שאלה לגבי אורך קפיץ של FOX DHX

bsphere

New member
שאלה לגבי אורך קפיץ של FOX DHX

היה לי על האופניים קפיץ 450x2.8, החלפתי בחנות ל 550x2.8. הקפיץ החדש בלי שום ספק ארוך יותר. איך זה יכול להיות? 2.8 לא מציין את אורך הקפיץ ? זה בסדר להשתמש בקפיץ ארוך יותר? אורך המהלך של הבולם הוא 2.5. אורך הבולם 8.5.

bsphere

New member
רכבתי איתו איזה 8 פעמים בסה"כ

יש לי YETI AS-X. אני שוקל 75. קיבלתי את האופניים עם קפיץ 450, באתר של יטי יש טבלת קפיצים וזה מה שרשום שמתאים לי. עם הקפיץ הזה קיבלתי סאג של בערך 50%. בגלל הזמינות הטובה של דברים בארץ החלפתי לקפיץ 550 שהיה במקרה על איזה אופניים בחנות, עכשיו יש לי סאג בערך 30 אחוז, אולי קצת יותר כשהפרילוד פתוח כמעט עד הסוף אבל המתלה מרגיש קצת קשיח (לפחות בישיבה עליו סתם, עוד לא יצא לי לרכב) - אולי סתם בגלל שאני לא רגיל. אז 2 שאלות, 1) כדאי לי להשאיר את הקפיץ 550 שהסאג שלו נראה סבבה או לנסות להשיג קפיץ 500? 2) איך יכול להיות שהקפיץ החדש יותר ארוך מהישן (אני יודע את זה לפי המקום שהטבעת פרילוד נמצאת כשהפרילוד פתוח עד הסוף) כששניהם מידה 2.8. והאם זה בסדר שהקפיץ יותר ארוך או שאני יכול לגרום איזה נזק לבולם?

2.8 - לא מציין אורך קפיץ

המספר המדובר מציין אורך מהלך בוכנה. יכול להיות שקפיץ 450 יהיה קצר קצת יותר מקפיץ 550. בשני הקפיצים: אם מדובר בקפיצים מקוריים של יצרן הבולמים - כנראה היצרן עשה אותם כך בכוונה. בכל אופן, הכי טוב לשלוח מייל למחלקת שירות לקוחות של יצרן הבולמים ולבדוק את זה איתם.

bsphere

New member
שניהם קפיצים מקוריים של FOX

היה לי קפיץ 450x2.8 והחלפתי על סמך זה לקפיץ אחר 2.8. מהלך הבוכנה כאמור הוא 2.5 אינץ. יכול להיות שקפית יותר קשה צריך להיות לא 2.8 ?

nintense

New member
נראה לי שעל אחד הקפיצים...

הכיתוב שאתה רואה לא נכון. יכול להיות שהקפיץ הקשה, קצת יותר ארוך, כדי לתת לו קצת יותר מקום להתכווץ (הסליל שלו עבה יותר). בכל מקרה, אם האופניים מיועדים בעיקר לדרופים, סאג 30 זה סביר, אם בעיקר לשבילים, תחזיר את הקפיץ הישן ותסגור מעט יותר את הפרילואד.

bsphere

New member
הופאניים לא בעיקר לדרופים

פרירייד כללי, בקפיץ הקודם בלי ספק היה רך מדי, ממש קשה לפדל עם סאג כזה. השאלה היא אם לשבור את הראש על השגת קפיץ 500 או להשאר עם מה שיש ? ובזה שהקפיץ ארוך יותר יש פגיעה בבולם או בפעולת המתלה או שזה בסדר בגלל שזה גם 2.8 (מהלך הבולם 2.5).

nintense

New member
סאג זו העדפה אישית...

אני מתחרה DH עם סאג 50% מתוך בחירה, מתוך הנחה שיש לך DHX 5, אתה יכול לכוון את הפרופדל ולמנוע בובינג בזמן הדיווש ואת הבוטם אאוט כדי למנוע סגירת מהלך, וזאת ללא כל קשר לסאג.

Yaron d

New member
ההבדל נובע מהסיבה הבאה:

כל חברות הבולמים מלבד FOX מציינים בעצם הכיתוב שלהם את מהלך הבוכנה של הבולם בעוד ש FOX מציינים פשוט את המהלך המקסימלי של הקפיץ עצמו, למשל אצלי באופניים המהלך הוא 3" כאשר על הקפיץ היה כתוב 3.25" וכאשר החלפתי לקפיץ טיטניום גיליתי שאין בכלל קפיץ של 3.25 ומבירור עם FOX גיליתי את מה שכתבתי מעל. דנינו

bsphere

New member
אז אם הגיע עם האופניים קפיץ 2.8

זה בסדר שגם החדש 2.8 למרות שוהא יותר ארוך ? (מהלך הבוכנה 2.5)

למעלה