שאלה לגבי אימון אישי

רוני לב

New member
שאלה לגבי אימון אישי

הי, איך עובד בדיוק תהליך האימון האישי? אני מחפשת סוג של אימון לצורך הגשמה עצמית (לא אימון למנהלים, אבל כן עם התייחסות לקריירה כאחד מהכלים להגשמה עצמית). ניסתי לקרוא קצת חומר אבל לא ממש הבנתי - איך זה עובד? איך בנויה פגישה או אימון? מהו תפקידו של המאמן? האם הוא אמור לשאול אותי שאלות כמו פסיכולוג? או לתת לי רעיונות לפתרונות? והכי חשוב - מהם הקריטריונים לבחירת מאמן אישי שיתאים לי? תודה רבה

אימון אישי

רוני שאלת שאלה קצת רחבה . אין מתכון 'בדיוק' לאיך עובד אימון אישי כיון שישנן שיטות עבודה שונות.שוני ברמה טכנית- היכן מתקימות הפגישות?, מה אורכן? מה תכיפותן?, מה אורך התהליך? שאלות טכניות אלה משפיעות גם על מהות התהליך, אך בנוסף ישנם גם הבדלים נוספים- יש השואלים שאלות ומחברים את המתאמן/חניך לידע, לנסיון ולהבנה האישיים שלו בלבד. ישנם המוסיפים אפשרויות לפתרונות המועלים על ידי הלקוח ,רעיונות משלהם ושל אחרים בכדי להרחיב את מגוון האפשרויות. ניתן לראות בכך דמיון מסוים לעבודה יעוצית. הגישות השונות הן תלויות ערכים אישיים של המאמן/חונך ויכולות להתאים לאנשים שונים בסיטואציות שונות.המשותף לכל התהליכים לדעתי הוא כי הבחירה נשארת תמיד בידי הלקוח . בגדול הרעיון הוא לתמוך בלקוח להבין ולמקד את רצונו/רצונותיו. לבחון ולבחור בצורה מושכלת את הקדימויות שלו בהלימה עם ערכיו וליצור תוכנית התנהלות אפקטיבית להשגת מבוקשו. התהליך מכוון עתיד ועשייה ואינו עוסק (כמעט) במה היה בעבר.

אני אנסה

אימון הוא תהליך ממוקד שבו המאמן והמתאמן יוצאים למסע משותף שמטרתו היא השגת היעד כפי שהוגדר על ידי המתאמן. למה ממוקד ? כי יש מטרה. מוגדרת על פי רוב ובדר"כ גם תחומה בלו"ז. לכן, חשוב גם להגיע למצב שהיעד יהיה מדיד ובר השגה. איך עושים ? בשילוב של מפגשים והעשיה בין מפגש למפגש. כלומר - המפגש הוא טריגר חשוב אבל אינו הטריגר היחיד. התובנות שעולות במפגשים יוצרות עשיה ביניהם (קוראים לזה "משימות") שחלקה חשיבה, חלקה כתיבה וחלקה ביצוע בפועל. הידע מתחלק ל- 2 : אצל המתאמן - נמצא הידע החשוב ביותר. שם גם נמצאות התשובות (ולכן לא מדובר על יעוץ שמישהו אחר נותן) , מצויים הכיוונים ונבנות התובנות המאמן - אחראי על הידע של ניהול התהליך, שימוש בכלים מקצועיים ויצירת אבחנות משמעותיות. דוגמא לכלים: שאלות (לא כמו של פסיכולוג. כמו של מאמן..), ערכים, חזון, תכנית יעדים, פרדיגמות, העצמה, כלים לליווי בזמן ביצוע וכו'.. קשה להבין ? זה בסדר. לכן - יש מאמן. הוא כבר ידע... הפגישה היא שיחה. שאלות, תשובות, שתיקות, הבנות, תובנות, אבחנות תפקיד המאמן - לשאול, לאבחן, לתרום מהידע שלו, להשתמש נכון בכלים, קצת חבר, קצת מדריך, קצת הורה, לפעמים מאמן כושר, לעתים מגדלור, לפעמים מנטור, לא פעם גם יועץ. בעיקר - מאפשר. הידע שנדרש ממנו יהיה שילוב בין הידע המקצועי של תחום האימון לבין מיומנויות מקצועיות אחרות ובינאישיות. הקריטריונים לבחירה: ובכן... כמו כל בעל מקצוע. רקע, נסיון, המלצות ובעיקר - חיבור אישי. שאלי, תבררי, קבלי המלצות, בואי לפגישת היכרות ותוכלי להחליט. מקוה.. שקצת עזרתי. בהצלחה ענת

למעלה