שאלה לגבי אימוץ

menkes

New member
שאלה לגבי אימוץ

שלום, אני מאוד רוצה לאמץ כלב, ולמען זה מעוניין במספר עובדות: אני גר בקיבוץ קטן בגליל, עשרות בודדות של אנשים,מספר מועט של ילדים קטנים וכן מספר כלבים. עקב כך, אני לא יכול להרשות לעצמי בשום פנים לקחת כלב תוקפני- אם חלילה הוא יתקוף את אחד הילדים... האם אפשר לסמוך על מסגרות האימוץ השונות שהכלב האמור אכן איננו תוקפן? בעצם, מדוע שלא 'יטו' את האמת על מנת שאקח כלב- אין לי כוונה לזלזל בעשייה החשובה שלהם, אני בשואל זאת לא ציניות. האם יש גיל מסויים שעדיף לי לקחת? מבחינתי חשבתי שאקח כלב בוגר כי אני מניח שהם מאומצים פחות, כמו גם העובדה שאני אינני ישן בביתי לפחות פעם בשבוע (אל דאגה יש מי שיאכיל אותו בזמן זה). מצד שני, כלב בוגר כבר פיתח הרגלים לטוב ולרע בכל הקשור לתוקפנות. והיה והכלב יהיה מעורב, האם יש גזעים שבכל זאת עדיף להימנע מהם כגזע דומננטי? לא ציינתי אבל אני מעדיף נקבה, עדיף מזן גדול (כנעני, הסקי, רטריבר או זאב) וכמובן מעוקרת. מאחד וזה יהיה הכלב הראשון, כל הנושא של תוקפנות מאוד מלחיץ אותי, וכל מידע יתקבל בברכה. תודה אבי

Noaal

New member
שלום אבי! ../images/Emo140.gif

קצת תשובות לשאלותייך: 1. אכן על רוב המסגרות ניתן לסמוך שאם אומרים לך שהכלב לא תוקפני, הוא אכן לא כזה. אם יש לך את האפשרות הכלכלית להשקיע - אתה יכול לשלם למאלף שיבוא איתך לכלבייה ויבחן את הכלב. 2. הייתי ממליצה לך על גיל כלבים בהתאם לגזע (לדוגמא לברדור מגיל שנה +, אחרת הוא נזק אמיתי וכו') ולסדר יום שלך, אין שחור ולבן בדברים הללו. 3. בחירה בנקבה היא טובה, נקבות ידועות כפחות תוקפניות, פחות דומיננטיות ויותר נוחות לאילוף (ממליצה בחום על לפחות מפגש - שניים עם מאלף). לגבי הגזעיים שציינת, למעט הריטריבר (שגם אז תלוי מאיזה גיל), הם כלבים כידועים יחסית קשים ולא מומלצים ככלב ראשון. (אני מקווה שבקרוב אחד מאנשי הכלבים שיודעים יותר ממני יכנסו ויפרטו עוד). 4. לגבי עניין התוקפנות, אני מבינה את החשש, אך יש דרכים (על רגל אחת) לצמצם את הסיכוי שהכלב יתקוף מישהו: להחזיק אותו בטוח הבית ו/או חצר מגודרת (בשום אופן לא לקשור או לתת לו לשוטט לבד), בטיולים ללכת איתו עם רצועה, לקחת מספר של שיעורי אילוף עם מאלף טוב ומוסמך, לעשות לכלב חשיפה הדרגתית לילדים ואנשים חדשים ועוד. אם תציין איזור יותר ספציפי בצפון, אוכל להפנות אותך לכלבייה הקרובה (אם כי אני הייתי מפנה אפילו כמה שבתות וקופצת למרכז). בהצלחה! ותרגיש חופשי לשאול עוד.

לפי הנסיון שלי- לא נכון

נתקלתי בהרבה מאוד כלבים שנמסרו דרך עמותות. בחלק קטן מדי מהמקרים הכלב אכן תאם את התיאור ש"הודבק" לו.... כדי לא להאשים את העמותות במסחרה, אזכיר רק שכלבים בעמותה ובמצבים מלחיצים לא מתנהגים כמו שהם יתנהגו בבית, לאחר תקופת הסתגלות מסויימת וארוכה מספיק. לדוגמא- ג'ורג' שאצלי היה כלב שקט מאוד, מדי. הוא התחיל לנבוח בלילות רק לאחר חודש וחצי, ועכשיו הוא כלב נבחן ושומר טוב. המלצתי היא לשלם למאלף טוב שילך ויבחר איתך כלב או לקחת כלב מבית, לא כלב מיום אימוץ או עמותה, שכך תוכל לבחון אותו בסביבה טבעית יותר. כך תחסוך לך הרבה מאוד כסף על אילוף אח"כ, ועגמת נפש מיותרת.

אם אתה חייב 100% אמץ בtoysRus

צר לי על הבוטות אבל כלב הוא לא משוואה מתמטית. יש גזעים עם נטיה גדולה משל אחרים לתוקפנות אבל זו לא תורה מסיני. ובעיקר, זה תלוי בבעלים. כעקרון אפשר ללכת על האופציה של כלב בוגר שנראה שקט אך ההתנהגות משתנה לפעמים מאדישות לכאורה לטבע האמיתי של כלב שאחרי כמה שבועות מרגיש פתאום "בבית" אחרי שפג הלם המכלאה והמעבר. נקבות מעוקרות לפעמים פחות תוקפניות [ נסה לספר את זה לכלבה הבוגרת שלי]ויש עוד המון משחקי אם ואילו במשוואה שלא יכולים להביא לתשובה של 100% הייתי ממליץ לך להשתדל להימנע מההאסקי כי הם מתנהגים אחרת ככלב בית ואחרת ככלב חצר בקיבוץ [מתלהקים, מתנהגים בתוקפנות ב"טריטוריה שלהם" הכנעני, גם הוא יכול להיות מאד טריטוריאלי במיוחד כשאני מניח שלא תלך ו"תייבא" כנעני מהבדואים או תרכוש אחד גזעי אמיתי אלה תלך על "כנעני" שזה בעברית כל עירוב שהוא בגודל בינוני ומראה מעט של כלב שפיץ. זה משאיר אותך עם כלבת זאב או רטריבר, גם כאן אין הבטחה של 100% לשקט, עדיפות קלה לרטריבר אך לא מזמן הובאה אלי כלבה כזו שהיא מאד תוקפנית לילדים, כדי לשלול בעיה רפואית, אישית אני חושב כרגע על 3 כלבים שלא הזכרת, אתה יכול לפנות אלי במסרים. אגב, לתוקפנות אין קשר להיות הכלב זכר או נקבה. צ

menkes

New member
תודה רבה על התשובות

צחי, אין צורך לתגובות בוטות, אני לא מצפה לתשובות של 100% אלא רק להיעזר בניסיון של האנשים שרוצים לחלוק לפני שאני לוקח את הכלב. פרטתי את שמות הזנים כי זה מה שראיתי בכלביות בחיפוש שטחי, אני כן מעוניין לדעת יותר ולהתלבט לפני שאני לוקח- גם אם זה לא ימצא חן בעיני חלק מהאנשים. אז שוב, אם יש מידע שכדאי לדעת בהקשר של דברים שאני עלול לעשות מבורות שיכולים ליצור תוקפנות, או דברים שהקשר זה שיכולים לראות כבר בכלבייה אשמח לשמוע.

big lul

New member
כמה דברים

ממה שאתה כותב ניתן להסיק שהכלב יהיה כל הזמן בחוץ. האם הבנתי נכון? בתור מישהי שגרה בקיבוץ ומגדלת כלבה, אני רואה שהכלבים שלא ישנים בתוך הבית הם לרוב מוזנחים יותר משאר הכלבים וכמו כן, מעורבים יותר בהתנהגות בעייתית כמו תוקפנות כלפי בע"ח אחרים ולעיתים אף אנשים. אם אין לך אפשרות להכניס את הכלב הביתה כשאתה לא נמצא או לגדר שטח כלשהו בשבילו, לא הייתי ממליצה לקחת כלב. אם הכלב יהיה בית בזמן שאתה לא נמצא, אז אפשר להתמודד כמעט עם כל בעיה. היתרון בגור, שהוא מכיר את כל הכלבים מגיל צעיר וכך נמנעים הרבה ממאבקי השליטה. יש לך גם אפשרות להרגיל אותו לאנשים ולילדים מגיל צעיר. זה נכון כל עוד אתה משקיע בחינוך הגור מזמנך. כלב מבוגר הוא הרבה פעמים יותר רגוע ונוח לטיפול. אם אתה לוקח זכר מסורס או נקבה מעוקרת זה מקטין מאוד את הסכנה בתוקפנות. לרוב לעובדים בכלביות יש ידע טוב על אופי הכלב. וכמובן שכדי למנוע תוקפנות הכי חשוב זה לא לתת לכלב להסתובב לבד. בקיבוץ לא חייבים ללכת עם רצועה, אבל כן לצאת עם הכלב כשהוא יוצא ולא לתת לו לשוטט ברחבי הקיבוץ. מקווה שעזרתי.

למעלה