מקבץ תשובות לגבי אפוטרופסות:
ציבונה: "לגבי אפוטרופסות: יש להגיש בקשה לאפוטרופסות באמצעות עו"ד לבית משפט לעיניני משפחה. בד"כ האישורים ניתנים ללא צורך להגיע אפילו בפני שופט. המדינה שולחת עובדת סוציאלית לבדוק את הבית במקרה הטוב זה יהיה ביקור אחד בפחות טוב כמה ביקורים. אבל אם אין שום בעיות בבית היא מעבירה המלצה לבית המשפט ואז ההודעה על החלטת השופט נשלחת אלייך. מה שכן, מדי שנה צריך לשלם כסף לאפוטרופוס הראשי. מעין תשלום שנתי עבור הטיפול בעיניני האפוטרופסות." "לאחר קבלת האפוטרופסות מבית המשפט האפוטרופוס הכללי שולח לך מכתב הביתה עם טופס שנקרא פרטה ובו את אמורה לתת תצהיר על רכושו של בן החסות. זה באמת רלוונטי יותר לאנשים מבוגרים ולא כשירים לשיפוט בעלי רכוש. אבל זה הסטנדרט ועו"ד הדין שלי אמרה לי שזה באמת לא כ"כ רלוונטי אבל אם יש תוכניות חיסכון וכאלה צריך להצהיר עליהם כי בסופו של דבר האפוטרופסות היא לגוף ולרכוש. זו גם הסיבה שעו"ד הדין שלנו אמרה לנו שעדיף לנו לחסוך לילדה את הכסף בחסכונות על שמנו ולא על שם הילדה כדי שהאפוטרופוס לא יוכל להתערב בעינינים האלה." לב הזהב: "הסבר נוסף לגבי אפוטרופסות ורכוש: המדינה רוצה לוודא כי מי שמונה כאפוטרופוס על רכושו של הזולת, אמנם פועל בכספי הזולת אך ורק לטובתו ולקידום האינטרסים של אותו זולת (ולא, למשל, לוקח את הכסף לעצמו). לפיכך, המדינה דורשת כי האפוטרופוס ימציא לה אחת לשנה, פירוט של כל הנכסים של החסוי ומה נעשה בהם. ואת האגרה משלמים עבור בדיקת הפרטה ע"י המדינה. אלא שבמקרה שלנו, לרוב, לילדים אין רכוש הרשום על שמם (ובמובן זה, נכון יעצה עוה"ד המלומדת של ציבונה שעדיף שלא יהיו חשבונות על שם הילדים) ואז גם אין צורך בהגשת פרטה ותשלום האגרה. אלא שצריך לקחת בחשבון שיש נימוקים ושיקולים אחרים ונוספים לרישום נכסים וחשבונות ע"ש הילדים, ואלה, לפעמים גוברים על אי הנוחות שבהגשת פרטה ובתשלום אגרה. " פרח : "אחרי שמגישים את הבקשה (עזרה לנו חברה שהיא עורכת דין גם בניסוח הבקשה וגם בכל התהליך) מחכים למכתב מהשרות הסוציאלי המקומי . הולכים לפגישה במשרדים שלהם. בשלב הבא העו"סית באה אלייך הביתה לראות את הילדים ולדבר איתם וכנראה גם לראות אם הבית ראוי , מתענינת בגני הילדים וכו´. היא חוזרת למשרדה כותבת המלצה לבית המשפט כן/לא אפוטרופסות. ואז ממתינים לתשובת בית המשפט אותה קבלנו אתמול. זהו פחות או יותר. כך שיש בירוקרטיה קצרה שצריך לעבור אבל אין בעיות. אני שמחה שעברנו את השלב הזה. הייתי מעדיפה שתהיה הכרה רישמית מוסדית באימהות שלי. אבל זה מה יש בינתיים."