שאלה לגבי אסאטרו

Vendetta

New member
שאלה לגבי אסאטרו

(ללסטט או לכל מי שמבין בנושא) אתמול סיימתי לקרוא ספר מעניין מאוד בשם "Nordic Gods and Heroes" של Padaric colum, אבל לא הבנתי משהו שנוגע לרגנרוק, שקיעת האלים. האם רגנרוק הוא נבואה של אחרית הימים, או שמא הוא אירוע שכבר קרה בעבר? אם הוא קרה בעבר - אז בעצם אודין, ת'ור וכל האלים החשובים נהרגו, ואין טעם לעבוד אותם.

L e s t a t

New member
הרגנארוק

עוד לא התרחש, זוהי נבואה על מעין "אחרית הימים" בה יבוא הסוף על תשעת העולמות, אך לאחר מכן יבוא עולם חדש. אולם, אם תצא החוצה ותסתכל לשמיים אתה תראה שעדיין יש לנו שמש, ירח וכוכבים - אלו הם דברים שלאחר הרגנרוק לא יהיו ובעצם יבוא מעין סדר עולמי חדש. לטעון שהרגנרוק כבר התרחש זה כמו לטעון שיום הדין הגיע. את הנבואה ניתן למצוא בVoluspo שבאדה הפואטית.

Vendetta

New member
אז זהו, שמהספר זה לא בדיוק הובהר

ולכן לא הייתי בטוח. תודה.

snowj303

New member
יש ויכוח / דיון

זה מתחיל מהשאלה לגבי תפישת הזמן באסאטרו ובקרב העמים הגרמנים הקדומים -- האם היא הייתה תפישת זמן קווית (לינארית) או מעגלית (סייקליק). התשובה של לסטאט והשאלה שלך יוצאות מתוך תפישת זמן קווית. תפישת זמן מעגלית יכולה לאמר שזה ארע כבר ועוד יתרחש שוב. הקטע באדה לא ממש ברור ובראייה כוללת יש פרשנויות לכאן ולכאן. זכור לי שב- ASATRU-L שביהו גרופז היה דיון ארוך על הנושא לפני שנתיים בערך, או שאולי היה זה ב-HEATHENBOOKS כשקראו שם את הטקסט הרלבנטי. יש גם כמובן את התפיסה שטוענת שהרגנרוק מתרחש תדיר או שהוא STATE OF MIND.

L e s t a t

New member
כמובן שיש דעות ופרשנויות שונות

אני חושב שדווקא התפישה שהגדרת כלינארית היא זו הדינאמית, המשתנה (השינוי קבוע?), ככלות הכל, ההנחה ש"רגנרוק" ("גורל האלים"; "שקיעת האלים") כזה או אחר כבר התרחש ותמיד עולם חדש נברא היא לאו דווקא לא הגיונית בעיני, אבל מכאן שבכל פעם העולם החדש שונה בתכלית השינוי מקודמו. אולי ואולי לא. לפי דעתי יש להתעמק בכתובים כדי להגיע לתשובה.

L e s t a t

New member
כ---ן...

האדה הפואטית, הסאגות או כתביהם של האחים גרים ("Teutonic Mythology", למשל, אם זכרתי את השם נכון) - הנבואות, החוכמה, הפולקלור והמיתולוגיה שהועלו על הכתב.

למעלה