שאלה לגבי איחסון מזון לתינוק

שירי ל

New member
שאלה לגבי איחסון מזון לתינוק

כמה זמן אפשר לאחסן מרק שמכינים לתינוק? אני עושה כרגע מראש לשלושה ימים, אבל כל פעם יוצא לי לזרוק המון. וכמה אפשר להחזיק גרבר שנפתח? (אם לא האכלתי מהצנצנת)
 

דיאנה1

New member
גם אני שומרת את המרק 3 ימים

תעשי פשוט כמות יותר קטנה. או שתאכלו כולכם מהמרק, עכשיו חורף וזה כיף... אפשר גם לטחון הכל, לחלק לצנצנות קטנות (צנצנות ריקות של גרבר למשל) ולהקפיא, וכל יום להפשיר אחת. אבל איכשהו זה לא נראה לי ואני מעדיפה לבשל כל 3 ימים, לשמור במקרר ולטחון כמות של מנה אחת ממש לפני האוכל. לגבי הגרבר - גם 3 ימים, בתנאי כמובן שלא נכנסה לשם כפית שהיתה בפה של התינוק. שומרים במקרר. אפשר לחמם כמה שניות במיקרו אבל לערבב טוב אחרי החימום שלא יהיו חלקים רותחים בפנים. ואני גאה לספר שאני כבר לא שומרת גרבר שנשאר... פשוט לא נשאר. בר מחסל את כל הצנצנת. ויש לי שאלה משלי: איך מכינים דיסת שיבולת שועל אמיתית, מבושלת במים, לא אינסטנט?
 
דייסת שבולת שועל

המתכון מיועד למבוגרים אך נראה לי שתינוק בערך מגיל שנה יכול להתמודד עם הקוואקר כמו שהוא לא טחון. 3 כפות קוואקר, 1 תפוח עץ מגורד בפומפיה גסה, כמה צימוקים - להכניס הכל לסיר קטן, לכסות במים וקצת מעל. לבשל על אש קטנה בערך 3 דקות מהרתיחה. להמתין מסםר דקות. יוצא מעדן אמיתי. אולי לתינוק קטן אפשר לטחון את זה? לא ניסיתי אבל שווה ניסיון.
 

דיאנה1

New member
../images/Emo51.gif נשמע מאד טעים, ננסה. אפשר

לותר על הצימוקים? המליצו לי לא לתת פירות יבשים לתינוק. וצריך להוסיף סוכר? אם כן - מתי? תוך כדי הבישול או אחרי שהדיסה מוכנה?
 

דיאנה1

New member
ניסיתי היום בערב. לדעתי יצא מאד

טעים, אין בכלל מה להשוות אם האינסטנט. טחנתי לאחר הבישול. בר פחות התלהב. אבל הוא היה עצבני ובכה עוד לפני הארוחה אז אולי זה לא קשור לדיסה, הוא רצה רק לינוק ולהרדם. מחר ננסה שוב. ויתרתי כאמור על הצימוקים ובכל זאת יצא מתוק, כנראה מהתפוח. אפשר לבשל גם עם חלב כשהוא יהיה מעל שנה, נכון? אולי יצא עוד יותר טעים. בכל מקרה שוב תודה!
 
אני לא מאוהבי החלב אז לא ניסיתי ו

בטח שאפשר להוסיף סוכר אך לא נראה לי שצריך. (אמרת שיצא מספיק מתוק...) בגרסה הלא מתוקה של הדייסה יש המוסיפים חתיכות אבוקדו ומעט עלי זעתר במקום תפו"ע וצימוקים. בתאבון.
 

רותי ע

New member
גם אני שמרתי 3 ימים וגם הקפאתי

וגם זרקתי עד שגיליתי שהוא מעדיף את הגרבר
והתחלתי לתת לו רק גרבר. וגרבר פתוח לא הייתי שומרת יותר מלמחרת. אבל בד"כ הוא גמר ולא זרקתי.
 
אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה

בצנצנות גרבר וככה כל פעם אני מוציאה צנצנת מפשירה, מחממת ונותנת לאכול.
 

שירי ל

New member
אבל ההקפאה מקלקלת

משום מה כשמפשירים זה נראה ממש רע - מן גושים כאלה, והשומן צף למעלה, בגלל זה אני מהססת להקפיא
 

דיאנה1

New member
קיבלתי טיפ שכדאי להוסיף אורז

לא ניסיתי כי לא יצא לי להקפיא עד עכשיו, אבל אמרו לי שתוספת אורז מבושל משפרת את המרקם גם לפני וגם אחרי ההקפאה.
 
אפשר וגם אפשר - רק שיהיה מבושל היטב

עד כדי דייסתיות (פי שתיים מים והרבה יותר זמן מאורז שלכם).
 
למעלה