יש צורך להתרוקן לפני הבדיקה. אין בעיה עם המחזור אך עדיף לבצע מיד לאחריו.

דווקא להפך

דרשו ממני לשתות 6 כוסות מים חצי שעה לפני הבדיקה ולא להתרוקן! פרט נוסף שלא ציינתי הוא שבהפנייה כתוב שהבדיקה הנדרשת הינה TVS. יש לך מושג מזו הבדיקה הזו? ובכלל מזה אומר רחם מוגדל? העניין הזה מאוד מלחיץ אותי...

כמו שכתבתי

עלייך לרוקן שלפוחית לפני הבדיקה. TVS זו בדיקת אולטראסאונד וגינלית, וכנראה היית טעות בהוראות שניתנו לך. רחם מוגדל יכול לנסוע מסיבות שונות וזאת הסיבה שהומלץ לך לבצע בדיקות אולטראסאונד - לדעת מה הסיבה אצלך.

למעלה