שאלה לגבי אופניים עם מנוע

orofek

New member
שאלה לגבי אופניים עם מנוע

ראיתי בשכונה שלי ילד שהרכיב על האופניים שלו מנוע 50 סמ"ק. עכשיו השאלה היא לגבי רישיון של הכלי הזה ליסוע.... מותר לילד ליסוע בו? דרוש רישיון? ואם כן- רישיון 50 סמ"ק? לי נראה הגיוני שאסור ליסוע על הכלי הזה ללא רישיון (כי בכל זאת-יש לו מנוע) אבל מצד שני- לאופניים צריך רישיון?

וואלה גם עם רישיון אסור לו...

הכלי הזה הוא כלי רכב ממנוע שצריך ביטוח חובה, טסט ורישיון... כמו קורקינט על בנזין לא חוקי, כי אין ביטוח ואין טסט...

orofek

New member
תודה רבה

כשאני חושב על זה זה באמת הגיוני, וכמו שחשבתי אסור לו ליסוע. תודה

לדעתי מותר

חבר שלי בנה אופניים חשמליות (נותנות 2 כ"ס בערך) והוא מגיע איתם למהירויות של 50 קמ"ש ויותר. הוא נוסע אים כבר שנתיים בכל חיפה והסביבה. שמעי שכלי רכב שבונים לבד לא נכנסים לקטגוריה של "כלי רכב ממונע" אלא נחשב למכונה ניסיונית או מעין אב טיפוס. תמיד אם תופסים אותו, הוא יכול לומר שבדק את היצירה החדשה שבנה. אבל כל זה לא בא ממקור מוסמך.

כRובי

New member
אכן, אתה מקור לא מוסמך

ועדיף לחשוב פעמים לפני שטורחים לפרסם הודעה שכזו שמתחילה ב" לדעתי מותר" אבל מסתיימת ב "כל זה בא ממקור לא מוסמך".

אפשר לחשוב שכל אחד כאן מקור מוסמך

סיפרתי סיפור וחוות דעת אישיים. תעשו עם המידע מה שאתם רוצים. לפחות אני טורח לומר שאני לא בטוח! צרות העין של אנשים משגעת אותי! ג'יג'ס פאקינג קריסט!

כRובי

New member
זה לא צרות עין - זו שאיפה למקצועיות

לא צריכים להיות מקור מוסמך כדי לתת תשובות. אבל כן צריכים להיות עם ראש על הכתפיים ולהבין שאם אתה בעצמך לא בטוח במה שאתה אומר, אז אין צורך להטעות אחרים או לטרוח בכלל לכתוב את ההודעה.

למעלה