שאלה לגבי איבחון

daniella4

New member
שאלה לגבי איבחון

קראתי כאן בפורום על ילדים שאובחנו רק בגיל 10-11, וזה לא מובן לי עד הגיל הזה הילד היה רגיל? פתאום בגיל הזה הופיעו תופעות מחשידות? זה יתכן לגלות אוטיזם על רמותיו השונות רק בגיל כזה?

doroniz

New member
אבחונים מאוחרים

בהחלט יכול להיווצר מצב כזה - אני יכול להעלות כאן שתי אפשרויות ויתכן שיש נוספות: 1. נסיגה התפתחותית - ילד מתפתח עפ"י הנורמה ובגיל יחסית מאוחר (5 ומעלה) כתוצאה מגירוי חיצוני חזק וטראומתי חלה אצלו נסיגה בהתפתחות. זאת לעומת עיכוב התפתחותי הנותן את סימניו הראשונים בערך בגיל שנה אם כי לא תמיד אנחנו (ההורים, טיפת חלב, רופא הילדים, צוות הפעוטון...) ערים לסימנים אלה מייד. 2. האבחון יכול להיעשות בגיל מאוחר למרות שהטיפול בילד החל שנים קודם לכן. אבחון מאוחר יכול להיעשות, למשל, בשל החשש מהדבקת תוויות (סטיגמות). דורון.

דורי 7

New member
בדרך כלל מדובר על אספרגר

ואז מאבחנים כאשר הבעיות החברתיות מתחילות לבלוט.

daniella4

New member
היתכן צימצום פערים?

זאת אומרת שגם אם אקבל סופסוף את האישור באיבחון, שהילד בסך הכל בעיכוב התפתחותי ומצליח לצמצם פערים. וכלל לא שייך להגדרה הזו. גם אז אצטרך להמתין עד גיל העשרה כדי לראות תיפקודים חברתים? ויכול להיות שילד שנמצא איפשהו על רצף האוטיזם מצמצם פערים?. לדוגמא, בגיל שנה ו-8 לא הצביע, לא הביט בעיניים, הסתכל על גלגלי מכונית הצעצוע משכיבה מהצד, לא חיקה. והיום שנתיים ו-7 תופעות אלו כבר לא קיימות מלבד השכיבה לצד גלגלי האוטו שגם זה בסימן ירידה. הוא אף מדבר צירופים של 2-3 מילים. יכול להיות צימצום פערים כזה בתקופה כזו קצרה? כשאני שואלת בהתפתחות הילד הם לא יכולים לענות לי ואומרים לי שאמתין בסבלנות עד שיהיה איבחון נוסף. וזה לא יהיה כרגע כי הילד עדיין בסימני התקדמות, כך שרוצים לראות לאן זה יתפתח. אבל הזמן הזה גורם לי להיות בספקות. ומכאן אולי גם הקושי לקבל.

ננה f

New member
יתכן גם יתכן .

בהתפתחות הילד הי די אנמיים וכך גם הגדרות שלהם בד"כ . אני מכירה מקרה שאבחנו בגיל 2+ אוטיסט בדרגה בינוני עד גבוה, בגיל 5 קווים אוטיסטיים ובגיל 10 אספרגר . לא בטוח שכל האנומליות יעלמו , אבל חשוב להסתכל על ה"עקומה"(הגרף..לא אסתי..) ולראות שהוא בכיוון עולה כל הזמן לעומת איפה הילד היה לפני חודש/שנה וכו..ולראות שכל הזמן מתקדמים מי שטוב באבחון הזה (לפחות לגבי..) ונתן אבחון מדוייק בגיל 3+ שנכון עד היום ו"נבואתו" מתגשמת הוא פויירשטיין ,, שרבות כבר נכתב עליו בפורום זה .

למעלה