שאלה לגבי אישוויה ופוקון

שאלה לגבי אישוויה ופוקון

בוקר טוב,
אתמול הסתכלתי על מסלולים מוצעים, וראיתי שרובם ממוקמים ב"קו" אחד ישר. יש שלושה מקומות שרחוקים משמעותית, והם פוקון, אישוויה, והאיגואסו. אז על איגואסו הבנו שאסור לוותר למרות שרחוק, והשאלה שלי היא כזו-- מה המרחקים מברילוצ'ה ואיזור האגמים, שם ממה שהבנתי נמצאות רוב האטרקציות, עד לפוקון? ועד לאישוויה? זה נראה כמו הרבה זמן נסיעות, האם כדאי לוותר על שניהם כדי שלא נבלה את כל הטיול בנסיעות? או שאסור להחמיץ? (מזכירה שיש לנו רק שלושה שבועות וחצי לכל הטיול...)
מראש ויום נעים

מרחקים

אני חושב שבין 3 המקומות שציינת צריך להבדיק בין קצת-רחוק לבין רחוק מאוד: פוקון די קרובה (במונחי דרום אמריקה) לברילוצ'ה - אם נוסעים למשל באוטובוס מבזבזים בסביבות ה-3/4 יום בנסיעה הלוך ובנסיעה חזור (מדובר על 9 שעות נסיעה נטו). אבל, אם שוכרים רכב בברילוצ'יה כדי לנסוע לדרך 7 האגמים הבנתי שאפשר באותה ההזדמנות גם לעבור לצ'ילה ולהגיע לפוקון עם הרכב, וכך לחסוך חלק מהזמן שאחרת היה מתבזבז בנסיעה סתם. איגואסו - כאן באמת מדובר על אזור אחר לגמרי ורחוק מדרום ארגנטינה/צ'ילה. אם תגיעו גם לשם, סביר להניח שההגעה תהיה מבואנוס איירס לפני/אחרי דרום ארגנטינה. שתי אופציות להגיע, תלוי בכמות הכסף שאתם רוצים להוציא: טיסה מבואנוס איירס לאיגואסו (עניין של שעה-שעתיים) או אוטובוס (יוצא בערב מבואנוס איירס, מגיעה בצהריים לאיגואסו). שניה הצדדים של המפלים קצת רחוקים אחד מהשני, אבל אם קמים מספיק מוקדם אפשר להספיק ולראות את שניהם באותו היום. אושוויה - עניין של נסיעה באוטובוס + מעבורת + אוטובוס (ועוד שני מעברי גבול באמצע) מאל קלאפטה. לא יודע בדיוק על כמה זמן מדובר. אמנם לא הייתי שם, אבל אני חושב שלאור קוצר הזמן שלכם זה הדבר הראשון שצריך לרדת.

כן גם לי נראה שנוותר על אישוויה דבר ראשון

לגבי האיגואסו... מתלבטים. בעיקרון היינו כבר במפלי הניאגרה, וראינו מפלים בחיינו
והטיסה די יקרה, זה להוסיף עוד 200$ לכל אחד... נראה לי שנחכה עם זה לסוף הטיול ונראה מה מצבנו הכלכלי, כמה הוצאנו, ולפי זה נחליט. 9 שעות נסיעה לפוקון נשמע לי המון, אגב. זה די "גומר" יומיים.

0 אור 0

New member
החלטות נכונות

לגבי פוקון אתם לא חייבים להחליט עכשיו, אם אתם שוכרים רכב בברילוצ'ה ומטיילים בשטח, אז כבר תראו אם תגיעו לשם או לא. אני אישית לא תכננתי להגיע לשם , כי ממילא אף אחד מאתנו לא תכנן לטפס על הר הגעש, אבל כשנסענו למעבר הגבול התברר לנו שהמעבר הדרומי יותר נסגר ואז עלינו עוד קצת צפונה ובצד השני נחתנו בדיוק על פוקון. החויה שלי ממנה מעורפלת לחלוטין - הייתי היחידה ברכב עם רשיון ויכולת נהיגה, אז אחרי שעות רצופות של נהיגה בכבישים המחורבנים של צ'ילה, פשוט עצרתי את הרכב, השענתי את המושב אחורה והתעלפתי שם לאיזשהו זמן. כשפתחתי עיניים פתאום ראיתי שהכל מסביבי בעברית, והלכתי לחפש לאן נעלמו שותפי לטיול (מצאתי אותם בקלות שותים קפה בסוכנות הישראלית לא רחוקה מהמקום בו עצרתי)

מסכים לגמרי

פוקון היא עיירה חמודה ומאוד ישראלית, אבל... לא שווה נסיעה הלוך חזור מברילוצ'ה למי שלחוץ בזמן, אלא אם רוצים לטפס על הר הגעש ו/או לעשות את טרק הויאריקה טרוורס (עניין של 3 ימים, אני חושב). זה באמת משהו שאפשר להחליט לגביו כשאתם בברילוצ'ה - גם אם פתאום אתם מחליטים שאתם מוכרחים להגיע לפוקון, אין שום בעיה לגשת לטרמינל בברילוצ'ה ולקנות כרטיס אוטובוס למחרת בבוקר.

0 אור 0

New member
עוד עצה אם אתם שוכרים רכב בברילוצ'ה

לא צריך לשכור רכב לכל ימי השהות שלכם שם, כי לסיבובים הקצרים יש שאטלים מהעיר. ואני אישית על האיגוואסו לא הייתי מוותרת, אבל כמו שאמרת - תחליטו בסוף

meni1234

New member
מי אמר שאי אפשר לוותר על האיגואסו

אני לא התרשמתי כלכך מהאיגואסו ואם אתם לא בדרך לרזיל לא כדאי לעשות את הנסיעה הלוך חזור אם אתם נמצאים בחודשים ינואר - פברואר אל תוותרו על הקרנבל בגואלגצ'יו

orired6

New member
לכל שאלה תשובה

השאלה יא רחוקים מאיפה כי למשל פוקון לא רחוקה מברילוצ'ה, העניין הוא שעם זמן קצר קשה לראות את הכל כמו כן המקומות היפים לא נגמרים באושוואיה או באיגוואסו , תמיד יש עוד מה לראות, אופציה שתחסוך זמן היא שימוש בטיסות שלפעמים למחירן אין הפרש גדול מזה של נסיעה באוטו או אוטובוס אשמח לעזור אורי,סוכן נסיעות רד בואנוס איירס-סוכנות נסיעות והוסטל [email protected] טלפון:454-11-4371-810 טלפון בעלות שיחה מקומית: 03-9789947

למעלה